Jak vaříte na víkend?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32124
28.8.22 16:15

Tak můj muž uvaří…ale ani mně vaření problém nedělá… ;) horší je, co se bude vařit…odpověď většinou zněla " nevím "…takže jsem prostě uvařila a kdo to nechtěl, měl smůlu… :mrgreen: o víkendu většinou vařím v sobotu i v neděli něco jiného, ale jen proto, aby bylo jídlo na podělí a úterý…pokud by měl zvláštní požadavky, může klidně k plotně nastoupit…bránit mu nebudu a dělat bl.ba taky ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.8.22 16:16
@Eemii píše:
Ja jidlo nemrazim. Ale mama vzdy omacku z mrazaku projela varem a byla ok, bez toho provareni je takova jakoby zdrcla.Ono ohrivane jidlo je temer vzdy horsi kvality, nez cerstve, to se ale neda nic delat. Jde mi o to, aby to nebylo jety a babca mela co jist. Jinak to vyresit nelze no.

Můžete ji zkusit na některé dny zařídit donasku obědu pro důchodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.22 16:23
@Seky11111 píše:
Ahoj holky, chtela jsem se vas zeptat, kdyz varite na vikend, varite na dva dny nebo na sobotu neco jineho a na nedeli taky neco jineho? Ja jsem vzdy byla zvykla varit na dva dny no a ted si pritel zacal vybarvovat, ze ho nebavi jist dva dny to stejny a chtel by na kazdy den neco jinyho (krome polivky, ta pry muze byt stejna).Tak by me zajimalo, jak to mate vy? :think:

Jeee, on je tak hodný, že ti dovolí stejnou polívku na dva dny… To je taaak milé :srdce: :* ne teď vážně, to by chlap zkusil jednou… Už se vidím, jak bych se na něj líně podívala z gauče, ve stylu „děláš si pr.el?“ a ani bych se nenamahala na takovou kravinu odpovídat :roll: když by se nenechal odradit, dala bych mu do ruky varecku, do druhé telefon, kde najde veškeré recepty, napsané některé i pro méně chapave a přistrčila bych ho ke kuchyňské lince :mrgreen:

My normálně máme jídlo na 2 dny, přítel sám cíleně vaří na víc dní… Nepřijde mi na tom nic hrozného, vyhazování jídla nesnášíme ani jeden a vařit každý den není čas a chuť… Takže se snažíme zužitkovat i například těstoviny uvařené navíc tím, že druhý den uděláme šunkofleky atd…

Jinak po přečtení celé diskuze, opět a zase děkuji bohu za mého přítele… Asi jsem fakt měla štěstí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
28.8.22 16:32
@annlady píše:
brambory nikdo příčetný nemrazí a jídlo do krabiček do mrazáku se musí volit tak, aby to byly věci pro zmrazení vhodné, tj. věci typu guláš, chili con carne, masové koule s rajčatovou omáčkou atd., těm mrazák fakt neublíží a nerozeznáš čerstvé (nebo den staré) od těch, co prošly mrazákemPříspěvek upraven 28.08.22 v 16:04
No jenže zakladatelky podle vseho řeší i ty přílohy, kdyz mluví o ohrivanych bramborech :nevim:
@Eemii píše:
Ja jidlo nemrazim. Ale mama vzdy omacku z mrazaku projela varem a byla ok, bez toho provareni je takova jakoby zdrcla.Ono ohrivane jidlo je temer vzdy horsi kvality, nez cerstve, to se ale neda nic delat. Jde mi o to, aby to nebylo jety a babca mela co jist. Jinak to vyresit nelze no.

Tak jestli je schopna omáčku zmrazaku znovu vařit, tak asi zvladne uvařit i ty brambory, nrbo těstoviny čerstvý, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.8.22 16:40

@Seky11111 Ať vaří i tvůj partner :nevim: Někdy uvařím že to je i na 2dny a někdy ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
28.8.22 17:17
@lilith1 píše:
Osvicena to zena, budouci nevesty posleze ocenili..

Fuj ocenily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
28.8.22 17:47
@lilith1 píše:
Nojo, jenze oni ty dnesni manikove jsou zhusta zkazeni maminkama a exkama, takze maxim zvladnou smazak nebo rizek..a k snidani vajicka…Vzdy jsem si prala chlapa, ktery ma rad varecku, ale uspesne me minuli, kde se takove klenoty nachazi? Chlapa co miluje sex i varecku stejne.. pozlatit..

Ja taky a nasla jsem, kdyby nevaril, poslala bych ho do obehu dal :lol: Ja varim minimalne, muz nekolikrat za tyden (varime si obedy do prace). Ale zacal v mladi varit, protoze ho to zajimalo a bavilo, jeho bratr se sporaku nedotkne, pry je to ciste zenska prace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
28.8.22 17:49
@warita píše:
ja to mam tak, ze varim bezne dve teple jidla denne: obed a veceri. Takze ano, v sobotu a nedeli je samozrejme jine menu. Ale zase ja nedelam polevky. Pokud polevku delam, tak je to husta polevka s chlebem a je to samostatne jidlo. Napriklad vecere muze byt polevka.

Mne 2× po sobe to stejne jidlo nechutna, takze varivam tak, ze tovyjde tak akorat a nejsou zadne zbytky. Pokud neco nejakym omylem zustane, dorazi to manzel jako svacinu. Cili, veceri pak stejne delam.

Mimochodem, proc vubec varit na dva dny naraz? Vsak kdy jindy se vyradit v kuchyni, nez pres vikend, kdy na to clovek ma cas a energii? Pres tyden se vari predevsim rychlovky a na vikend si clovek nechava njake narocnejsi a luxusnejsi chody.

Protoze to cloveka treba nebavi a vari jako znouzecnost? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.8.22 17:54

Jak se podaří. Polévku většinou vařím na sobotu i neděli, protože to táhnu pořádný vývar. A další chod dělám různý. Ale třeba řízky a salát by byl na oba dva dny.
My to tak nehrotíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
28.8.22 18:00
@Wani píše:
Protoze to cloveka treba nebavi a vari jako znouzecnost? :lol:

A někdo na to o víkendu nemá ten čas a ani energii :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.8.22 19:24
@johanka.1987 píše:
Vyřádit v kuchyni? Nejlíp nikdy, nebaví nás to :) Máme asi tisíc lepších možností, jak využít čas a energii.

Tím chceš říct co? Že je někdo domácí puťka, co nemá do čeho píchnout, tak vaří?

• Citovat
  • Upravit
3596
28.8.22 20:12

Vařím ve čtvrtek odpoledne na páteční večeři a sobotní oběd. V sobotu večer uvařím večeři a nedělní oběd.
K tomu je vždycky v lednici dost jídla na studenou večeři.
Ale většinou v neděli jime u tchýně nebo u babičky. Komu se to nelíbí, má ruce a ví kde je obchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
28.8.22 20:20
@Janli píše:
Tím chceš říct co? Že je někdo domácí puťka, co nemá do čeho píchnout, tak vaří?

Ne, kdybych to tak chtěla říct, tak to tak napíšu :) Jen se podivuji tomu, že ona nechápe, že někdo netráví víkend v kuchyni (dle věty „kdy jindy se vyřádit než o víkendu“). Že každý má jiné priority a nemusí v kuchyni řádit, raději si najdu cokoli jiného na práci či zábavu :D Koho to baví ať vaří samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.8.22 20:36

K puvodní otázce, vařím tak, aby se to v pátek na oběd dojedlo, pak v sobotu nějakou minutku a v neděli něco, co bude i v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
28.8.22 20:38
@johanka.1987 píše:
Ne, kdybych to tak chtěla říct, tak to tak napíšu :) Jen se podivuji tomu, že ona nechápe, že někdo netráví víkend v kuchyni (dle věty „kdy jindy se vyřádit než o víkendu“). Že každý má jiné priority a nemusí v kuchyni řádit, raději si najdu cokoli jiného na práci či zábavu :D Koho to baví ať vaří samozřejmě.

Jo, jak ja říkám, radši si v sobotu vezmu do ruky lopatu a budu přehazovat písek, kameny, kopat zamkovku, cokoliv, hlavně když to není vaření :mrgreen: takže o víkendu mám nejradši něco rychlyho at se můžu realizovat jinde :lol: a nejlíp když to vystačí na ty dva dny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí