Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@neila píše:
hm, to jsem nikdy nezkoušela. Patrně proto, že jak je to maso hned výborné (jak správně poznamenal tvůj muž - křupavé), tak se všechno sežere ještě v ten den
To mi párkrát udělal chlap, když jsem byla na mateřské. Jsem toho uvařila dost, že budu mít i na druhý den minimálně pro sebe k obědu a on to do večera „jen tak sežral“, protože měl chuť a bylo to přeci tak dobre…
Tak to jsem mu zatrhla a vysvětlila, že to je MOJE jídlo na další den a nehodlám z miminem kvůli jeho chutím pro sebe extra něco vyvářet, ani se nehodlám stravovat rohlíky s něčím místo oběda. Pochopil.
Teď mi tu s temihle manyry „ještě si dám na svačinku či druhou večeři ten dobrý karbanátek od oběd“ začíná vystrkovat růžky synator, takže braním svůj a tatínku zítřejší obed. ![]()
Příspěvek upraven 28.08.22 v 21:59
@Kelsey ja delam pizzu na litinove panvi a v troube to soupnu ulpne nahoru pod gril.
Z pizza pece je samozrejme pizza lepsi, ale jde to i takto a je velmi dobra.
Ja teda bydlim sama, ale varim si na 3-4 dny. A ne, opravdu z toho nemam trauma, psychickou ujmu ani zadny jiny potize. Ani se mi nikdy nic nezkazilo, kdyz je to v lednici. Nemam cas stat u plotny, nebavi me to, mam lepsi veci na praci nez furt jen varit
kazdej den bych pro chlapa nevarila ani omylem. O vikendu vsavam tak v 11 takze na to ani neni cas ![]()
@neila zrovna jsem nad tím dumala, když jsem teď cpala do myčky hrnec od cockovky, která měla byt zítra k obědu. Místo toho ji kluci (7 a 6) snědli po za mne syté večeři v podobě králíka s bramborem. Zbyla jedna miska. Z hrnce, který mne by vydal na 6 porcí. Nedělá jim problem sníst k svačine tři jogurty každý a nejsou líní si k snídani udělat hromadu toastů se sunkou.
Na pubertu se zřejmě odeberu na osamělý ostrov a vrátím se, az budou z domu ![]()
@Svistice nechceš se stavit? Já jsem mekkejs a jídlo mi u doslova mizí v dětech i manželovi ![]()
@warita píše:
@Kelsey ja delam pizzu na litinove panvi a v troube to soupnu ulpne nahoru pod gril.Z pizza pece je samozrejme pizza lepsi, ale jde to i takto a je velmi dobra.
Zatím vždy zapínám na funkci na pizzu v troubě. A taky jsme spokojení. Těsto mám jedno oblíbené.
Dívala jsem se na pizza pec, když jsme teď kupovali ten gril asi 2-3 týdny zpět, že k němu se dá koupit pec. A nakonec jsem sáhla jen po té pizza desce na gril. Musím to zkusit, jak bude fungovat.
@Tichošlápek píše:
@Svistice nechceš se stavit? Já jsem mekkejs a jídlo mi u doslova mizí v dětech i manželovi
Najist dostanou, ale nakrabickované pouze s mým souhlasem.
Odmítám v práci chodit do tackarny na oběd za 150 Kč.
@Kelsey píše:
Zatím vždy zapínám na funkci na pizzu v troubě. A taky jsme spokojení. Těsto mám jedno oblíbené.
Dívala jsem se na pizza pec, když jsme teď kupovali ten gril asi 2-3 týdny zpět, že k němu se dá koupit pec. A nakonec jsem sáhla jen po té pizza desce na gril. Musím to zkusit, jak bude fungovat.
vyzkousej a dej mi vedet.
Ja si chci postavit pec sama z palenych cihel.
@Kelsey ta je super, mame jí na klasicky gril od webera a těsto se na ní vypece krasne
@Tichošlápek píše:
@Kelsey ta je super, mame jí na klasicky gril od webera a těsto se na ní vypece krasne
Máš nějakou tu lopatu nebo něco? Jak to tam přeneseš?
My máme tenhle https://www.mountfield.cz/…-cm-2grz0075?…x9ko09_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwpKyYBhB7EiwAU2Hn2QakgO98XQoWJ6dgg7_lk8QKJfX6G6SkifZ8UB1aTesv4fXB4-ycvhoCd2QQAvD_BwE
Příspěvek upraven 28.08.22 v 22:10
@warita píše:
tak ze by max hodina byla traveni vikendu v kuchyni? To se mi nejak nezda, vikend ma 48h.Jinak neni samozrejme nic lepsiho, nez si doprat kvalitni, chutne jidlo. A byt u toho kreativni, zkouset nove recepty a zazivat nove kulinarske zazitky? To je bonus.
Ja napriklad varim tak dobre, ze mam problem se najist v restauraci. Nechutna mi to, poznam, ze to je sizene a kvalita nic moc a to dokonce i v drahem podniku. Ja dokazu udelat i pizzu takovou, ze bezna pizzerie na mne nema.
Proc bych tedy mela jist neco 2× za sebou. Ohrivane jidlo je plne histaminu.
Tak když te to baví, tak si var, ale proč ja bych mela trávit čas u plotny, kdyz ho mnohem radši budu trávit třeba na zahradě hrabanim se v hlíně? Varis dobře (podle tebe) zřejmě te to baví, tak nedokážeš pochopit, že i ta hodina denně u plotny v sobotu i v nedeli se někomu obětovat nechce
mě to nebaví, tak je pro me opuz i půlhodina a jsem ráda, když vařit nemusim, takže juchuuu začíná skola a nemusíme řešit obědy na každý den
![]()
Takže ano, je spousta lepších věci, než si dopřát kvalitní, dobré jídlo, zkoušet nové recepty, byt kreativní a zažívat nové kulinářské zazitky, mě to akorát nase.re hned po ránu
![]()
Když jsou děti u babicek, nevarim vůbec to je ráj
ja si dam klidně čokoládu
to je pro mě ten spravnej kulinarskej zážitek ![]()
@Kelsey ne, nabiram ji na spodek formy na pečení dortu, takový ten kruh, ideální to na tom uz zdobit a jen pak sešoupnout. Asi to není zrovna profi, ale funguje to
Já vaření miluju, vařím a peču furt a ráda. A když jeden den nevařím, tak už nemůžu dospat, jak si hned poránu zase zařádím v kuchyni.
@Tichošlápek píše:
@Kelsey ne, nabiram ji na spodek formy na pečení dortu, takový ten kruh, ideální to na tom uz zdobit a jen pak sešoupnout. Asi to není zrovna profi, ale funguje to
Měla jsem ty kulaté plechy na pizzu 3. To jsem kdysi na Aliexpress koupila. Ztratily se loni. Ani stopa po nich. Tak jsem právě přemýšlela, když si to nachystám bokem, jak to přenesu na ten kámen. Žádnou takovou pěknou placku nemám. Formu na dort mám, ale je menší. To by nebyla pěkná a velká pizza. U nás se dělá pizza často. Děti ji chtějí i na svačinu do školy.