Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Afroditka85 : já myslím, že nejlepší pomsta bude řvoucí miminko v noci ( což samozřejmě nepreju tobě ), ale bojím se, že s tím nic neudelas a čím víc budeš za nima chodit, tím oni naopak budou dělat naschvaly
, příznak se, že naše děti, když začnou řadit, tak jsou taky jak stádo koní
( a nejlépe v pul osmé večer do nich vjede energie a to se je snažíme krotit ), pokud běhají přes den, tak jen napomenutí, ať tolik nedupou ( naštěstí sousedka pod námi je hluchá ). Když příjezdem k našim, tak občas sousedka nad nima tam má taky vnoučata a je to stejná divočina jako u nás, tak to tak nějak chápeme. Ale je fakt, že většinou do 21 je pak klid.
Ale ja taky chapu kdyz si decka chteji hrat
,urcite by mi to nevadilo kdyby to bylo parkrát do tydne na chvili, ale takhle je to k nesnesení, vidím je z okna jak jdou a uz mam nervy predem protoze presne vím co prijde a presne vím, jakmile prijdou domu aniz bych slysela dvere.Kdyz jsem chodila do prace tolik mi to neprislo, ale jak jsem ted doma tak z toho šílím, protoze jakmile odvedou decka do skoly a skolky tak dupou oni, jak sloni ale!!Zajímave je, ze kdyz je vidim chodit venku, obzvlatne starou, tak chodí jak duch, opravdu, ta se snad vznáší to rikal i pritel
takze to jsou jen naschvaly ze doma i bez deti je takovej dupot a rany a stehovania soupani a ja nevim co vsechno ![]()
@Afroditka85 Zapni ve 20.00 hod techno a jdi do 22 ven. A nech to bouchat pořádně nahlas. Pak ráno v 6 a aspoň do 9ti
za tejden bude klid ![]()
On existuje snad nejaky domovni rad ne? Pokud je vsude… mame tam, ze at je nocni klid nebo ne, tak prehnana hudba nahlas, triskani dvermi, dupani, celkovy bordel a hluk ma byt v omezene mire. Zadna diskoteka v pulce dne jen proto ze zrovna neni nocni klid… Hlavne byt to muj byt tak si odhlucnim strop i tak! Prijdete o 5cm ale co jako. Bude klid a nahore muzou vrtat treba zbijeckou. Pokud to vas byt neni tak je to blby a stehovala bych se nez trpet
Tak já si teda nemůžu na sousedy stěžovat. Nikdo noční klid neruší, ale asi si brzo začnou stěžovat na nás až se to narodí.
Ale mám problém spíš s tím, že když si někdo v patře odmyká byt, tak to zní jak když si ho odmyká u nás. Když jsem tu sama a nevidím na dveře, tak mě to děsí. A nad námi mají dva psi a když běhají po podlaze, tak to zní jak když nám tu běhají myši.
Je mi jasné, že proti hlučným sousedům je to nic. Ale když jsem večer sama doma a ležím v posteli po tmě, tak jsem z těch zvuků posra. á až za ušima ![]()
Jinak neporadím. Známí zkoušeli všechno, policie, stížnosti i žaloby. Ale nepomohlo nic. ![]()
Bohužel, sousedy si člověk nevybere. V paneláku jsou tyto problémy poměrně časté, ale ani v rodinném baráku, třeba na vesnici, nemá nikdo zaručené, že nevychytá špatné sousedy. Pokud nepomůžou slušné domluvy, ani jiné způsoby řešení, tak to je velmi těžká situace. Někde jsem četla, že /myslím/ nějaký moderátor měl taky spory se sousedy, oni měli zase hlučné psy. Řešil to tak, že si nahrál štěkot psů a pouštěl to taky…jak to nakonec dopadlo, to nevím. ![]()
Mam taky takovy problem. Bydli nad nama mlady sousedi s prckem ktery neustale jezdi na ty plastovy motorce, pres parkety, druhy dite diky bohu jeste nechodi. Neustale tam slecna dupe jak slon, kdyz ji neco reknu tak tomu neveri, neumi zavirat dvere a furt s nima triska. Chodi spat pozde klidne i kolikrat ve tri rano slysime s manzelem jak triska dverma a vstavaji snad v 6 rano a pak se kvuli ni vzbudime i my. Ke vsemu maji obyvak primo nad nasi loznici a oto je to horsi. Furt jim neco pada.. Se slecnou se stykam a prijde mi ze cim vic to resim tak tim vic je to horsi
Jsem momentalne v 7 mesici tehu a uz bych rada svuj klid
A ten jeji pritel? Vsechno mu rika a ten akorad odveti tim at se nepos…
Navic maj 2 psy, kdyz odejdou z bytu tak neustale stekaji, nejhorsi je kdyz jsou pryc treba az do rana. My si opravdu uz nevime rady
manzel uz hleda nejakou chvili byt nebo barak.. Kdyby nekdo vedel co s tim tak bych byla rada
jinak jsem rikala ze ji zkusim koupit pantofle a uvidime, treba uz dupat nebude ![]()
@Anonymní píše:řekla bych zkusit se domluvit, ale mám tu zkušenost, že mi potom soused vrtal miminku nad hlavou. Pokud tvoje batolátko bude čilé, tak jim také může přichystat spoustu horkých chvilek, nutno dodat, že děcko, to nedělá schválně, nemá z toho rozum
Zdravim, nad nami bydli sousede mlati dverma, nesnesitelne dupou, chodi dolu do sklepa si zapalit, misto aby si otevreli ve svem sklepe okno, nechaji otevrene dvere a smrad leti po cele bytovce. mame 10mes mimco ktere v 19h chodi spat jim je to jedno a delaji si po svem chytre do 22hod. pak je „klid“ protoze bydlime v prizemi a oni nad nama a domluva s nima neni… co delat abychom je rusili taky? treba si to uvedomi a prestanou
@Gladys píše:(mimochodem soused už 2 měsíce vedle rekonstruuje barák. Sice striktně přes den, ale mám tu malý děti a hlavně prostřední dost těžce, když ho vzbudí po půl hodině spánku vrtačka. Nenadělám nic, jen se modlím, ať už to proboha dodělaj, strašně mě to vytáčí. Zrovna teď tam vrtaj)
A co teprve taková rekonstrukce v paneláku??
![]()
Otevírá se mi kudla v kapse, jelikož jsem těhotná a tedy často unavená i přes den.. Připadám si, jako by se snažili stropem provrtat až do mojí hlavy, mít migreny bez možnosti, vzít si prášek..,TO CHCEŠ!
![]()
Izolovat stropy pod „plovoucí podlahou“ jsou vyhozené peníze. Nepomůže to, hluk se nese i stěnami - panelák je železobetonový svařenec. Kdyby měli plovoucí podlahy, které jsou nutné pod laminátovou nebo dřevěnou podlahu, tak by jste měli klid (vyhledejte na Google výraz těžká plovoucí podlaha). Jelikož je plovoucí podlaha dost drahá záležitost a rázem se z nejlevnější podlahové krytiny (lamino) stane ta nejdražší, tak se vynechá a spoléhá se na to, že v Č. R. se domoci práva je skoro nemožné. To dupání na laminátu je tzv. kročejový hluk. Na toto jsou zákony a normy, které jsou závazné (zákon 268/2009 Sb. odkazující na normu ČSN 73 0532 a mnohé další - https://www.modrykonik.cz/…nemuze-spat/?…)
Taky musíme trpět hluk od sousedů nad námi. To že neumějí zavírat normálně dveře a musej s nima bouchat a třískat, tak na to jsme si zvykli, ale trochu moc je neustálý štěkot psa a hra na klavír, což se nám rozhléhá po celym bytě, jako bysme měli o patro navíc
V podstatě nám určujou, kdy vstávat a chodit spát. Domluva nezabrala. Co by mě zajímalo, jestli i oni slyší nás (jsme pod nima), když si pustíme třeba do repraku radio hudbu trochu víc nahlas kvůli nim
no ale zas, když naopak my neslyšíme ty pod námi, tak to může být stejný s těma nad námi. Očividně jim je to fuk, takže je otázka jak je na oplátku vytočit stejným hlukem
![]()
@eileithia znám a plně chápu tvou situaci, po šesti letech už jsem to vzdala, nemá to cenu. Sousedé se vyměnili a situace snad ještě horší.
Ahoj, řeším stejný problém-od té doby, co máme miminko, které samozřejmě občas zapláče, tak sousedi nad náma naschvál prisernee dupou. O tom, že tam věčně něco stěhují, ani nemluvím. Dnes jsem malému zpívala a za chvilku nad náma slyším ala zpěv, kvílení a smích…to je vrchol.Asi nemaji nic lepšího ns práci, než nás odposlouchávat..a to máme udělané na stropě podhledy.
@delvinka díky za názor, takže si myslíte, že sousedi vás tedy slyší taky od zhora? S tim miminkem to budeme mít totiž za chvíli taky a nějak si neumim představit, že ho budu uspavat a do toho ten rachot nad námi
prej ale hluk miminkum zas tolik nevadí tak nevim zatim..no podhledy jsme si taky chtěli dát, ale všude máme vestavěný skříně ke stropu, takže by to bylo složitější..už jsem někde četla, že to nefunguje na odhlučnění, fakt nechápu proč
ono taky záleží, co je to za typ lidí, pokud dacani, tak prostě veškerá domluva marná..ale noční klid dodržovat musí 22-6h.
Dělat si naschvály není řešení, ale přiznávám, že občas to jinak nejde.
Já kdysi vzteky zapálil ve stupačkách dymogam, nebo jak se to jmenuje. Je to na vykuřování sklepů před hmyzem. Nehoří to, jen čoudí a pokud mají stupačky trochu tah, tak je vykouříš. Přiběhli co se děje a já s ledovým klidem : Manželka trochu připálila cibulku. Vám se to nikdy nestalo?