Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je normální, chce maminku a nelíbí se mu, když se věnuje PC a ne jemu ![]()
@Linda85
Ahoj, tak teď je fakt takové depresivní počasí. Na lidi to působí. Sluníčko nikde, a jen prší. Co navštívit kamarádku s prckem, at si spolu blbnou? Nebo ukazovat novinky v různých místnostech v bytě. Nebo mu dej do mističky piškoty at si hraje…
Snad už bude lepší počasí.
![]()
Včera jsem navštívili dětskou hernu. No nevysel pořád na mě? Ostatní děti si hrály spolu a malej buď se cpal sušenkama, nebo mě ležel na nohou. Já vím, že potřebuje pozornost, ale někdy je to fakt na palici
!
Je ještě maličkej. Řekla bych i na to hraní v herničce. Spousta nových věcí, vjemů - také bych z toho měla hrůzu, kdybych byla na světě teprv 10 měsíců. Držela bych se maminky jako klíště.
Na hernu mi přijde mrňavej, v tomhle věku jsme šli poprvé s druhorozeným a rozhodně jsem neočekávala, že se zabaví sám, byla jsem tam neustále s ním, opatrně ho pouštěla z klouzačky do míčků, podávala hračky…
A já si vždycky myslela, že jsou děti v těch chodítkách tak děsně š´tastný a jsou tam „jen na chviličku“ než nebohá matka uvaří
No nic, asi jsem byla špatně informovaná
(zahoď ten krám, když v tom stejně řve
)
Jinak co krámování, pustit si malou fretku do přihrádky s hrncema a dalším nerozbitným náčiním? To spoustu dětí baví. Škubání časopisů, ráchání se ve vodě, i když to raději venku nebo na balkoně, ale i do koupelny se dá dát lavorek s vodou a kelímky a pak rovnou vytřít ![]()
Tak to máme doma
ještě že začal vstávat v postýlce, takže momentálně je největší zábava stát v ohrádce a pérovat v kolínkách a řehtat se u toho
, ale jsou dny kdy mrčí od rána do večera…baby box je ve vedlejším městě
- někdy bych ho tam nejradši dala ![]()
přeju hodně trpělivosti ![]()
Mam 11 mes. dceru, taky se viceme mene jeste jen plazi, takze ji napred necham at se zabavi sama, az kdyz zacne byt nevrla a vyzadoivat pozornost pak teprve s ni neco delam, delam to tak, ze sedim na zemi (jako treba tedka) a ona leze dokola a zkouma a kdyz potrebuje tak prileze
hracek ma tak stredne, ty ji teda tedka ani moc nezajimaji, ma tu aktualne duplo, domecek z ikey a dve plastove lahve
co ji tedka zacalo zajimat jsou takove ty detske knizky s tlustyma strankama kde jsou obrazky, tim si listuje tam a zpet
treba by to u vas taky melo uspech ![]()
Maly ma 9,5m a nejvic ho zabavi veci, co si „ukrade“, krabicky od cehokoliv jasne vedou. pak tam cpe zviratka a zase je vysypava. taky posledni dobou zabiraji auta (prstem roztaci kolecka donekonecna) a balonky (uci se haze a je desna prca jak pro to beham).
kdyz nastane nejvetsi krize, tak mu pustim blok reklam v televizi (jediny program co ho zajima). neni to zrovna vychovne, ale lepsi nez ten babybox ![]()
PS: a nejvdecnejsi hracka uz asi 4 mesice jsou kelimky z ikea. stalo to pakatel a hraje si s tim denne.
@vevericka12 píše:
Mam 11 mes. dceru, taky se viceme mene jeste jen plazi, takze ji napred necham at se zabavi sama, az kdyz zacne byt nevrla a vyzadoivat pozornost pak teprve s ni neco delam, delam to tak, ze sedim na zemi (jako treba tedka) a ona leze dokola a zkouma a kdyz potrebuje tak prilezehracek ma tak stredne, ty ji teda tedka ani moc nezajimaji, ma tu aktualne duplo, domecek z ikey a dve plastove lahve
co ji tedka zacalo zajimat jsou takove ty detske knizky s tlustyma strankama kde jsou obrazky, tim si listuje tam a zpet
treba by to u vas taky melo uspech
jo, detske knizky taky zabavi. a kdyz prestanou bavit, tak mu dam stary casopis a on ho rozcupuje. (v nejhorsim postaci i letak z obchodu
)
U nás hračky teda už nevedou, spíš šuplíky, linka apod.
když potřebuji vařit dám ho do jídelní židličky a do ruk lžičky, kokina. Nebo varecky, misky. Kolikrat kdyz fakt potrebuju od nej klid, tak mu dam docela i cokoli co by ho mohlo zaujmout, jako je zehlicka, fen a je mi celkem v tu chvili jedno jestli to rozbije ![]()
Jo a jeste hrajem na schovku, to ji taky bavi
zbytek zkouma byt, hrnec a ruzny tuperware ji moc nebavi, uspech slavila takova ta plastova bedynka se sitkou od broskvi, casopisy taky skube rada ale bohuzel i ji ty kousky takze to ji nedavam, zato smetacek a lopatka to je terno ![]()
Mí stan, kde má plastový míčky. Tam vydrží 5 min
. Baví ho hrát si s autem, to je vše
! Zkoušela jsem nádobí mu vytáhnout, nic. Časopisy mu dát, nic (nejraději se trhají knížky
)! Nejvíc ale co miluje jsou ovladače, mobily a reklamy v Tv, na to ho ale moc učit nechci
!
Milé maminky, mám skoro 10měsíčního chlapečka a zabavit ho je děs
! Navíc v tomto počasí, kdy jsme doma. Hraček má doma spoustu, snažím se mu ukazovat je, číst mu atd… Nemám ani čas uvařit, sednout si chvíli k pc (momentálně je v chodítku u mé nohy a řve
). Je ukňouranej, uřvanej…