Jak zabavit dítě při vaření?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6534
29.7.19 15:07

Dcera se mnou vaří už od narození, a to doslova. Nejdřív v šátku, pak se batolila na zemi a kramařila, pak si dělala s hrncem a vařechou a teď ve 4 letech odvažuje, vlévá, míchá, s mou pomocí krájí, hází do hrnce, zapíná remosku,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
29.7.19 15:15

Kdyz to nestihnu behem spanku, syn (23m) dostane svoji „learning tower“ a bud si preleva vodu ve drezu v ruznych nadobach nebo „vari“ vedle me.

Taky zabavi magnety na lednici - nedavno jsem na amazonu poridila sadu s auticky.

Zabavil by se sam ve vedlejsim pokoji, ale je to rarach, nikdo by nechtel videt vysledky :mrgreen: varianta „posadim na linku a bude koukat“ mi zni jak z rise scifi :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.19 15:20

Pustím jim televizi. :oops:

• Citovat
  • Upravit
23018
29.7.19 15:57

Jak kdy, nekdy maji pohadku, nekdy vezmu holky do. kuchyne, vezmu jim tam nejake tvoreni, modelinu atd..a vyrabi a kdyz nejmensi spinka, tak varime se starsi dcerou spolu ;)
A nekdy je taky tatka doma, tak se stara,nebo.je vyzenu na hriste :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.7.19 18:30

Buď pustím televizi, nebo vařím když spí, ale nejčastěji vaří se mnou - ochutnává, míchá, pomáhá strouhat, krájet a je hlavní loupač česneku, to ji strašně baví :mrgreen: Vaří ráda, baví ji to, já su ráda že se přiučí a nebude pak v kuchyni neschopná a taky mi teď v 2,5 letech fakt dokáže pomoct. A přijde mi to jako užitečněji a kvalitněji strávený společný čas než stavění kostek, opakování říkaček do zblbnutí a tak. Obecně ji radši zapojím do toho co zrovna dělám (úklid, cvičení, nákupy… cokoliv) než se jí jakože „věnovat“ a pak strhaně obstarávat domácnost až usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
29.7.19 19:21
@Anonymní píše:
Dobry den, jak zabavite vase detatka pri vareni, nejake tipy? :)

Batole? Byly doby, kdy jsem vařila, jen když malá spala :lol: Jinak to byly nervy - u ničeho nevydržela, dělala kraviny, 100× jsem od vaření odbíhala :zed: Tak od 2,5 roku se to zlepšilo. Už si třeba maluje, skládá puzzle nebo stavebnici, kouká na pohádku,… Holt každé dítě je jiné a taky se časem mění :) Vařit s dcerou možná budu, až bude větší… Teď z toho nemá moc rozum, akorát by překážela. Maximálně s ní vykrajuju z těsta - to ještě jakž takž jde. Já vařím co nejrychleji to jde, nesnesu, ať mi někdo zavazí pod rukama, pod nohama,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
29.7.19 19:26

@Lily Evans no každé dítě je jinak šikovné… Mně přijde, že malá začne spíš vymýšlet kraviny, tak spíš nadělá víc škody jak užitku. Jako jo… Uklidí si hračky nebo vybalí nákup, ale u vaření by mě spíš otravovala. Ještě počkám, až dozraje… Teprve půjde do školky :lol: ještě se nechystá vdávat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.7.19 20:09

@Calendulka nj, je pravda že na ni platí, že když bude dělat kraviny, nebude smět vařit :mrgreen: Kdyby ji vařit nebavilo, bude jí to fuk. Zas neumí barvy, ty ji nezajímají :mrgreen: Ale je tak zvyklá od malička, jak uměla sedět, tak koukala na vaření, míchala si něco, přebírala. Od doby co chodí, pomáhá vykládat myčku, pračku, uklízet nákup, vyhazovat věci do koše. Nepotřebuju z ní mít služku, ale ona se zabaví a já nemusím trpět u batolecích her :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.7.19 20:09

@Calendulka jo a se škodou je ze začátku potřeba počítat, žádnej učenej z nebe nespad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí