Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím, že bys to nepoznala, žádná fazolka to není, jen pár mm čehosi. Řekla bych, že to vypadá stejně jako normální sraženina.
Jinak 5tt je fakt brzo, prostě normální zpožděná MS.
Určitě by to nevypadalo takto, to v žádném případě… miminko v pátém týdnu by nemělo ani centimetr..
Prostě zpožděná MS, vůbec to neřeš.
Vlastní zkušenost nemám,ale na toto téma jsem četla,že se stává,poměrně dost často biochemická gravidita.
Vajíčko se ve vejcovodu oplodní,ale ve sliznici v děloze se nezahnízdí.Případně se začne uhnízďovat,uhnízdění z nejrůznějších důvodů nedokončí.Je vyplaveno „menstruační“ krví,většinou zpožděná MS,bolesti,větší kusy,chuchvalce.
Na první pohled žena sama nemůže poznat,jestli prodělala biochemickou graviditu nebo má jen spožděnou MS.Pokud nejsou problémy s početím nebo donošením,nezkoumá se to.Zkoumá se to až při nemožnosti otěhotnět nebo opakovaném potrácení..
O příčinách se spekuluje,můžou to být např.vrozené vady - příroda se sama zbaví „poškozeného“ zárodku.
Příspěvek upraven 24.05.10 v 21:30
Zakladatelko,jestli Tě zajímá víc,tak si na toto téma zagoogluj.Je tam odkazů spoustu,v různých souvislostech.
Potvrdit biochemickou graviditu musí opakované odběry HCg,náhodně se to nezkoumá..
Ale stává se to i náhodně.
Já jsem potratila v 8tt, ale těhotenství odpovídalo 5tt. Taky ze mě vypadl jeden takový obr kus čehosi, ale byl to zřejmě jen větší kus sliznice, co se odloupl, protože gest. váček měl jen 6mm a tohle bylo podstatně větší. Vůbec nechápu jak to mohlo projít děložním hrdlem.
Vůbec se tím neznepokojuj a ber to jako normální zpožděnou ms.
no já potratila cca v 6tt, zpoždění bylo, ale těho jsme tak nějak plánovali,takže jsem se testila hned. Den před návštěvou dr. jsem začala krvácet, tak jsem si říkala, zda to není jen zpožděná MS. Vyšel ze mě taky jeden větši chuchvalec…no tak si říkám - kdybych neplánovala a netestila se, tak taky nad tím mávnu rukou. …ale dr. mě pro jistotu poslala na vyš. krve, protože na utz už nic nebylo…z krve bylo potvrzené hCG a nakonec musela být i revize......tak jak jsem psala, já bych nic bez testění nepoznala a krvácela bych jako při MS ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj,
dnes jsem dostala MS s malym zpozdenim. Normalne by mi to hlavou nevrtalo, ale vypadly ze me dva kusy neceho svetleho. Pri MS mivam bezne vetsi krvaceni s kusy sliznice, ale tohle vypada nejak jinak. Vim, ze je hodne citlive tema, ale nikdy se mi to nestalo. Slo by v 5tt o normalni MS nebo uz bych fazolku nejak poznala?
Dekuji za odpovedi
S.