Jak vrátit libido?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
263
26.9.23 14:02

Jak vrátit libido

Hezký den všem, zkusím se zeptat, zda nějaká z vás neřeší podobný problém nebo nemá nějakou radu. Poslední dva roky mám nulovou chuť na sex. Necítím vůbec nic. Řešila jsem to s gynekoložkou na poslední kontrole, ale jen se zasmála a po zdravotní stránce by prý problém být neměl. V rámci imunologie jsem absolvovala velice rozsáhlé krevní testy kvůli častým virozám a nic se nenašlo. Hodně mě to trápí, dřív jsem byla hodně aktivní. Už mě napadlo, zda se neblíží menopauza… Je mi sice teprv 39 let, ale menstruaci mám od 9 let. Hledala jsem na internetu co s tím, ale nic kloudného jsem nenašla. Užívám Macu, ale efekt zatím žádný. Mám nehormonání tělísko, ale spojitost to asi nemá.
Budu vděčná za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36436
26.9.23 14:28

Záložka. Drtivá většina rad, co jsem viděl, nefunguje. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
26.9.23 14:33

@M_Vladim Myslíte milence? Vyzkoušeno a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36436
26.9.23 14:36
@michalka76 píše:
@M_Vladim Myslíte milence? Vyzkoušeno a nic.

Tak zrovna tohle jsem na mysli neměl. Ale na prvním místě třeba aféru Flibanserin.
Uvidíme, co ostatní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.9.23 14:41

Hele a v jakym zijes vztahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
26.9.23 14:46

@Tarjei No, ideální to asi není, ale snažíme se. Hodně práce, hodně stresu, hodně puberty u dcer…Chlap věčně v práci a u mě velká náladovost. Řekla bych, že máme momentálně trochu krizi. Intimita mezi námi se úplně vytratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.9.23 14:53

@michalka76 takze to nebude hormonama, to je vztahem. Takze maknout na vztahu bude jedina cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
26.9.23 14:56
@Tarjei píše:
@michalka76 takze to nebude hormonama, to je vztahem. Takze maknout na vztahu bude jedina cesta.

Určitě na vztahu zapracovat chci. Oba chceme, mluvíme o tom pořád. Jen je zvláštní, že ani s nikým jiným by to nešlo… Jsem nějaká zablokovaná v tomhle směru. Poslední dobou jedu na autopilota v práci i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.9.23 15:41

@michalka76 to bude neco podvedomyho. Jo no, obecne stres dela s lidma desny veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
26.9.23 15:44

Začala bych s postupným budováním intimity mezi vámi. Jít na to velmi pomalu a postupně. V posteli bych začala třeba jen tulením před spaním( žádný sex) a pak postupně přidávala. Taky by možná bylo dobré pokud to tedy nedelate projevovat si náklonnost i během dne, třeba pusa když ráno odcházím do prace pusa když přicházím z práce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
27.9.23 06:55

Ve 39 letech u vás může bez problémů přicházet premenopauza. Od 35 let začínají klesat hormony, ale progesteron klesá jednou tak rychleji, jak estrogen. To způsobuje estrogenovou dominanci a jedním z jejich efektů je klesající libido. Další problém je stres, o kterém píšete, to je také zabiják libida, s přibývajícím věkem žena potřebuje více klidu, pohody a být na sex psychicky připravená. Nehledě na to, že stres nutí nadledviny produkovat z progesteronu kortizol, tedy spotřebovává ho na kortizol. No a pokud máte by´t lehkou nadváhu, pak dost estrogenu také produkuje tuková tkáň - a estrogenová dominance je na světě. Nechte si udělat test na hladiny hormonů, nejlépe ze slin, ten je přesnější, protože detekuje ta množství hormonů, která jsou pro tělo volná a nevázaná. Odkaz dávat nemohu, byla ba to reklama. Nejlépe test ze slin 4× kortizol, 4× DHEAS, 1× estriol a 1× progesteron (4× je 4 vzorky za den a 1× je ranní vzorek) Ve vyhodnocení testů dostanete zároveň návrh na řešení. Tím testem by bylo určitě dobré začít, aby se potvrdila či vyvrátila estrogenová dominance. A co se týká té macy, ne každá bylina funguje na každého stejně a je třeba také zkusit měnit dávkování, libido také u někoho zvyšuje ašvaganda a nebo pískavice řecké seno, ženšen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
27.9.23 11:40

@LadaSva Děkuji za vyčerpávající radu. Mohla bych poprosit o odkaz do zprávy? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36436
27.9.23 12:26
@LadaSva píše:
Ve 39 letech u vás může bez problémů přicházet premenopauza. Od 35 let začínají klesat hormony, ale progesteron klesá jednou tak rychleji, jak estrogen. To způsobuje estrogenovou dominanci a jedním z jejich efektů je klesající libido. …
Tím testem by bylo určitě dobré začít, aby se potvrdila či vyvrátila estrogenová dominance. A co se týká té macy, ne každá bylina funguje na každého stejně a je třeba také zkusit měnit dávkování, libido také u někoho zvyšuje ašvaganda a nebo pískavice řecké seno, ženšen.

Chybí mi tam - a obecně většinou chybí - testosteron. Část ho produkují ovaria, část nadledvinky a část svaly. S poklesem činnosti vaječníků a případným úbytkem svalové činnosti klesá i jeho produkce.
Ony ho mají ženy oproti mužům asi jen 10%, ale jeho hladina má významný vliv na libido. A většinou se to přehlíží jak holé pláně. :think:
Je možné zkusit Tribulus terestris a s tím i nějaké silové cvičení, jestli to nezabere.
(Silová cvičení mají vliv na vývin svalové hmoty a při tom se zároveň tvoří i malé množství testosteronu. Tribulus terestris - kotvičník zemní - zase po nějakou dobu brzdí jeho odbourávání, bohužel to po čase přestane fungovat, je nutná pauza. ;) )
Ale, protože se to moc nezkoumá, je to bez záruky. :nevim:

Příspěvek upraven 25.01.25 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
27.9.23 12:50
@M_Vladim píše:
Chybí mi tam - a obecně většinou chybí - testosteron. Část ho produkují ovaria, část nadledvinky a část svaly. S poklesem činnosti vaječníků a případným úbytkem svalové činnosti klesá i jeho produkce.
Ony ho mají ženy oproti mužům asi jen 10%, ale jeho hladina má vliv na libido. A většinou se to přehlíží jak holé pláně. :think:
Je možné zkusit Tribulus terestris a s tím i nějaké silové cvičení, jestli to nezabere.
(Silová cvičení mají vliv na vývin svalové hmoty a při tom se zároveň tvoří i malé množství testosteronu. Tribulus terestris - kotvičník zemní - zase po nějakou dobu brzdí jeho odbourávání, bohužel to po čase přestane fungovat, je nutná pauza. ;) )
Ale, protože se to moc nezkoumá, je to bez záruky. :nevim:

Kotvičník ano, ale jeho působení je mírné a pozvolné a jako u každé byliny dlouhodobě užívané je vhodné užívat 3 týdny a týden vypustit. On ten testosteron povzbuzuje mírně, u žen spíš vyrovnává hladiny estrogen - progesteron. A z principu mechanizmu tvorby hormonů - nejprve se tvoří s cholesterolu progesteron, z něho testosteron nebo kortizol, podle stavu a potřeby těla (třeba stres) a z testosteronu estrogeny. Tedy problém je, pokud se tvoří hodně kortizolu, zbytečně se na něho „plýtvá“ progesteron. A pokud se tvoří hodně estrogenu, „plýtvá“ se na něho testosteron. A největší problém je v tom, že hormony mohou být v poměrně velkých rozmezích jednotlivých množství, ale důležité je, aby byly vzájemně ve správném poměru, což může být také individuální. Drtivá většina žen nemá problém s testosteronem, ale s přebytkem estrogenu - silná a bolestivá menstruace, PMS, endometrioza, cysty, myomy, v horším případě rakovinné bujení, dále přibývání na váze a to obzláště v oblasti břicha a boků, zad, stehen. To jsou prioritní efekty přebytku, dalšími jsou únava, nezájem, nízké libido, bolesti nohou, otoky z nadměrného zadržování vody v těle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.23 14:32

Tablety na zvýšení chuti na sex - https://euhealth247.com/cs/drug/lovegra Já i manžel jsme spokojeni. Ani ve 20 jsem neměla takovou chuť na sex, jako mám teď.

Příspěvek upraven 31.05.25 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast