Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vetsinou varim kazdy den, u nas jsem to ja, kdo nerad dva dny po sobe stejne jidlo. Chlap by klidne jedl tri dny stejne. Ale vcera jsem treba delala rajskou a plneny papriky, tak to je zrovna na dva dny. A vubec, kdyz omacka, tak na dva dny.
@Eemii píše:
Vetsinou varim kazdy den, u nas jsem to ja, kdo nerad dva dny po sobe stejne jidlo. Chlap by klidne jedl tri dny stejne. Ale vcera jsem treba delala rajskou a plneny papriky, tak to je zrovna na dva dny. A vubec, kdyz omacka, tak na dva dny.
To jsem zrovna chtěla psát, omáčky máme vždycky na dva dny, přeci to nevyhodim
ale třeba kaši a řízek a podobný jidla na jeden den.
Jak kdy, ale vzhledem k tomu, že si vařím i do práce, tak běžně je i tři dny po sobě stejné jídlo.
Na tento požadavek bych mu řekla, že se může realizovat.
Varim v sobotu i v nedeli. Pres tyden to dojidame.
Ale kdyby se mi nechtelo, nevarila bych.
Diky kuchynskym pomocnikum (muktifunkcni hrnec a remoska) je s varenim prace minimalni.
@Seky11111 Vařím v sobotu i v neděli, případně to pak v pondělí, úterý dojidame. Bereme si do práce, záleží tedy o jaké jídlo se jedné, ne všechno nám chutná druhý den.. Samozřejmě to není pravidlo, někdy je výlet, někdy jíme u rodičů..
@Eemii Jojo, omáčka taky vyjde na dva dny i u nas. Jenže tu mi ani až tak nevadí si prihrat
Přílohu si pak dělám novou.
@Semtex já omacky radši trochu rozlezele
takže ty vařím cilene v obřím hrnci
Většinou v sobotu bezmasy oběd, a v neděli maso, a máme to i v po k veceri
Nevarim polívku a hlavní jidlo. Když není nějaký extra program, tak máme o víkendu každý den jiné jídlo. Když není čas varit, nebo mám kotel rajské že soboty nebo se mi prostě vařit nechce, tak ime v neděli totéž či v sobotu. Jen třeba s jinou přílohou.
A u nás jsme na vaření dva. Ono panackum ruce nepadnou, když mají mlsnou hubu a chtějí pokaždé něco jiného. ![]()
To je ale mimořádně laskavý, že polívka smí být dva dny za sebou stejná, to se jen tak nevidí
vymrčovat si člen domácnosti, co má dvě nezmrzačený ruce, že chce k jídlu něco jiného, než mu bez jeho účasti přistálo na stůl, tak ho vyzvu, ať to teda zařídí, když o to tolik stojí, jinak prostě bude, co je
jinak v sobotu k obědu něco jednoduššího, co se snadno a rychle udělá po tom, co přijdu z dopoledních nákupů a pochůzek a v neděli vařím něco jiného, obvykle, to obvykle pak jím další dva dny v práci, zbytek se naporcuje do mrazáku, zrovna dneska boloňské ragú podle Marcely Hazan
@Hojuza píše:
Jo a pokud přítel nemaka na baráku nebo nedělá něco podobně záslužného, tak fajn, v sobotu var ty a v neděli on.
To je fakt, že kdyby přítel dělal sám hodně práce doma a také jí v lesčems vyhověl, tak by to nebyl zas tak neoprávněný požadavek.
Yo taky nesnáším žrát furt stejne jídlo
, takže ho v tomhle chapu, ale sám často vařím, tak take chápu, že někoho u toho nebaví každý den stat
. Já to mám jako koníček, tak mi to moc nevadí. Tudíž řešení je, že se budete střídat ve vaření a nebo holt dycky něco objedná ![]()
Kolik dni po uvareni, je ok jist jidlo? V lednici ulozene? Jde mi o to, ze zacinam varit do krabicek pro muzovu maminku. A mam trochu problem s tim, ze treba ve stredu bude mit jidlo varene dnes. Jde mi o to, aby to jidlo nebylo uz jety. Ze ohrivane brambory jsou hnusny, s tim se neda nic delat, no ![]()
Nikdy nevaříme jen na 1 den, vaření oba dva považujeme za ztrátu času. Ale jíst se musí 😁 A střídáme se, nejsem služka. Muž by nicméně nikdy tak trapný požadavek neměl.
Příspěvek upraven 28.08.22 v 15:27