Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj mám trapnej problém, ale zeptám se
před měsícem jsem si při umývání všimla, že mám na stydkém pysku takový 3 malinký pupínky. Jsou v barvě okolní tkáně a na vršku je malinká bílá tečka. Jsou malý asi tak jen 2milimetry. Pořád to hlídám, ale nezvětšují se, nemnoží se. Myslíte, že to jsou bradavice? je fakt, že jsem hodně chodila do bazénu a s manželem spolu spíme bez ochrany. Zajímalo by mě kde jsem k tomu přišla, asi se na to zeptám na gyndě až půjdu na kontrolu, dají se nějak odstranit v těhotenství? třeba nějaká mastička? vypálení se bojím
goldenka píše:
ahoj mám trapnej problém, ale zeptám sepřed měsícem jsem si při umývání všimla, že mám na stydkém pysku takový 3 malinký pupínky. Jsou v barvě okolní tkáně a na vršku je malinká bílá tečka. Jsou malý asi tak jen 2milimetry. Pořád to hlídám, ale nezvětšují se, nemnoží se. Myslíte, že to jsou bradavice? je fakt, že jsem hodně chodila do bazénu a s manželem spolu spíme bez ochrany. Zajímalo by mě kde jsem k tomu přišla, asi se na to zeptám na gyndě až půjdu na kontrolu, dají se nějak odstranit v těhotenství? třeba nějaká mastička? vypálení se bojím
Moje vypadaly podobně jako beďárek. Je to pohlavně přenosné, tj. asi z manžela. Z bazénu to chytnout nelze. Vypálení nebolí, nastříkají ti to takovým umrtvovacím sprejem a za chvilku je to pryč. Kdyby se ti dělaly opakovaně, tak je dobrý nechat si udělat test na HPV vir.
no tak nějak to vypadlo a je to pohlavní nemoc přenosná jen sexualnim stykem a kondom proti tomu nechrání
Anonymní píše:
no tak nějak to vypadlo a je to pohlavní nemoc přenosná jen sexualnim stykem a kondom proti tomu nechrání
Kondom nechrání, protože se to přenáší i orálním sexem
stejně jako kapavka a další nemoce. Kondom je jen pro sex bez ničeho ![]()
já je měla taky a to po porodu, měla jsem dost oslabenou imunitu a dr. mi řikala, že už jsem se mohla nakazit dávno, ale právě tento vir čeká na tu oslabenou imunitu… dr. mi dala duofilm, tim mi to přítel natíral, to moc nepomáhalo, pak jsem zapátrala na netu, začla k tomu baštit hlívu ústřičnou a ještě jsem měla nějaký sprej na sliznici, měla jsem ji dost vysušenou a hrozně mě pipka svědila, a do měsíce byl klid, už je to přes rok a mám klid
omlouvám se za anonym ![]()
souhlas s poslední anonymní.
Tyhle potvůrky virového původu v nás můžou pěkně dlouho čekat na vhodnou příležitost, tzn. oslabenou imunitu.
Btw. tyhle potvůrky jsou i příčinou tzv. rakoviny děložního čípku a proti nim se očkuje.
Prostě a jednoduše, v minulosti se daly chytit od nějakého ex.U někoho spí celý život a někoho zlobí.
Problém je, že jakmile se jednou objeví, tak je malá pravděpodobnost se toho zbavit.
U žen se často objevují právě po porodu.
Tyhle vřídečky jsou v první fázi jen jako pupínky, pak můžou svědit a nakonec i trochu pálet.
Jinak v tvém případě to může být i zanícený chloupek z holení ![]()
no ale mít zanícený zaráz tři chloupky a už víc jak měsíc? to mě přijde nepravděpodobný ![]()
Ahoj holky.Měla bych taky dotaz.Nevím jesli mám ty bradavičky ale občas(tak jednou za 2 měsíce)se mě jakoby udělá vyrážka,kolem poševního otvoru,někdy je to
u analního otvoru.Je to nepříjemný,svědí to a když jdu na malou a náhodou se na to dostane moč tak to i děsně pálí
ale za pár dní to zmizí.Na citologii jsem byla před pár měsíci a dobrý ale nenapadlo mě se o tom DR.zmínit až těd nad tím přemýšlím když jsem si přečetla článek.Myslíte že kdyby to byli ty bradavičky že by takhle mizeli a pak se vracely nebo se spíš objeví a zhoršuje se to?!
Děkuju moc za odpovědi!!
já šla nakonec k dr. protože se mě to jaksi rozjelo ty pupínky, tak na to koukal a prý to asi bradavice nejsou, že to vypadá jinak, že to spíš bude nějaký zánět a ta kůže na to takhle reaguje, takže používám rosalgin a kalciovku- faktem je že už ten spodek nemám tak zapálenej, ale ty pupínky tam jsou pořád stejný.Anonymní spíš to budeš mít taky nějakej zánět, proto ty pupínky pak zmizí
Ty šťastlivče..... U mne se to (GB) projevilo nedávno, pan doktor na gynekologii prohlásil, že to jsou prostě hříchy mládí. Málem mě trefil šlak. Promiskuitní nejsem. Na afty a opary na rtech trpím i klasické bradavice jsem jako dítě měla. Poslední dobou jsem pod velkým tlakem, stresuju…takže se to muselo nějak projevit že
Potřel mi to dusíkem, krásně se to zahojilo, překvapivě až moc rychle, po třech dnech ani památky (divné). Papkám vitamínky, mám být v klidu a dávat si pozor.
Ahoj, oživuji diskuzi..
Jak jde prosím poznat, že se jedná o bradavičky a ne jen „normální“ kůži? Mám 3 hrbolky, které při natažení kůže zmizí, splynou s okolní kůží. Stalo by se tohle u bradavice?