Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Svistice píše:
To mi párkrát udělal chlap, když jsem byla na mateřské. Jsem toho uvařila dost, že budu mít i na druhý den minimálně pro sebe k obědu a on to do večera „jen tak sežral“, protože měl chuť a bylo to přeci tak dobre…
Tak to jsem mu zatrhla a vysvětlila, že to je MOJE jídlo na další den a nehodlám z miminem kvůli jeho chutím pro sebe extra něco vyvářet, ani se nehodlám stravovat rohlíky s něčím místo oběda. Pochopil.
Teď mi tu s temihle manyry „ještě si dám na svačinku či druhou večeři ten dobrý karbanátek od oběd“ začíná vystrkovat růžky synator, takže braním svůj a tatínku zítřejší obed.Příspěvek upraven 28.08.22 v 21:59
@Tichošlápek píše:
@neila zrovna jsem nad tím dumala, když jsem teď cpala do myčky hrnec od cockovky, která měla byt zítra k obědu. Místo toho ji kluci (7 a 6) snědli po za mne syté večeři v podobě králíka s bramborem. Zbyla jedna miska. Z hrnce, který mne by vydal na 6 porcí. Nedělá jim problem sníst k svačine tři jogurty každý a nejsou líní si k snídani udělat hromadu toastů se sunkou.Na pubertu se zřejmě odeberu na osamělý ostrov a vrátím se, az budou z domu
Můžu s tebou???
![]()
@neila můžeš, ale nevařím ![]()
@Kelsey a nemáš takový ten obyc plech do trouby bez okraje? Z toho se to taky sesoupne hezky.
@Tichošlápek píše:
@neila můžeš, ale nevařím@Kelsey a nemáš takový ten obyc plech do trouby bez okraje? Z toho se to taky sesoupne hezky.
vařit nebudeme, upíchneme se do baru a necháme se obsluhovat jinými otroky ![]()
Trochu nechápu to rozladění z jídla na dva dny. Takže když si na so a ne navařím svíčkovou, tak si ji pak třeba dva nebo tři týdny nedám ne? To se přežít dá.
@neila píše:
vařit nebudeme, upíchneme se do baru a necháme se obsluhovat jinými otroky
To bych brala od minuty.
@Anna766 píše:
Trochu nechápu to rozladění z jídla na dva dny. Takže když si na so a ne navařím svíčkovou, tak si ji pak třeba dva nebo tři týdny nedám ne? To se přežít dá.
To je vtip nebo fakt varis svickovou co dva az tri tydny? ![]()
@Eemii píše:
To je vtip nebo fakt varis svickovou co dva az tri tydny?
asi to bylo myšleno obrazně, že zrovna ta svíčková není jídlo, které se vaří zas tak často, aby ho člověk nemohl pozřít dva dny po sobě
aspoň já to tak pochopila
@Tichošlápek píše:
@neila můžeš, ale nevařím@Kelsey a nemáš takový ten obyc plech do trouby bez okraje? Z toho se to taky sesoupne hezky.
Nee. Všechno má nějaký rantl. Který zavazí. To většinou mladší dcera aranžuje na pizzu. Je taková precizní hračička. Věřím, že i ji by trefil šlak, kdyby se jí to přesouváním rozsypalo
. Ale mám jeden starý plech. Který by mi nemusel chybět. Kdyby byl soused hodný a rozřezal ho. Tak by vznikla ta požadovaná placka.
Jestli nebude jednodušší, když něco placatého koupíme.
Sousedka si před hodama pořídila ten pomalý hrnec a dělá v něm i tu svíčkovou. Moc si to chválila i její hosti, když jsem se ptala, jaký byl oběd. Zkušenost nemám. My tenhle hrnec nemáme. Ale u toho člověk nemusí nijak stát a pohánět to, ať se vaří. Taky to v hrnci žije vlastním životem.
@Eemii píše:
Ja třeba kuře na paprice snad i jo
děti to milujou a mohli by to jist furt, takže klidně tri dny
jednou s knedlikem, jednou s těstovina a mám klid a oni jsou spokojeny.
@Eemii píše:Ne ,příklad.
@neila píše:
asi to bylo myšleno obrazně, že zrovna ta svíčková není jídlo, které se vaří zas tak často, aby ho člověk nemohl pozřít dva dny po soběaspoň já to tak pochopila
Asi tak.
@a12 píše:
Ja třeba kuře na paprice snad i joděti to milujou a mohli by to jist furt, takže klidně tri dny
jednou s knedlikem, jednou s těstovina a mám klid a oni jsou spokojeny.
Joo, kure na paprice nebo jeste lepe slepice je dobrota. My tedy nejradeji s ryzi ![]()