Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@warita píše:
ja to mam tak, ze varim bezne dve teple jidla denne: obed a veceri. Takze ano, v sobotu a nedeli je samozrejme jine menu. Ale zase ja nedelam polevky. Pokud polevku delam, tak je to husta polevka s chlebem a je to samostatne jidlo. Napriklad vecere muze byt polevka.Mne 2× po sobe to stejne jidlo nechutna, takze varivam tak, ze tovyjde tak akorat a nejsou zadne zbytky. Pokud neco nejakym omylem zustane, dorazi to manzel jako svacinu. Cili, veceri pak stejne delam.
Mimochodem, proc vubec varit na dva dny naraz? Vsak kdy jindy se vyradit v kuchyni, nez pres vikend, kdy na to clovek ma cas a energii? Pres tyden se vari predevsim rychlovky a na vikend si clovek nechava njake narocnejsi a luxusnejsi chody.
Vyřádit v kuchyni? Nejlíp nikdy, nebaví nás to
Máme asi tisíc lepších možností, jak využít čas a energii.
@Dahlia0409 píše:
Tak tyhle exempláře znám minimálně dva. Ex a současnýChtěla jsem vždycky chlapa, co rád vaří Vařím, jen když musím, fakt mě to nebaví a nemám na to buňky. Je pár jídel, která dělám teda vyloženě já, jinak raději v kuchyni myju nádobí
Ja nejradeji jen jim, pac mam mycku..stastna to zena
@lilith1 píše:
Ja nejradeji jen jim, pac mam mycku..stastna to zena
Tak já jsem zvyklá nádobí mýt v ruce, takže pohoda. Místo na myčku není a stejně ji ani nechci ![]()
@warita píše:
ja to mam tak, ze varim bezne dve teple jidla denne: obed a veceri. Takze ano, v sobotu a nedeli je samozrejme jine menu. Ale zase ja nedelam polevky. Pokud polevku delam, tak je to husta polevka s chlebem a je to samostatne jidlo. Napriklad vecere muze byt polevka.Mne 2× po sobe to stejne jidlo nechutna, takze varivam tak, ze tovyjde tak akorat a nejsou zadne zbytky. Pokud neco nejakym omylem zustane, dorazi to manzel jako svacinu. Cili, veceri pak stejne delam.
Mimochodem, proc vubec varit na dva dny naraz? Vsak kdy jindy se vyradit v kuchyni, nez pres vikend, kdy na to clovek ma cas a energii? Pres tyden se vari predevsim rychlovky a na vikend si clovek nechava njake narocnejsi a luxusnejsi chody.
Ja třeba nechci volnej víkend strávit v kuchyni, stačí, že v týdnu přijdu domů a celej den uz v háji, nechci zabít i víkend
@Eemii píše:
Kolik dni po uvareni, je ok jist jidlo? V lednici ulozene? Jde mi o to, ze zacinam varit do krabicek pro muzovu maminku. A mam trochu problem s tim, ze treba ve stredu bude mit jidlo varene dnes. Jde mi o to, aby to jidlo nebylo uz jety. Ze ohrivane brambory jsou hnusny, s tim se neda nic delat, no
pokud to ihned šlo do lednice, tak je to ještě ok, takhle to jím občas v práci, zatím se mi nic nestalo
se zmrazeným si paní neporadí, jakože večer vytáhnout krabičku z mrazáku, dát do lednice a ohřát?
@Tichošlápek píše:
@Eemii varim takhle pro dědečka, já tedy udělám najednou třeba 15 krabicek a dam mu to do mrazáku, každy den si neco vytáhne. Přílohu si zvládne ještě uvařit sám, takže to je výhoda. Pripadne knedliky apod si koupí, aspoň se projde do obchodu. Tři dny v lednici jídlo vydrží v klidu
Jezis, na existenci mrazaku jsem uplne zapomnela, diky
![]()
@warita píše:
ale tebe vaření nejspíš baví
@Semtex píše:
@annlady ale tak já bych to nebrala jako vymrnčování. Kolikrát je zde diskuze, že chlap nechce komunikovat, no a když teda jeden komunikuje a řekne, co by rád změnil, tak je to taky špatněčímž nerikam, ze by měla kvůli němu začít vařit častěji, když se ji nechce, ale přece není špatně, že to řekl, ne?
no to je sice hezký, že řekl, že se mu to nelíbí, ale vyhovění jeho přání znamená mnohem víc práce pro ženu
kdyby řekl „Bětuš, mne nebaví jíst 2× za sebou stejné jídlo, tak od teď vařím jeden den já a druhý ty“, tak je to ok, ale poručit si další laskominy ok není
Zamlada mi to nevadilo, čím jsem starší, tak dvakrát po sobě to samé vadí čím dál víc. Vaříme normálně, do 30 minut je hotovo, když je maso, tak do hodiny; někdy vařím já, manžel, jindy děti. Klidně si dáme i obložený chleba, to je teď v létě taky fajn.
Plus čas od času normálně objednáme donášku, když je chuť na pizzu nebo Asii.
@Eemii píše:
Jezis, na existenci mrazaku jsem uplne zapomnela, diky![]()
Mně teda jidlo z mrazáku prijde hnusný
jako prilohy tim nevyresis, brambory nemůžeš dát do mrazáku.
Zlaty 3 dny stejný jidlo po sobě, než vyndana omacka z mrazáku
nedejboze brambory
Mě o víkendu v kuchyni nikdo neuvidí, natož abych vařila na každej den zvlášť. Víkendy trávíme na výletech a jíme venku. Na přítele bych se pěkně z vysoka vyprdla s dvěma jídlama, jestli chce každej den jiný, ať si uvaří sám.
@a12 píše:
Mně teda jidlo z mrazáku prijde hnusnýjako prilohy tim nevyresis, brambory nemůžeš dát do mrazáku.
Zlaty 3 dny stejný jidlo po sobě, než vyndana omacka z mrazákunedejboze brambory
brambory nikdo příčetný nemrazí a jídlo do krabiček do mrazáku se musí volit tak, aby to byly věci pro zmrazení vhodné, tj. věci typu guláš, chili con carne, masové koule s rajčatovou omáčkou atd., těm mrazák fakt neublíží a nerozeznáš čerstvé (nebo den staré) od těch, co prošly mrazákem
Příspěvek upraven 28.08.22 v 16:04
@a12 píše:
Mně teda jidlo z mrazáku prijde hnusnýjako prilohy tim nevyresis, brambory nemůžeš dát do mrazáku.
Zlaty 3 dny stejný jidlo po sobě, než vyndana omacka z mrazákunedejboze brambory
Ja jidlo nemrazim. Ale mama vzdy omacku z mrazaku projela varem a byla ok, bez toho provareni je takova jakoby zdrcla.
Ono ohrivane jidlo je temer vzdy horsi kvality, nez cerstve, to se ale neda nic delat. Jde mi o to, aby to nebylo jety a babca mela co jist. Jinak to vyresit nelze no.
Co já bych dala za to, aby mi jidlo vydrželo dva dny. Většinou zmizne přes noc ( můj chlap rád noční svačinky). A když je něco, co nerad ( nejí moc přílohy, takže z rizota vyžere zeleninu a nechá mi rýži s masem apod.)tak si udělá jídlo sám. Byl samostatná jednotka a zůstalo mu to
Třeba náš soused byl schopný jíst týden guláš a neremcal. Pak si nabrnkl kuchařku a od té doby dost přibral a naučil se remcat
![]()
@lilith1 píše:
Nojo, jenze oni ty dnesni manikove jsou zhusta zkazeni maminkama a exkama, takze maxim zvladnou smazak nebo rizek..a k snidani vajicka…Vzdy jsem si prala chlapa, ktery ma rad varecku, ale uspesne me minuli, kde se takove klenoty nachazi? Chlapa co miluje sex i varecku stejne.. pozlatit..
Mám doma
jinak je to zvláštní, protože já i v dobách, kdy jsem randila, jsem automaticky narážela na samé chlapy, kteří rádi vařili… Jak jsem to dělala je mi záhadou
asi jsem vyzařovala, že já vaření moc nedám a když si neuvaří sami, tak dost možná pojdou hlady
tak se mi nejspíš ty nevařící tipy autimacky vyhýbaly ![]()