Jak vyjit s 250 Kč na jidlo na týden?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22744
14.11.22 14:41
@Monchichik píše:
@Oriseka No já nevím, jestli by si chtěla k pěti dětem vzít na hlídání šesté… ;)…přijdou mi ty děti opravdu malé a je jich hodně na to, aby je někde udala hromadně…ale určitě by něco šlo vymyslet…a řekla bych, že se i snaží…já jsem hlídala jen občas a výjimečně, v rodině, a hlídat jsem nechtěla a nadále nechci…ale kdybych bývala byla chtěla, z druhé strany zájem byl…velký :mrgreen:

Tak to jedno na hlidani by si musela vzit v dobe, kdy jsou ostatni v institucich. Skola(druzina)/skolka tak to ma vsude alespon do 15hodin. Takze by mohla hlidat v tu dobu. Hlidala jsem a hlidam prevazne v rodine a sousedum, kamaradum. Pak si zas nekdo vezme ty moje, kdyz potrebuji. Vlastne je kolikrat lepsi mit tech deti vic, protoze se zabavi. Treba muj tata, kdyz nehlida nektere z 4 vnoucat, tak si v klidu vezme a hlida i cizi deti(od nich z vesnice) a zadarmo. Nejradeji mimina v kocarku :lol:. Je v duchodu a bavi ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
14.11.22 14:42
@Monchichik píše:
@Fiveone Tak nezbývá než trénovat na ten záchod… ;) občasná nehoda se stane i starším dětem, ale nemůže ho nikdo převlíkat 5 x denně, no…

Trénujeme, ale zatím to na školku neni. Kdyby to bylo jednou, dvakrát denně, tak to třeba časem bude lepší a šlo by to zkusit.Ale zatím to nadějně nevidim. Trochu naději v tomto vkládám do vánočních prázdnin, kdy nebude potřeba nikoho vyzvedávat, vodit a bude to takové klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
14.11.22 14:43

@Fiveone já teda musím říct, že tě obdivuju. Děti mám jen tři, a jet na řeku bych si s nimi netroufla, a do kempu pod stan jsme si troufli až letos, kdy jim bylo 3,5, 10 a 12. I tak to bylo o nervy. Natož s takovou školkou.
Držím ti palce, mně teď nastoupil nejmladší do školky, a už byl 4× doma. Starší to měli první rok dva stejné. Byt s nimi sama, tak se do práce ani nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32240
14.11.22 14:45

@Oriseka Tvůj táta je frajer :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
14.11.22 14:48

A s chlapy bych si dala fakt odfrk. Po takových zkušenostech a s tolika malými prcky. Obdivuju tě jak to zvládáš. Přeji ti, abys poznala časem i nějakého parťáka pro život. Ale opravdu obezřetně. Já jsem se v 35 podruhé vdávala. Opravdu nejsi ještě za zenitem. Děti máme teda dohromady jen čtyři. I tak je to náročné.
Na děti ti ex aspoň platí? Když se mu moc pracovat nechtělo, jak jsi psala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
14.11.22 14:50
@andelka83 píše:
@Fiveone já teda musím říct, že tě obdivuju. Děti mám jen tři, a jet na řeku bych si s nimi netroufla, a do kempu pod stan jsme si troufli až letos, kdy jim bylo 3,5, 10 a 12. I tak to bylo o nervy. Natož s takovou školkou.
Držím ti palce, mně teď nastoupil nejmladší do školky, a už byl 4× doma. Starší to měli první rok dva stejné. Byt s nimi sama, tak se do práce ani nedostanu.

Díky, bála jsem se toho ještě v den odjezdu a sama bych si netroufla. Nejmenší se mi párkrát pokoušel vyskočit z raftu.Ale bylo nás celkem cca 20(kamarádi a kamarádi kamarádů) a ti pomáhali stavět stan, když jsem potřebovala připravit spacáky do stanu, dělat jídlo apod.,tak puberťáci(bylo jich tam pár) vyfasovali děti a někdo vozil nejmenšího v kočárku, někdo si s někým kreslil apod..A ti, kteří nemají děti, ale mají je rádi, tak si užili dítě ve své lodi, abych neměla na raftu všechny. Ale nepomáhali jen mně, i ostatním s menšími dětmi. Třeba někdy se u jezu vymýšlelo opatrné přenášení, protože v lodi spalo nějaké dítě atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
14.11.22 14:52
@andelka83 píše:
A s chlapy bych si dala fakt odfrk. Po takových zkušenostech a s tolika malými prcky. Obdivuju tě jak to zvládáš. Přeji ti, abys poznala časem i nějakého parťáka pro život. Ale opravdu obezřetně. Já jsem se v 35 podruhé vdávala. Opravdu nejsi ještě za zenitem. Děti máme teda dohromady jen čtyři. I tak je to náročné.
Na děti ti ex aspoň platí? Když se mu moc pracovat nechtělo, jak jsi psala?
Řešilo se to, ze začátku nechtěl platit vůbec, vymýšlel různé důvody, když mu začali psát kvůli tomuz občanské porandy, tak se asi lekl a začal platit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
14.11.22 15:01

@Fiveone odkud jsi? Nemáš možnost výletu do Štětí? Je tam optika, brýle jsou kvalitní a hodně levné. Babičku tam brýle místo 4000,– v optice u nás staly 400,– a vydržely dlouho. Naše holky je měly též od nich. Jen teda druhé u mladší byly dražší kvůli obroučkam, co jí víc slušely.
Neprodává žádné levné ala supermarket, jen umí využít všechny možné slevy. Má i prodejnu v Roudnici nad Labem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22744
14.11.22 15:02
@stinga píše:
@Oriseka no @Fiveone to má v tomhle fakt těžké, jako sehnat hlídání pro dvouletého v době, kdy potřebuje zaměstnavatel ji, a navíc by to muselo být v provozní době školky a školy, ona přece potřebuje tři děcka dát a vyzvednout do školky a ze školky a jednoho dát a vyzvednout ze školy, takže by mohla pracovat třeba od 9 do 12, možná 14, to se o ni všichni zaměstnavatelé porvou,
a zrovna ona je osoba, která svou situaci řeší docela bravurně, úklid by musel probíhat také jen v té dopolední době - no to by teda šlo, ale zase najít domácnost, která úklid poptává,
venčení psů - no to je spíš úsměvné, znám jednoho chlapíka, který si platí důchodkyni za venčení pejska, dává jí za měsíc 1000 kč, jinak si každý venčí sám
Tak zalezi jak kde. Tady je strasne tezke sehnat
@Fiveone píše:
Vzali by ho v průběhu roku, řešila jsem to s ředitelkou. ALe musí ten záchod zlvádat alespoň trochu, nemůže to být 5 nehod denně. To sami ve školce říkají, že po měsíci častých nehod by doporučili rodičům si vzít dítě zase domu.

To zni super. To je velka sance pro posun vpred.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
14.11.22 15:04
@Samina007 píše:
@Fiveone odkud jsi? Nemáš možnost výletu do Štětí? Je tam optika, brýle jsou kvalitní a hodně levné. Babičku tam brýle místo 4000,– v optice u nás staly 400,– a vydržely dlouho. Naše holky je měly též od nich. Jen teda druhé u mladší byly dražší kvůli obroučkam, co jí víc slušely.
Neprodává žádné levné ala supermarket, jen umí využít všechny možné slevy. Má i prodejnu v Roudnici nad Labem

Google říká, že od Štětí bydlíme 168km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22961
14.11.22 15:09

@stinga já vim, že už je to jinde, celé jsem to nečetla, ale třeba tu radu využije někdo jiný v podobné situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
14.11.22 15:09

@Fiveone, v tom vánočním beránkovi, tvůj syn je ten, co má na fotce černé tričko s kostlivcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
14.11.22 15:11
@BohunkaP píše:
@Fiveone, v tom vánočním beránkovi, tvůj syn je ten, co má na fotce černé tričko s kostlivcem?

Ano, fotila jsem ho už v pyžamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.11.22 15:14
@Oriseka píše:
Jasne jsem psala brigady a miniuvazky. Ja nevim, ze se vsichni hned chytnou a pisi o 8 hodinach kazdy den, jak pominuty. Vzdyt rikala, ze ma zname, kteri by ji deti pohlidali treba odpoledne, az bude v praci, tak proc by nemohli pohlidat ted to nejmladsi, aby mohla na brigadu-obcas, narazove. Aby detem prilepsila.

Tady bude problém s místem bydliště. Takovéhle brigády se dobře shánějí ve velkém městě. A paní je ze Sokolova, tam tolik možností není. Schválně jsem se teď koukala na nabídky a tedy žádná sláva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
14.11.22 15:32
@Fiveone píše:
Díky, bála jsem se toho ještě v den odjezdu a sama bych si netroufla. Nejmenší se mi párkrát pokoušel vyskočit z raftu.Ale bylo nás celkem cca 20(kamarádi a kamarádi kamarádů) a ti pomáhali stavět stan, když jsem potřebovala připravit spacáky do stanu, dělat jídlo apod.,tak puberťáci(bylo jich tam pár) vyfasovali děti a někdo vozil nejmenšího v kočárku, někdo si s někým kreslil apod..A ti, kteří nemají děti, ale mají je rádi, tak si užili dítě ve své lodi, abych neměla na raftu všechny. Ale nepomáhali jen mně, i ostatním s menšími dětmi. Třeba někdy se u jezu vymýšlelo opatrné přenášení, protože v lodi spalo nějaké dítě atd..

To je strašně fajn, když máš kolem sebe partu dobrých lidí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat