Jak vychovávat děti, aby byly do budoucna připravené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3701
28.4.16 17:25
@Veru-nka píše:
Jinak holky, v kolika letech pouštíte samotné děti ven? Já se bojím, že ho snad budu vodit za ruku do 12.let minimálně když to někdy venku vidim :nevim: :mrgreen:
:mavam: ahoj.My bydlíme na menším městě a starší byl venku sám (kousek od domu na hřišti)prvně v 8 letech. I do školy začal chodit sám až od třetí třídy. Ale já jsem hroznej srab na tohle :oops: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13042
28.4.16 17:26
@SarkaNovo píše:
Hezký :potlesk:
Já je do obchodu posílám taky, mladšímu je 5 let a chodí pro rohlíky, ale máme obchod kousíček, ani nikde nepřechází. A nikdy by mě nenapadlo, že by někdo mohl poslat sociálku?? 8o

Já si třeba pamatuji, že nás pouštěli ze školy samotné, pokud to měli povolené od rodičů. Dnes i po škole i u devítiletých dětí musí přijít rodiče A spousta z nich by tak staré dítě nenechala samotné bez dozoru ani hodinu. Nikdy nevíš na koho narazíš.
Když je soudce schopen říct, že otec má chodit s osmiletým dítětem za ruku a když to neudělal, tak za vběhnutí syna pod auto má vinu i on…
Co když by ta prodavačka byla taky tak padlá na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
28.4.16 17:29
@Netopirek píše:
Důležitý já samostatnost a vědět, že každá akce má reakci. Moje šestiletá sama vaří čaj, krájí a maže si chleba, vaří přílohy. S menší pomocí uvaří polévku, upeče buchtu. Chodí do krámku u baráku. Pomáhá s domácími pracemi…
Taky je důležitý, že když něco provede je za to trest - zákaz televize, musí kočce čistit záchod…
Umí uznat, že udělala chybu. Omluvit se.No je toho určitě víc, ale tohle je co mě napadlo jako první

když bylo mojí dnes 13leté slečně 6, také to dělala :lol: a dokonce s chutí…
Dneska?
jsem asi někde udělala chybu :lol:

nemyslím to zle, jen jsem si vzpomněla a zasnila se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
28.4.16 17:33
@Sany80s píše:
Já si třeba pamatuji, že nás pouštěli ze školy samotné, pokud to měli povolené od rodičů. Dnes i po škole i u devítiletých dětí musí přijít rodiče A spousta z nich by tak staré dítě nenechala samotné bez dozoru ani hodinu. Nikdy nevíš na koho narazíš.
Když je soudce schopen říct, že otec má chodit s osmiletým dítětem za ruku a když to neudělal, tak za vběhnutí syna pod auto má vinu i on…
Co když by ta prodavačka byla taky tak padlá na hlavu.
:think: hmmm, máš pravdu. Něco na tom bude.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
28.4.16 17:37

@Sany80s Děti pouštějí samotné i dnes, když to rodiče povolí. Syn je v první třídě a občas jde ze školy sám. Nevidím v tom problém. V druhé třídě už bude chodit sám do školy i ze školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.4.16 17:40
@Sany80s píše:
Co když by ta prodavačka byla taky tak padlá na hlavu.

U nás pustí dítě i s družiny, i ze školy, kroužku, ale chtějí to mít písemně.
Já třeba dnes psala třídní sms, že dcera jde po škole hned domu, ze pojede k zubarce. Odepsala ok. Tak ji místo na oběd a do druziny poslala domu.
Dcera zacla chodit sama až po pololetí. Od začátku první třídy nekteri její spolužáci chodí sami. Tohle je individuální, jak víme, že jsou naše decka samostatné/nesamostatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21331
28.4.16 17:41

Učit je střílet :)

Nechat je rozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.4.16 17:46

Neni potreba dite nejak moc vychovavat…staci zit pekne, chovat se slusne a fer…dite se prida. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.4.16 17:54
@21.6.2014 píše:
když bylo mojí dnes 13leté slečně 6, také to dělala :lol: a dokonce s chutí…
Dneska?
jsem asi někde udělala chybu :lol:nemyslím to zle, jen jsem si vzpomněla a zasnila se

to bude věkem. s pubertou se sabotuje všechno. Když si vzpomenu na sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
28.4.16 17:58

@Netopirek obzvláště pomoc při domácích pracech s chutí by se mi líbilo :) no, vrátím se na zem, máš recht, je to věkem, ale i tak to tehdy bylo jednodušší 8)

ostatním pardon za OT :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
28.4.16 18:42

Jít příkladem. Podporovat je v tom, v čem vynikají, chválit je, když se jim něco povede. Pracovní terapie, když něco nesplní, nebo jsou drzé. Pozitivní motivace za dobré školní výsledky. Nebuzerovat za špatné známky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
28.4.16 18:43
@Veru-nka píše:
Jinak holky, v kolika letech pouštíte samotné děti ven? Já se bojím, že ho snad budu vodit za ruku do 12.let minimálně když to někdy venku vidim :nevim: :mrgreen:

U nas je tohle zrovna aktualni posledni tyden. Do domu se pristehoval synkuv spoluzak ze skolky, je jim sest. A chteji litat venku. Jenze ja nemam cas kazde odpoledne sedet s nima venku, ani na to neni pocasi. Takze jsme se s muzem usnesli, ze je pustime (i ctyrleteho). Za barakem si v serikach postavili bunkr, chodim na ne koukat z balkonu a vedi, ze jinam nesmi.
Jsem z toho sice trochu rozpacita, prece jen do ted mi viseli za zadkem, ale jednou to asi prijit muselo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
29.4.16 06:46

@SarkaNovo Není se zač stydět-prostě si jen připouštíš víc, co se všechno může stát ;) Já kluka taky začala pouštět až v osmi, holku(7 let) samotnou ještě nepouštím(bydlíme na vesnici) a ani kamarádky takhle staré holky nepouštějí. Nemusí zrovna sami lítat venku, aby se naučili samostatnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí