Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
od Štědrého dne odpoledne mě bolí hlava:o( Nejdřív jsem si myslela, že je to únavou. Znáte to celý týden jsem do tří do rána pekla cukroví, uklízela a připravovala dárky. Jelikož mám tři malé děti, spala jsem pak do šesti asi tři hodiny denně. Bolest se vždycky objevila odpoledne a po Ibalginu do hodiny ustala. Hlava mě bolí v čele, začíná to vždycky nad pravým okem. Pak jsem si vzpoměla, že mě mé nejmladší dítě vší silou praštilo do hlavy, když sebou prudce švihlo dozadu. Tak jsem si říkala, že by to bylo tím? Pak jsem začala uvažovat o migréně, tenzních bolestech, zánětu vedlejších nosních dutin.. Po týdnu hlava stále bolí. Nemáte některá nějakou zkušenost?
Pěkný silvestrovský den.
Pavla
Máš rýmu, popřípadě teplotu? Pokud ne, tak bych to na dutiny moc neviděla ![]()
Bolest jakoby za okem nebo kolem oka, bolest jen v jedné půlce hlavy, to je u mě migréna
Trpím na ně, někdy se to dá přežít bez prášku, někdy bleju jak amina a sotva lezu.
Pokud je to náhlé a stále to přetrvává, tak tipuju že to můžeš mít od krční páteře, od nevyspání (mmch, holka, jsi blázen, týden spát 3h
), pokud tě chytají křeče třeba do nohou, tak to může být nedostatek hořčíku.
Dej si vanu, ať mají svaly možnost se alespoň trochu zregenerovat, uvolnit se, drž se spíš v teple, požádej muže o velmi jemnou masáž a po novém roce se objednej na neurologickou ambulanci, ať tě proklepnou a případně pošlou dál třeba na fyzioterapii.
Díky Gladys, teplotu ani rýmu nemám. Zkoušela jsem se i napařovat a 5 den beru Sinupret, otorinolaringologikum, které by mělo rozpouštět hlen, ale bez výsledku. Žádnou sekreci z nosu nemám.
Mívám problémy s nedostatkem hořčíku, mívám i křeče. Zrovna to bude rok, co kojím, takže hladina bude zase asi velmi nízká. Občas, když si vzpomenu beru Magnesium, ale jen tak nárazově, když mě chytí křeče ve svalech. Včera jsem si ho taky nasadila.
Lékaře jsem chtěla navštívit už včera, ale nikde nikdo, všichni slaví. ![]()
Jen mi není jasné, jestli by bolesti z únavy, přepracování a přetažení nebo i migréna mohly trvat celý týden???
to je mi te moc lito, ja mela od 22 do 25 prosince neprestavajici bolest hlavy, nebyla to primo migrena, ale byl to mazec, na chvili pomohl paralen
nicmene od 26 do 28/12 me zacalo bolet v krku a od 29. se pridala silena ryma a vcera mi to sedlo na prudusky
mozna na tebe taky neco leze, me obcas hlava boli, ale treba jeden den, takto dlouho to bylo porve
![]()
jo a jednou me bolela prava strana hlavy asi 3dny, a mela jsem to od krcni patere, nemuzes mit taky nejaky zablokovany krk? treba jsi mohla spatne lezet na polstari (to jsem mela asi ja)
ahoj, klidně to může být migréna, pokud jsi tu bolest nepodchytila včas, nemusí prášek zabrat a může to trvat i týden než přejde. Já na migrény trpěla hodně, teď po porodu už ne, musím zaklepat- ťuk,ťuk,ťuk.
mě pomohly až prášky Naramig, jsou na předpis, musela jsem si vzít hned na začátku bolesti, ale jestli kojíš tak bys je stejně nemohla. Zkus vydržet - hodně pít, čerstvý vzduch, a po novém roce zajdi k doktorce.
na bolesti hlavy taky docela trpím .A zrovna před měsícem jsem měla víceméně to co popisuješ ty -trochu zvláštní ,ale pomohl mi alkohol a návštěva baru (no to bych nečekala -asi to tedy bylo z napětí ).
JInak je dobré nejíst moc cukru ,hodně pít a ty prášky si třeba po těch 4 hodinách dát znovu .A nezapomen pokud máš třeba 65kg tak ti jeden 500paralen určitě nepomůže,chce to vzít rovnou dva .
Holka zlatá boubelatá…
Mám z práce zkušenosti, že přetrvávající bolesti hlavy jsou většinou od krční páteře. Z kojení (z pozice u kojení) se ti klidně mohla zablokovat a to jde pak okamžitě do hlavy!!! Mimo jiné ti taky už bude chybět hodně vitamínů. Jsem 100% pro kojení, ale pozor, abys neubližovala moc sobě. Jsme za prvý mámy, ale za druhý ženský. Já mám už tři dny úplně odstaveno. Malej je naprosto spokojenej, je mu 9 měsíců. Tak hodně sil!!! A určitě si zajdi doktorovi!! Jo, mně vždy zabíra ibalgin 400, ale hned dva kousky…
Koukam ze podle metriku ses pred porodem, tak to by asi stalo za to nechat si zmerit tlak, ikdyz z hypertenze obvykle neboli hlava v jednom miste. od urazu taky obvykle ne.
Jinak pricin je mraky, jak pisou holky, od patere je to nejcastejsi. jestli ti zabira slabej prasek, tak se neni treba extra znepokojovat. Sotva si dovedu predstavit, jak bys tedka okolo porodu litala po neurologii a rehabilitaci, ikdyz by to byl spravny postup - dala bych tomu jeste nejaky cas. Samozrejme kdybys na sobe pozorovala neco dalsiho - hlavne asymetrickeho, tak naklusej k doktorovi rychle. Nevolnosti a motani hlavy k blokade krci patere taky patri.
Pudloslava: před porodem nejsem, jsem skoro rok po porodu, ale protože jsem tady dlouho nebyla, nemám upravené metříky a ani se k nim neumím dostat.
Ibalgin 400 mi do hodiny vždycky zabere. Dnes jsem si ještě prášek nevzala, dá se to vydržet, jen je to nepříjemné. Už celý týden se snažím odpočívt a hodně spát, s dětma jsme byli sáňkovat a s kamarádkama pokecat, ale výsledky to zatím moc nepřínáší. Každé ráno vstávám s myšlenkou, jestli mě ta hlava zase rozbolí a ona tak po dvou hodinách opravdu.
Je asi dost možné, že jsem po porodu a kojení na hranici s mnoha stopovými prvky, ale jestli to může být příčinou? No možná je to tak všecko dohromady. Únava, stres, špatná životospráva, v poslední době si nerozumíme s manželem, kojení, atd. Tak snad to přejde, když ne, půjdu v po k dr.
prasek si klidne vem, pokud netrpis na zaludecni vredy, nic tim nezkazis, naopak - na bolest je lepsi si nezvykat
kdyz by se to nelepsilo, objednej se na neurologii a dalsi vyplyne, asi rehabilitace
Tyden je opravdu dlouha doba na bolest hlavy, urcite si s tim k doktorovi zajdi. Preji brzke uzdraveni ![]()
Dobry den, chtela bych se zeptat kamaradku poslednich par mesicu boli hlava a to skoro denne. Jeji obvodni lekarka ji poslala na neurologii, ale tam ji rekli, ze je to z pocasi a nevyspani. Dala ji nejake vitaminy (horcik) a jeste nejake leky, ale ne na bolest. Hlava ji boli ted snad jeste vic nez predtim. Nevite na jake vysetreni nebo kam zajit, aby ji rekli co ji presne je? Ta neurolozka ji na zadne vysetreni neposlala. Dekuju za odpoved a kdyztak piste na email ***@seznam.cz jeste jednou dekuju..
@archienka1 píše:
Tak zajít k nějaké jiné neuroložce a vydupat si EEG a CT!!!
Naprosto souhlasím.
Ještě dodám, že mě trápily bolesti hlavy také opravdu hodně často. Přestaly po vysazení antikoncepce. Také bývá příčinou krční páteř - vyměnit polštář, a nedostatečný příjem tekutin.