Jak vyléčit kvasinky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.11.15 07:57

Chudak partner je tedka mel i v puse…

Dole nevim. lecime se, ale u nej je problem v tom, ze nevime zda to ma, nic mu neni, dole nic neciti. To, ze je ma v krku se projevilo bolesti v krku a naslednym rozborem vyteru…

Chce to nejak systematicky…takhle to nejde, vylecime se, pak to zas chytnu ja a tudiz asi i on a je to v haji…

Jogurt jsem myslim zkousela v puberte a neprislo by, ze by mi pomohl. Budu ale muset urcite brat neco preventivne, jinak se z toho nevyhrabem…

Ppartnera staci zevne obcas namazat canestenem? Predpokladam, ze ten by to nemel mit tak vazne.

Mivam to hlavne na konci menstruace, nejspis jak se telo cisti a je tam vlhko, tak to vznikne…

Nejlip mi zabira canesten masticka, to uplne citim okamzitou uilevu.

Preventivne se mazu kokosovym olejem, je na to taky skvely..myslim, ze i lepsi nez jogurt. Ale nezachrani vse…

• Citovat
  • Upravit
14679
11.11.15 09:12

Já na ně trpím od porodu, když jsem bez nich 1,5m v kuse, tak to už je něco. Mě dr. řekl, že je to chronické a ze stresu. Takže já měním celou životosprávu. Já založila i skupinku na podporu a na typy jídel, pač je to krutý. https://www.emimino.cz/…nkova-dieta/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.9.16 14:53

Ahoj holky,
jsem tu nová a potřebuji poradit. Od porodu mě trápí kvasinky. Nikdy jsem na to netrpěla a teď mám problémy pořád. Svědění, výtok…léčila jsem to Canestenem, nějakými čípky a teď mám zase znovu výtok :( Myslíte, že s tím musím na gyndu? :nevim: Nemáte zkušenost, jak to vyléčit? Případně jak se jich zbavit jednou provždy? Pomáhá dieta s co nejméně cukry?
Jo, a můžeme si to „předávat“ s partnerem, ikdyž souložíme s kondomem? 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
20.9.16 15:05

Raději zajdi na gynekologii, může ti napsat třeba něco učinějšího na recept. A cukry bys měla omezit no, to mi taky říkal gynař. JInak kondom je spolehlivý proti různým nemocem, ale mě lékař řekl omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
20.9.16 15:08

@Este8 nemusíš na gyndu, ale já bych šla, asi tam je nějaká bakterie, která je odolná proti lékum z lekárny bez předpisu, at ti doktor vezme stěr a pak tě doléčí, tak jsem to měla já v těhu, našli mi garnellu a na to mi museli nasadit něco co se běžně neprodává, s kondomem je to v pohodě, ale aby jsi to ještě neroznesla, nebolí tě to při sexu? hodně dělá HA, ale mě hodně po porodu pomohlo změnit stravu a vyčistit střeva, lněný semínko, vynechat bílou mouku, nejíst sladký, posílit imunitu, třeba hlíva ustřičná je dobrá nebo já jím každý den bobule goji, jestli se jich chceš zbavit napořád, musíš změnit jídelníček, ořechy, semínka, čerstvé ovoce, zeleninu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.9.16 15:33

@LLenule111
Omezit kondom? 8o 8o
@střepina
Právě jsem myslela, že čerstvé ovoce se při kvasinkách taky nesmí, neboť obsahuje ovocný cukr :think:.
Ale asi na gyndu teda zajdu, raději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25330
20.9.16 15:37

Tak určitě zaléčit i partnera. Já měla období, kdy mě to taky trápilo víc a pomohlo mi kápnout 1-2 kapky tea tree oleje na intimku.
Z těch lékárénských věcí mě třeba sedl hodně Lactofeel (trápily mě kvasinky po porodu, jinak na to prakticky netrpím).
Každopádně návštěva lékaře není od věci, jen nevím, jestli opravdu pomůže. Pokud jen píše léky a neřeší to celkově, tak ti nepomůže. Chce se to pozastavit i nad jídlem, životním stylem, oblečení, atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.9.16 16:03

Dieta na mykozu ve vagině moc nepomáhá.

Obecně neuškodí jíst méně jednoduchých cukrů a dostatek vlákniny, protože to pomůže s nespecifickou imunitou, ale přímo s mykozou to neudělá nic.

