Jak velký měsíční příjem máte s partnerem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30971
2.4.18 20:32
@Anonymní píše:
Myslela jsem na společný spořící účet. Jinak každý na svém účtu tak 4k, což dá dohromady 20tisíc měsíčně. A pak cca 2 tisíce utratíme za narozeniny (stále někdo) naše oblečení, výbavu apod… myslím, že z toho co máme, ušetříme hodně…

Ty jsi zakladatelka? Ted je to velmi zmatene, takze z 50 tis date 10 na jidlo, 16 na domacnost, 20 usetrite a 4 tis na obleceni, zabavu apod? To usetrite v tom pripade dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
2.4.18 20:34
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám citlivou otázku, proto prosím o anonym a nebudu se zlobit, když ho použijete i vy. ;) Jak vysoký mate i s vašim partnerem, manželem měsíční příjem? My máme necelých 50k čistého na měsíc a příjem by měl hlavně ještě růst, ale zase máme 16k výdaje na domácnost a 10k na jidlo… chceme si ušetřit alespoň část na auto a pak vzít výhodnější leasing, chceme rok staré max, takže počítáme cca 400-500 (už chceme větší).. plánujeme mimco a to znamená, ze příjmy klesnou (já mám teď 20 čistého, ale na rodičovské budu mít možnost dělat kolik hodin chci na notebooku z domova, takže počítám, ze +- 5k si vydelam, když nebude mrně sígr.. jinak chci tedy rodičovskou na 2 roky jen). Furt mi hlodá hlavou jak to půjde, teď ušetříme cca 12k měsíčně…
dekuju za názory! :kytka:

fakt se podivej do starsich diskuzi.. je to tu kaudou chvili, ale s vasim prijmem bych dala bokem polovinu minimalne 15 000. Hlavne myslu na to, ze kdyz si das RD na dva roky, tak by si mela davat bokem, kdyby si se nemohla vratit do prace. Nespolehej na to, ze ti dite vemou do skolky nebo ze to zvladne. Kamaradka musela z prace, protoze to dite fakt ve skolce nezvladalo. Za jidlo davate fakt hrozny penize. Jsou v tom pocitane i obedy v praci??
@Popelka12 Rodinne oslavy mi taky nekdy lezou na nervy musim davat 1500mesicne bokem, abychom to uplatili :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.18 20:36
@Cuddy píše:
Ty jsi zakladatelka? Ted je to velmi zmatene, takze z 50 tis date 10 na jidlo, 16 na domacnost, 20 usetrite a 4 tis na obleceni, zabavu apod? To usetrite v tom pripade dost.

Ano ano. :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.18 20:38
@Pidulka1991 píše:
fakt se podivej do starsich diskuzi.. je to tu kaudou chvili, ale s vasim prijmem bych dala bokem polovinu minimalne 15 000. Hlavne myslu na to, ze kdyz si das RD na dva roky, tak by si mela davat bokem, kdyby si se nemohla vratit do prace. Nespolehej na to, ze ti dite vemou do skolky nebo ze to zvladne. Kamaradka musela z prace, protoze to dite fakt ve skolce nezvladalo. Za jidlo davate fakt hrozny penize. Jsou v tom pocitane i obedy v praci??
@Popelka12 Rodinne oslavy mi taky nekdy lezou na nervy musim davat 1500mesicne bokem, abychom to uplatili :roll:

12k ulozime na nás společný spořící, pak si každý na svém účtu ušetříme cca 4k..
Jinak, do “jídla” počítám i benzín apod…

• Citovat
  • Upravit
568
2.4.18 20:40

Z me strany to takhle domluveno mame (tedy az na ty deti). Z manzelovy strany ale ne. Krome jeho bratra, kteremu dluzime cca 200 tisic, nikdo nevi, ze mame takovouhele situaci. Navic tam si žijí na „vysoke noze“ a pro manzela (a vlastne uz i pro me) by bylo znacne ponizujici jim davat darky do 500,–.

Příspěvek upraven 02.04.18 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
2.4.18 20:43
@Popelka12 píše:
@zrcadlo píše:
@Popelka12 Doporučuju domluvit se v rodině, že dárky už se budou dávat pouze dětem mladším 15 let, a to v hodnotě max. 500,–Kč. Snad musejí pochopit za tu tisícovku radši s dítětem pojedete na výlet, resp. neumím si představit, že by si mí nejbližší vzali drahý dárek, když by věděli, že jsme bez rezerv.
Z me strany to takhle domluveno mame (tedy az na ty deti). Z manzelovy strany ale ne. Krome jeho bratra, kteremu dluzime cca 200 tisic, nikdo nevi, ze mame takovouhele situaci. Navic tam si žijí na „vysoke noze“ a pro manzela (a vlastne uz i pro me) by bylo znacne ponizujici jim davat darky do 500,–.

