Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ženy, jak čistíte hračky (plyšáky, duplo, hrací podložku atd.). Všechno do pračky strčit nejde a když občas vidím, co s tím dětičky dělají, jímá mě hrůza. Slyšela jsem o parním čističi Ariete, má někdo vyzkoušeno něco podobného?
Plyšáky dávám do pračky. Pěnové puzzle 2× do roka pořád e vydrhnu ve vaně. Jinak je beru hadříkem na vytírání z DM, vyluxuju. Přiznám se, že Duplo mě nějak nenapadlo čistit. Pokud by bylo jo zapatlane od něčeho tak umýt v Jádrové vodě. No a nějaké výtvory bych vzala vysavačem od prachu.
Třeba ji tvrdé knížky beru vhlčeným ubrouskem
@MarienkaMar píše: Více
Podložku máme puzzle. To beru sanytolem. hračky buďto pračka nebo čističem od Ecofeel.
Já jsem asi divná, ale nikdy jsem nic kromě vyloženě špinavých věcí nemyla
Duplo nikdy a už jede druhý kolo ![]()
Vsechno peru. Znicila jsem tak asi jen jednu vec, jinak nic. Podlozku z plastu umyvam mopem jako okolni podlahy, latkovou peru. Stridam s desinfekci. Knizky otiram. Lego s blitkama jsem oplachla jarem a dala do pracky v pytliku a s rucnikem, byly umyte bezvadne. Ale aktuvne ho nemyju. U nas to nikdo neolizuje. Kousatka jsem vyvarovala.
Duplo se zrovna chystam zašít do nejakeho starého povlaku a do té pračky dát ![]()
Duplo jsem viděla i mýt v myčce…ale ta pračka mi asi přijde lepší. My ho nemáme tak nemusím řešit…plyšáky peru, hrací podložku nemáme..měli jsme takovou tu deku s hrazdou pro mimina to bylo to obcas oslintane nebo poblite..tak to sem normálně taky vyprala…pěnové puzzle pořád rozebírali takže jsem ho zrušila a nemáme nic..v pokojíku mají kusový koberec tak ten normálně vysavačem..když udělají flek od jídla tak vlhčené ubrousky a nebo kartáč a Jarova voda…plyšáky co v sobě mají nějaké mluvitko a nejde to vyndat tak taky oteu ubrouskama pokud jsou nějak upatlany…to samé s plastovýma/dřevěnými hrackama…vlhký hadřík nebo kdyz ubrousky…
Pračka, myčka, desinfekční ubrousky
Parni cistic mám, ale na hračky ho nepoužívám
@Semtex píše: Více
Ja ho myju v mycce. Vlastne vsechny mozne plastove hracky hazim do mycky.
Jo a misto podlozky mame pratelny koberec. Skvely kup to byl. Prala jsem ho uz nekolikrat a porad vypada jako novy.
Plyšáky můžete obvykle prát v pračce na jemný cyklus, Duplo a hrací podložky se dobře čistí ve vaně s mýdlovou vodou. Parní čistič může být skvělý na dezinfekci tvrdších povrchů a některých hraček, ale na jemné materiály může být příliš intenzivní.
Už doma nemáme hračky. Jen syn auta.
Ale mám družinu. A jednou ročně musím ty hračky každou vzít a umýt, připravit v srpnu, jak je přípravný týden. Asi by nebyl spokojený žádný rodič, kdyby kuknul do družiny a tam zalepené, zaprášené hračky. Nábytek všechen mají v popisu práce uklízečky. Ale hračky si musíme vychovatelky udržovat. Na to nemají čas. Osvědčila se mi jemná utěrka - švédská/mikro, teplá voda a trochu Jaru, případně pár kapek octu. Doma jsem dřív průběžně myla stejně. Lego a jiné stavebnice, vše plastové, auta různě veliká od prachu. Oblečky na Barbíny a jiné panenky dávám na 30° a ruční/jemný program do pračky. Plyšáky taky oprat. Koberec nechávají uklízečky čistit sjednaným člověkem, který přijede.
Příspěvek upraven 11.09.24 v 03:41