Není přímá cesta mezi vaginou a střevy. A sice lidé s diabetem a vysokým krevním cukrem na to trpí více, ale pokud nemáte diabetes, tak se prostě k těm hodnotám krevního cukru nedostanete, i kdybyste se stravovala jen v cukrárně. Navíc tedy u diabetiček to není jen krevním cukrem, ale obecně problémy s periferiemi a sníženou imunitou.

Zajděte na gynekologii a nechte si udělat stěry a napsat specifickou léčbu. Stejně tak je potřeba, aby si stěry nechal udělat partner, protože jemu můžou sedět kvasinky na penisu, nemnoží se mi natolik, aby mu to dělalo nějaké problémy, ale vždycky když do vás vstoupí, tak jaksi kvasinky přenese a v teplíčku a vlhku se radostně množí. V takovém případě je potřeba aby se mazal stejně jako vy. A dostatečně dlouho, tedy alespoň dva týdny po té, co zmizí příznaky - je to potřeba doléčit, aby se opravdu znovu nepomnožily.

Pak je tu podpůrná léčba.

1. nenosit upnuté kalhoty a spodní prádlo s polyesterem či jinými umělými vlákny - pomáhá zvyšovat teplotu a zapařování a množení nežádoucích mikrobů. Zároveň je po dobu léčby potřeba spodní prádlo prát minimálně na 60°C, lépe vyvařovat - protože na šetrně pravném prádlu jaksi přežívají. Ideální je chodit co nejčastěji naostro v sukni. Vyvařovat je potřeba i partnerovo prádlo. A pokud patří k vašim oblíbeným technikám orální sex, tak projistotu po dobu léčby používejte nějakou desinfekční ústní vodu typu lysterine, kdyby čirou náhodou docházelo k přenosu touto cestou.

2. nenarušovat kyselé PH vaginálního prostředí výplachy, mýdlem a mycími prostředky které nemají PH okolo 5. Respektive mycí prostředky nemají přijít do vaginy, myjí se pouze vnější rodidla - vulva.

3. zkuste probiotické tampony, na obnovnení té správné mikroflory. Podobně funguje teda i onen příslovečný jogurt, nebo ještě lépe kefír…

4. pokud zrovna nepoužíváte antimykotcké masti nebo čípky, tak zkuste chytrou houbu - žere kvasinky, ale nechává přátelské mikroorganismy. http://www.chytra-houba.eu/…koupele.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
20.9.16 16:38

@Este8 ted bych sladký ovoce nejedla, aby se ještě víc nerozlezly, ale určitě je to lepší než sušenky a taky ted vynechat alkohol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
20.9.16 18:24

@Este8 :mrgreen: Jsem to blbě napsala, omezit sex během výskytu kvasinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.12.16 10:43

Ovocan Kit

Holky, po trapeni ktere trvalo s kvasinkama cca 5 let, kdy jsem vyzkoušela všechno :zed: co nabizi lekar, Jsem koupila na internetu Ovocan Kit. Brala jsem 2 baleni po sobe, cipky dolu a + tabletky do pusy rano a vecer. :pocitac: strasne to smrdi teda, ale clovek musi prezit ten ocit polknout tablet :potlesk: ale nebudete me verit ale jedu uz 2 mesic po lecbe a nemam zadne kvasinky, cisto :dance: :dance: objednals jsem si domu do zasoby jedte 2 baleni kdyby nahodou ale, musim zaklepat.. mam klid :P :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
17.12.16 14:04

Asi rada jis sladke? Kvasinky miluji sladke a budou to vyzadovat. Jedine, jak se zbavit kvasinek:protikvasinkova dieta.Tak 2 mesice nejist sladke, moucne, ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
17.12.16 14:08
@Ou píše:
Dieta na mykozu ve vagině moc nepomáhá.

Obecně neuškodí jíst méně jednoduchých cukrů a dostatek vlákniny, protože to pomůže s nespecifickou imunitou, ale přímo s mykozou to neudělá nic.

Není přímá cesta mezi vaginou a střevy. A sice lidé s diabetem a vysokým krevním cukrem na to trpí více, ale pokud nemáte diabetes, tak se prostě k těm hodnotám krevního cukru nedostanete, i kdybyste se stravovala jen v cukrárně. Navíc tedy u diabetiček to není jen krevním cukrem, ale obecně problémy s periferiemi a sníženou imunitou.

Zajděte na gynekologii a nechte si udělat stěry a napsat specifickou léčbu. Stejně tak je potřeba, aby si stěry nechal udělat partner, protože jemu můžou sedět kvasinky na penisu, nemnoží se mi natolik, aby mu to dělalo nějaké problémy, ale vždycky když do vás vstoupí, tak jaksi kvasinky přenese a v teplíčku a vlhku se radostně množí. V takovém případě je potřeba aby se mazal stejně jako vy. A dostatečně dlouho, tedy alespoň dva týdny po té, co zmizí příznaky - je to potřeba doléčit, aby se opravdu znovu nepomnožily.

Pak je tu podpůrná léčba.

1. nenosit upnuté kalhoty a spodní prádlo s polyesterem či jinými umělými vlákny - pomáhá zvyšovat teplotu a zapařování a množení nežádoucích mikrobů. Zároveň je po dobu léčby potřeba spodní prádlo prát minimálně na 60°C, lépe vyvařovat - protože na šetrně pravném prádlu jaksi přežívají. Ideální je chodit co nejčastěji naostro v sukni. Vyvařovat je potřeba i partnerovo prádlo. A pokud patří k vašim oblíbeným technikám orální sex, tak projistotu po dobu léčby používejte nějakou desinfekční ústní vodu typu lysterine, kdyby čirou náhodou docházelo k přenosu touto cestou.

2. nenarušovat kyselé PH vaginálního prostředí výplachy, mýdlem a mycími prostředky které nemají PH okolo 5. Respektive mycí prostředky nemají přijít do vaginy, myjí se pouze vnější rodidla - vulva.

3. zkuste probiotické tampony, na obnovnení té správné mikroflory. Podobně funguje teda i onen příslovečný jogurt, nebo ještě lépe kefír…

4. pokud zrovna nepoužíváte antimykotcké masti nebo čípky, tak zkuste chytrou houbu - žere kvasinky, ale nechává přátelské mikroorganismy. http://www.chytra-houba.eu/…koupele.html

Mezi vaginou a strevy je prima cesta:krev. Pokud nebude dodavany cukr do krve, samo potravou, tak kvasinky vymizi.Pro hooodne protikvasinkova dieta ucinna, nechapu prospevek, ze ucinna neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.12.16 14:20

@toooja ale prdlačky - pokud neumíráte na celkové imunitní selhání, tak v krvi vážně žádné kvasinky nemáte.

Tečka.

Cukr ve spojení s mykozami vznikl nepochopením korelace a příčiny - než ženy začaly nosit úzké kalhoty a polyesterové, nedostatečně prodyšné prádlo a měnit tak mikroklima vulvy a pochvy nežádoucím směrem (a navíc se to prádlo pere při nízkých teplotách, takže v něm kvasinky mohou dobře přežívat), tak vaginálními mykozami trpěly především cukrovkářky.

A zde vznikla myšlenka, spojená s hysterií - zlý cukr, že je třeba zbavit se cukru a pak se člověk vyléčí.

Je to volovina -

1. pokud nemáte cukrovku, tak nikdy nebudete mít hladiny krevního cukru tak vysoké, jako diabetik.
2. kvasinky žijící v pochvě jaksi nemají přístup ke krevnímu řečišti a nemohou tak žrát váš krevní cukr. Menstruační krev jednou měsíčně fakt nestačí.
3. cukrovkářky jsou k mykozám náchylnější především proto, že obecně mají výrazně zhoršenou imunitu, nikoliv kvůli tomu, že by sladkou krví krmily kvasinky.

Komu se nechce studovat biologii do podrobností, tak stačí si pamatovat, že jak někdo vidí zázračnou léčbu všeho a nebo nějakou jedoduchou příčinu všeho zla (kvasinky/červy/odkyselení/atp) - tak nejspíš prostě kecá za účelem nalákání lidí, co neumí biologii, aby jim prodal svoje texty či produkty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
17.12.16 17:16

Nemluvim o tom, ze v krvi jsou kvasinky.Krev ma cukr, a cukr je zivna puda kvasinek.
Nejlepe se ocistit treba zeleninovymi stavami. K tomu salaty cerstve, avokado a jine rostl. oleje, orechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí