Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@a12 píše:
Jo, jak ja říkám, radši si v sobotu vezmu do ruky lopatu a budu přehazovat písek, kameny, kopat zamkovku, cokoliv, hlavně když to není vařenítakže o víkendu mám nejradši něco rychlyho at se můžu realizovat jinde
a nejlíp když to vystačí na ty dva dny
Chápu, já to mám takhle s úklidem. ![]()
Na víkend vařím většinou v pátek večer, podusím maso, polovinu odeberu, přidám třeba lečo a k tomu máme v sobotu těstoviny/rýži, v neděli do druhé půlky přidám smetanu a podávám s knedlíkem.
Ohrálo by mě stát o víkendu u plotny.
Varianty - dušené houby nebo žampiony, dušená mrkev s hráškem, hořčice a nakrájená kyselá okurka…fantazii se meze nekladou.
Ještě mě napadlo, občas upeču dvě sekané, jeden den je s bramborem a salátem, druhý třeba s rajskou a knedlíkem.
Ale kvůli někomu bych to nedělala, u nás jsem mlsná huba já
![]()
@a12 píše:
Ja třeba nechci volnej víkend strávit v kuchyni, stačí, že v týdnu přijdu domů a celej den uz v háji, nechci zabít i víkend
tak ze by max hodina byla traveni vikendu v kuchyni? To se mi nejak nezda, vikend ma 48h.
Jinak neni samozrejme nic lepsiho, nez si doprat kvalitni, chutne jidlo. A byt u toho kreativni, zkouset nove recepty a zazivat nove kulinarske zazitky? To je bonus.
Ja napriklad varim tak dobre, ze mam problem se najist v restauraci. Nechutna mi to, poznam, ze to je sizene a kvalita nic moc a to dokonce i v drahem podniku. Ja dokazu udelat i pizzu takovou, ze bezna pizzerie na mne nema.
Proc bych tedy mela jist neco 2× za sebou. Ohrivane jidlo je plne histaminu.
Když je hezké počasí, tak gril, když ne, tak zajdeme většinou na oběd ven. Málokdy vařím na dva dny, taky to moc nemusím… Jediné, co snesu je svíčková nebo guláš, s tím je v pohodě i manžel. Ale nutno dodat, že já nemám problém vařit každý den něco jiného, baví mě to. Mám vychytané i rychlovky, které jsou do hodinky hotové, takže no problem…
Mi teda nepřijde, že bych o víkendu stála u plotny. Jednak děcka jsou velké a furt někdo pomáhá. Takže každý trochu a jede to. Když vaříme vývar. Tak ten pouze založím a žije si svým vlastním životem.
Toho si nic netřeba všímat.
A nějaká omáčka nebo pečené maso zas není nic složitého. My jsme zvyklí, že se obědvá mezi 11:30 -12h. a společně. Během vaření se dává nádobí do myčky. Po obědě se tam dodá zbytek špinavého. Zapne se. Pokud nebyla volná trouba dopoledne, tak se hodí něco péct sladkého do trouby a je volno. Ale nevařím teda o víkendu oběd a různou večeři. Na večeři si vezmou většinou, co zůstalo od oběda.
Příspěvek upraven 28.08.22 v 21:43
@warita Máš pec na pizzu? Běžná trouba nemá tak vysokou teplotu ![]()
@neila gulas je svetla vyjimka. Ten chutna nejlepe 2 dny ulezeny, to je jasne. Ale rikal mi manzel, ze takove vepro knedlo je taky lepsi na druhy den, i kdyz teda maso neni krupave. ale jak se rozlozi ta chut, MNAM!
@warita píše:
@neila gulas je svetla vyjimka. Ten chutna nejlepe 2 dny ulezeny, to je jasne. Ale rikal mi manzel, ze takove vepro knedlo je taky lepsi na druhy den, i kdyz teda maso neni krupave. ale jak se rozlozi ta chut, MNAM!
hm, to jsem nikdy nezkoušela. Patrně proto, že jak je to maso hned výborné (jak správně poznamenal tvůj muž - křupavé), tak se všechno sežere ještě v ten den ![]()
@Pears206 píše:
@warita Máš pec na pizzu? Běžná trouba nemá tak vysokou teplotu
Nasi meli pec, ale nechali ji zbourat, nevim proc, musim si zeptat. Ja budu mit pristi leto, az si postavim vlastni na svem pozemku. Tesim se na to jako mala.
Co se tyka peceni v troube, jde to taky, musis vedet, jak na to ![]()
@neila píše:
hm, to jsem nikdy nezkoušela. Patrně proto, že jak je to maso hned výborné (jak správně poznamenal tvůj muž - křupavé), tak se všechno sežere ještě v ten den
u nas to taky tak konci. Manzel je bezedny sud a videt to na nem neni. Jeho metabolizmus bych chtela mit.
Nase denni tema. Na ten vikend by mi to nevadilo. Ale ja varim KAZDY dennove jidlo, zbytky od neceho (i jakoze nekolik dni jedleho pritel neda). Plus varim pro dite. Jako des a ten bordel uklidi kdo? Varim rada, ale denne je to pro mne ztrata casu. ![]()
@warita píše:
u nas to taky tak konci. Manzel je bezedny sud a videt to na nem neni. Jeho metabolizmus bych chtela mit.
to má u nás syn
dá si svíčkovou s pěti a ještě na mě škaredě kouká, když mu řeknu, že šestý knedlík už prostě nedostane protože je to večeře
…a to je mu 9. Se děsím, co sežere, když přijde do puberty
![]()
My pečeme zatím pizzu jen v troubě. Měla jsem troubu, kde byla teplota na pizzu 270°. Pec má 300°. To nebyl velký rozdíl. Musel se hlídat čas, aby se nespálila. Teď tam mám taky funkci na pizzu. Ale má max. 250°. Takže jsem zas trošku času pečení přidala.
Koupila jsem si nějakou grilovací desku na pizzu na venkovní gril. Ale zatím nebyla příležitost, ať se zkusí.