Jak velké kolo pro tříletou holčičku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak velké kolo pro tříletou holčičku?
Ahojky holky,
potřebuji nutně radu. Sháním kolo pro svou tříletou holčičku - teď měří cca 95 cm. Jen dost tápu s velikostí kola, a taky je dost důležitá i kvalita, váha,… Hodně jezdíme, tak nechci, aby měla těžké kolo, na kterém se hned utahá.
Děkuji za všechny rady a typy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky!
Naše malá má 91cm a kdybychom jí kupovali kolo, tak by to byla „12“ Původně jsme jí ho chtěli kupovat k 3. narozeninám, ale nemohla to ušlápnout. Nakonec jsme dostali tříkolku a supéér. Možná bych spíš zatím uvažovala nad koloodrážedlem.
Váha kol(a že jsme jich vyzkoušeli) se mi zdála vesměs stejná - na můj vkus byla všechna kola dost těžká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme měli stejný problém - kolo pro tříleťačku. Nakonec Emi začala jezdit na kole 12. Zezačátku vůbec, ale vůbec nechtěla šlapat a když jsme to nechali být a dali tomu čas, tak na další pokus už šlapala sama. Strašně se zdokonalila a když jsme jí teď před dvěma týdny kupovali kolo, tak už 14. Emi má teď 103cm.
Odrážedlo bez šlapek úplně zavrhla - koupili jsme jí drahé a rezavělo nám u našich ve stodole ![]()
Ale každé dítko je jiné…po odrážedle bez šlapek pak už podle mě můžete koupit kolo bez postranních koleček, ale zase nebude umět šlapat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
naše starší cácora má v 3,5 letech 12ku, ale je jí už malá. vpohodě utáhne sousedky 16ku. teď jsem jí změřila a koukám, že má 105 cm, takže v 95 cm bych určitě koupila ještě 12ku. navíc je to pro děti na začátek pohodlnější, líp se drží rovnováha a hlavně dosáhnu krásně na zem, což je ze začátku potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak 3 roky je zrovna takovej blbej věk. Z 12ky pomalu vyrůstá a na 16ku je ještě velká.
Ideální je asi 14ka, ale ta se moc často nevyrábí.
Já bych koupila tu 12ku, třeba starší, protože do roka z ní vyroste.
Holka dostala 12ku ke 2. narozeninám, trvalo několik týdnů, než začala šlapat a ke 4. narozeninám musela dostat 16ku, protože tamto kolo už jí bylo malý. Mladší dcera na 12ce začala jezdit teď ve 2,5 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
my jsme kupovaly malé k druhým narozeninám 12. Během víkendu se naučila šlapat a teď jezdí už bez koleček. Synovec jezdil ještě v pěti letech na 12 a stačila mu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky lidičky,
moc všem děkuji za rady a typy. Nakonec se mi podařilo sehnat suprové kolo velikosti 14 a malé sedí perfektně
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit