Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
lleennttiillkkaa píše:
Anonymní zakladatelko,
mě doktor jednou řekl, že neustálý prolémy můžu mít mimo jiné z používání tamponu, svýho času jsem používala jenom tampony. Říkal mi, že tampony jsou vhodný jenom vyloženě na sport a občasné příležitosti, protože pokud ten zánět, kvasinky v těle jsou, tak ten tampon je v tom těle drží dál a je pravda, že co používám víc vložky, tak je to o fous lepší, už to nemám 6× do roka, ale jenom 2×. Acidofilnímu mlíku bych věřila. Kup si ještě nějaký lactobacily, ty taky dost pomáhaji. Jo a jednou mi pomohl femigel s teetree, ale je teda na moje poměry celkem drahý 3 tuby kolem 250 KČ.
Já používám jenom tampony
Tak to zkusíme bez nich ![]()
Lek c.1 proti kvasinkam - CESNEK. Oloupany strouzek strcit primo do pochvy (nechat pres noc). Rano staci zatlacit, lehce vyklouzne. Po par dnech je po problemech. Cesnek je prirodni antibiotikum a proti kvasinkam opravdu vynikajici vec. Pokud ho nechces strkat do pochvy, dobre je ho i jist (aspon strouzek nebo 2 denne - bud samotny nebo rozetrit na chleba s maslem). A nebo jako posledni verze-kup si alespon cesnekove tablety.
Plus vsechno ostatni, co uz tu holky psaly.
At je brzo po problemu.
Anonymní píše:
Lek c.1 proti kvasinkam - CESNEK. Oloupany strouzek strcit primo do pochvy (nechat pres noc). Rano staci zatlacit, lehce vyklouzne. Po par dnech je po problemech. Cesnek je prirodni antibiotikum a proti kvasinkam opravdu vynikajici vec. Pokud ho nechces strkat do pochvy, dobre je ho i jist (aspon strouzek nebo 2 denne - bud samotny nebo rozetrit na chleba s maslem). A nebo jako posledni verze-kup si alespon cesnekove tablety.
Plus vsechno ostatni, co uz tu holky psaly.
At je brzo po problemu.
Tak nevím co je horší jestli si strčit česnek do pochvy a nebo ho sníst
Samozřejmně, že léčebný účinky česneku jsou úžasný, mám ho ráda v pokrmech, ale ani jedna představa mě neláka ![]()
Ahoj anonymko…hlavně nepapej ted jogurty a plísňové sýry a tak…to pomáhá právě kvasinkám…zkus gynkopevaryl tabletky do pipinky a gynkopevaryl mast zvenku…do tří dnů by tě to mělo všechno utichnout…
Držím palečky…vím, co to je ![]()
Už bylo skoro vše řečeno. Je třeba odplísnit celý organismus, jinak se mykoza stále vrací. Takže nasadit protikvasinkovou dietku, dobrý je pojídat kokosový olej (má pevné skupenství), olej se dá i zavádět do pochvy, česnek je taky super. Nepoužívat tampony ani slipovky ani obyč mýdla k hygieně.
Mě pan doktor ba naopak říkal,že intimní mýdla používat nemam…že to je sama chemie, že je lepší na pipinku dětské mýdlo, že pro děti se děla všechno nejlepší,tak to…ale fakt nepapat plísňáky a tak…nosit spíš větrací věci a doma hned jak budeš moct,tak sukýnku nebo jen ve spodním prádle chodit ![]()
Diky vsem za rady, jinak hlasim, ze uz je to lepsi, i kdyz po problemu jeste neni. Detske mydlo taky zkusim, ale treba cesnek, no nevim, *** to mi prijde divny.
Ale to mydlo zkusim, je fakt, ze ten intimni pripravek mi prijde nekdy az moc agresivni, takovy palcivy ![]()
edit admin - odstraněn nevhodný výraz
Přesně…pan doktor mi to vysloveně zakázal jako normální sprcháč…prej dětské přípravky nebo raději jen vodou…a hlavně nezapomeň větrat větrat větrat…a často měnit spodní prádlo…páč to můžeš opakovaně chytat i z těch spodek
Držim palečky
Nevím proč se nad téím tak ošklíbáte. Chcete úlevu? Tak to zkuste. Já to dělám tak, že stroužek podélně rozkrojím, vložím do gázy asi 30, cm a po přeložení obmotám nití. Vznikne tak sikovný tampon. Bez problémů zavedu i vyjmu. A mohu ho nechat působit i přes den.
KONEC SVĚDĚNí, a o to jde, ne?
Já mám kladné zkušenosti s Femigelem ( stojí okolo 200,– a jsou v balení 4 tuby gelu). Občas zkouším i roztok vody a octa (někde jsem to vyčetla) a taky to celkem pomáhá. A když jsem měla kvasinky poprvé a ve stadiu kdy jsem si došla k dr. tak jsem zkoušela i bílý jogurt.
Já jím wobenzyn a už se mi nevrací. Dřív sem měla kvasinky s bazénu,antibiotik.Co jím wobenzyn tak kvasinky nemám
Není levnej, ale do opakující léčby kvasinek sem vyházela taky dost peněz.
Kromě toho co bylo napsáno výše…:důležité je používat neparfemované nebarevné toaletní papíry, nepoužívat na spodní prádlo aviváž…já jednu dobu prala spodní prádlo pouze v přírodním produktu-lanolinu, ale zhoršilo se mi to, tak jsem pak přestala, asi rok na to mi kožní zjitila alergii na lanolin…
ale pro ty, co jí nemají, je to dobré, také jsou dobré grepové kapičky…já je používala místo aviváže jako desinfekci…no, pak je dobré pít čaj z natě borůvky…no, jinak samozřejmě omezení sladkého, které mají ty potvory tak rády…stejně jako já
na itnimní hygienu používám lactacyd femina, čas od času dovnitř vitagyn c, nebo podobné preparáty…ale důležité je také být v pohodě, bez stresu…ale to je v dnešní době skoro nadlidský výkon ![]()
Nečetla jsem všechno, ale trpěla jsem hodně na mykozy před dětma, jeden čas se mi to vracelo každý měsíc, pila jsem na to koloidní stříbro v roztoku, dnes už se smí používat jen na potírání, před pár lety se směl pít vnitřně a mě teda pomohl na vyléčení Wobenzym v kombinaci s tím koloidním stříbrem a musím zaklepat kvasinky jsem za posledních 6 let měla tak 5 a to hlavně po ATB
Holky, mám doma 6 aplikátorů Femigelu s expirací 10/2013, ale mám alergii na tea tree takže nemůžu používat, pokud by jste měla něktérá zájem ráda bych ho prodala za rozumnou cenu + poštovné, kdyby jste měla některá zájem tak napište SZ
já na to trpím od 14let a vůbec nic nezabírá jak od gynekologa tak i normálne prodejne..