No, jaké to chcete, takové jste si to udělali. Mně by tedy přišlo víc ponižující odmítnout dítěti výlet kvůli hogo fogo dárku pro někoho, kdo si žije na vysoké noze (a dost možná ho nepotěší ani ten dárek za tisícovku, za kterou byste si mohli dopřát dost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
2.4.18 20:47

@Popelka12 Mne spis prijde usmevne, ze to pochopi rodina zeny, ale pred rodinou muze, ktery domu donese sotva prumer, se musi hrat na „neco“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
2.4.18 20:49
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám citlivou otázku, proto prosím o anonym a nebudu se zlobit, když ho použijete i vy. ;) Jak vysoký mate i s vašim partnerem, manželem měsíční příjem? My máme necelých 50k čistého na měsíc a příjem by měl hlavně ještě růst, ale zase máme 16k výdaje na domácnost a 10k na jidlo… chceme si ušetřit alespoň část na auto a pak vzít výhodnější leasing, chceme rok staré max, takže počítáme cca 400-500 (už chceme větší).. plánujeme mimco a to znamená, ze příjmy klesnou (já mám teď 20 čistého, ale na rodičovské budu mít možnost dělat kolik hodin chci na notebooku z domova, takže počítám, ze +- 5k si vydelam, když nebude mrně sígr.. jinak chci tedy rodičovskou na 2 roky jen). Furt mi hlodá hlavou jak to půjde, teď ušetříme cca 12k měsíčně…
dekuju za názory! :kytka:

A na co přesně se ptáš? Jestli ušetříte 20tis. z 50tis., tak je to samozřejmě dost, ale máte vyřešené i další otázky: vlastní bydlení, dlouhodobé spoření (na důchod, pro děti), krátkodobé spoření (na spotřebiče, dovolené, možný výpadek příjmů) atd.?
Já beru jako základ mít 3-6 násobek měsíčních výdajů (ty jsou u vás 30tis.,takže mít rezervu 90-180tis. na nenadálé věci), a až se spořením přes tuhle částku bych se rozhodovala, kolik z toho vrazím do auta, bydlení, dovolených, za kolik budu chtít kupovat výbavu na dítě (někdo to pořídí i s kočárem za 10tis., někomu 50tis. nestačí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.18 20:51

Máme cca 45 tisíc. Můžu se zeptat, proč používáš zkratku k?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.18 21:14

No my máme cca 50 000,– a s tím že jsem teď už 3 měsíce na neschopence jinak jsme měli víc a až budu brát mateřskou tak to též bude o něco více. Ale máme zase velké výdaje :)

• Citovat
  • Upravit
19131
2.4.18 21:21

Chápala bych obavy, kdybyste měli poloviční příjem, s tímhle musíte zvládat šetřit bokem i na rodičáku (zvlášť když vám ten příjem fakticky moc neklesne). Příjmy ostatních ti asi stejně moc nepomůžou, každý má krom rozdílných výdajů i úplně jiný životní standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
2.4.18 21:34

@Cuddy Manzel ma 22 + 2 tis., co si vydela bokem. Dela, co muze a nabral si i praci navic, ale ma to za nasledek o dalsi 2 hodiny denne min spolu. Nemuzu za to, ze zijeme na male vesnici a hold proste vice nedostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
2.4.18 21:37
@Popelka12 píše:
@Cuddy Manzel ma 22 + 2 tis., co si vydela bokem. Dela, co muze a nabral si i praci navic, ale ma to za nasledek o dalsi 2 hodiny denne min spolu. Nemuzu za to, ze zijeme na male vesnici a hold proste vice nedostane…

Ne, za to treba ani tak nemuzete. Ale uz muzete zato, ze odmitnete pred muzovou rodinou priznat svoji situaci a hrajete si na neco, na co nemate. Na ukor zazitku s detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
2.4.18 21:41

Čistý příjem kolem 100k, polovina odchází na úspory, měsíční výdaje za 2 byty, auto, pojištění atd. kolem 20k. Dál platíme jídlo, cestování, hadry atd. Jedno dítě předškolního věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.18 21:45

Já 10000, přítel 20000. výdaje 20000 a zbytek setrime na byt do budoucna.
anonymní P.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat