Jak vaříte na víkend?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
696
28.8.22 15:48
@warita píše:
ja to mam tak, ze varim bezne dve teple jidla denne: obed a veceri. Takze ano, v sobotu a nedeli je samozrejme jine menu. Ale zase ja nedelam polevky. Pokud polevku delam, tak je to husta polevka s chlebem a je to samostatne jidlo. Napriklad vecere muze byt polevka.

Mne 2× po sobe to stejne jidlo nechutna, takze varivam tak, ze tovyjde tak akorat a nejsou zadne zbytky. Pokud neco nejakym omylem zustane, dorazi to manzel jako svacinu. Cili, veceri pak stejne delam.

Mimochodem, proc vubec varit na dva dny naraz? Vsak kdy jindy se vyradit v kuchyni, nez pres vikend, kdy na to clovek ma cas a energii? Pres tyden se vari predevsim rychlovky a na vikend si clovek nechava njake narocnejsi a luxusnejsi chody.

Vyřádit v kuchyni? Nejlíp nikdy, nebaví nás to :) Máme asi tisíc lepších možností, jak využít čas a energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12608
28.8.22 15:49
@Dahlia0409 píše:
Tak tyhle exempláře znám minimálně dva. Ex a současný :mrgreen: Chtěla jsem vždycky chlapa, co rád vaří Vařím, jen když musím, fakt mě to nebaví a nemám na to buňky. Je pár jídel, která dělám teda vyloženě já, jinak raději v kuchyni myju nádobí :pankac:

Ja nejradeji jen jim, pac mam mycku..stastna to zena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16296
28.8.22 15:50
@lilith1 píše:
Ja nejradeji jen jim, pac mam mycku..stastna to zena

Tak já jsem zvyklá nádobí mýt v ruce, takže pohoda. Místo na myčku není a stejně ji ani nechci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
28.8.22 15:53
@warita píše:
ja to mam tak, ze varim bezne dve teple jidla denne: obed a veceri. Takze ano, v sobotu a nedeli je samozrejme jine menu. Ale zase ja nedelam polevky. Pokud polevku delam, tak je to husta polevka s chlebem a je to samostatne jidlo. Napriklad vecere muze byt polevka.

Mne 2× po sobe to stejne jidlo nechutna, takze varivam tak, ze tovyjde tak akorat a nejsou zadne zbytky. Pokud neco nejakym omylem zustane, dorazi to manzel jako svacinu. Cili, veceri pak stejne delam.

Mimochodem, proc vubec varit na dva dny naraz? Vsak kdy jindy se vyradit v kuchyni, nez pres vikend, kdy na to clovek ma cas a energii? Pres tyden se vari predevsim rychlovky a na vikend si clovek nechava njake narocnejsi a luxusnejsi chody.

Ja třeba nechci volnej víkend strávit v kuchyni, stačí, že v týdnu přijdu domů a celej den uz v háji, nechci zabít i víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
28.8.22 15:53
@Eemii píše:
Kolik dni po uvareni, je ok jist jidlo? V lednici ulozene? Jde mi o to, ze zacinam varit do krabicek pro muzovu maminku. A mam trochu problem s tim, ze treba ve stredu bude mit jidlo varene dnes. Jde mi o to, aby to jidlo nebylo uz jety. Ze ohrivane brambory jsou hnusny, s tim se neda nic delat, no :)

pokud to ihned šlo do lednice, tak je to ještě ok, takhle to jím občas v práci, zatím se mi nic nestalo
se zmrazeným si paní neporadí, jakože večer vytáhnout krabičku z mrazáku, dát do lednice a ohřát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
28.8.22 15:55
@Tichošlápek píše:
@Eemii varim takhle pro dědečka, já tedy udělám najednou třeba 15 krabicek a dam mu to do mrazáku, každy den si neco vytáhne. Přílohu si zvládne ještě uvařit sám, takže to je výhoda. Pripadne knedliky apod si koupí, aspoň se projde do obchodu. Tři dny v lednici jídlo vydrží v klidu

Jezis, na existenci mrazaku jsem uplne zapomnela, diky :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
28.8.22 15:56
@warita píše:

ale tebe vaření nejspíš baví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
28.8.22 15:56
@Semtex píše:
@annlady ale tak já bych to nebrala jako vymrnčování. Kolikrát je zde diskuze, že chlap nechce komunikovat, no a když teda jeden komunikuje a řekne, co by rád změnil, tak je to taky špatně :lol: čímž nerikam, ze by měla kvůli němu začít vařit častěji, když se ji nechce, ale přece není špatně, že to řekl, ne? :lol:

no to je sice hezký, že řekl, že se mu to nelíbí, ale vyhovění jeho přání znamená mnohem víc práce pro ženu
kdyby řekl „Bětuš, mne nebaví jíst 2× za sebou stejné jídlo, tak od teď vařím jeden den já a druhý ty“, tak je to ok, ale poručit si další laskominy ok není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
28.8.22 15:58

Zamlada mi to nevadilo, čím jsem starší, tak dvakrát po sobě to samé vadí čím dál víc. Vaříme normálně, do 30 minut je hotovo, když je maso, tak do hodiny; někdy vařím já, manžel, jindy děti. Klidně si dáme i obložený chleba, to je teď v létě taky fajn. :nevim: Plus čas od času normálně objednáme donášku, když je chuť na pizzu nebo Asii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
28.8.22 15:59
@Eemii píše:
Jezis, na existenci mrazaku jsem uplne zapomnela, diky :lol: :palec:

Mně teda jidlo z mrazáku prijde hnusný :oops: jako prilohy tim nevyresis, brambory nemůžeš dát do mrazáku.
Zlaty 3 dny stejný jidlo po sobě, než vyndana omacka z mrazáku :oops: nedejboze brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.8.22 16:01

Mě o víkendu v kuchyni nikdo neuvidí, natož abych vařila na každej den zvlášť. Víkendy trávíme na výletech a jíme venku. Na přítele bych se pěkně z vysoka vyprdla s dvěma jídlama, jestli chce každej den jiný, ať si uvaří sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
28.8.22 16:01
@a12 píše:
Mně teda jidlo z mrazáku prijde hnusný :oops: jako prilohy tim nevyresis, brambory nemůžeš dát do mrazáku.
Zlaty 3 dny stejný jidlo po sobě, než vyndana omacka z mrazáku :oops: nedejboze brambory

brambory nikdo příčetný nemrazí a jídlo do krabiček do mrazáku se musí volit tak, aby to byly věci pro zmrazení vhodné, tj. věci typu guláš, chili con carne, masové koule s rajčatovou omáčkou atd., těm mrazák fakt neublíží a nerozeznáš čerstvé (nebo den staré) od těch, co prošly mrazákem

Příspěvek upraven 28.08.22 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
28.8.22 16:04
@a12 píše:

Ja jidlo nemrazim. Ale mama vzdy omacku z mrazaku projela varem a byla ok, bez toho provareni je takova jakoby zdrcla.

Ono ohrivane jidlo je temer vzdy horsi kvality, nez cerstve, to se ale neda nic delat. Jde mi o to, aby to nebylo jety a babca mela co jist. Jinak to vyresit nelze no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
28.8.22 16:05

Co já bych dala za to, aby mi jidlo vydrželo dva dny. Většinou zmizne přes noc ( můj chlap rád noční svačinky). A když je něco, co nerad ( nejí moc přílohy, takže z rizota vyžere zeleninu a nechá mi rýži s masem apod.)tak si udělá jídlo sám. Byl samostatná jednotka a zůstalo mu to :mrgreen: Třeba náš soused byl schopný jíst týden guláš a neremcal. Pak si nabrnkl kuchařku a od té doby dost přibral a naučil se remcat :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.22 16:06
@lilith1 píše:
Nojo, jenze oni ty dnesni manikove jsou zhusta zkazeni maminkama a exkama, takze maxim zvladnou smazak nebo rizek..a k snidani vajicka…Vzdy jsem si prala chlapa, ktery ma rad varecku, ale uspesne me minuli, kde se takove klenoty nachazi? Chlapa co miluje sex i varecku stejne.. pozlatit..

Mám doma :P jinak je to zvláštní, protože já i v dobách, kdy jsem randila, jsem automaticky narážela na samé chlapy, kteří rádi vařili… Jak jsem to dělala je mi záhadou :mrgreen: asi jsem vyzařovala, že já vaření moc nedám a když si neuvaří sami, tak dost možná pojdou hlady :lol: :lol: tak se mi nejspíš ty nevařící tipy autimacky vyhýbaly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí