Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, čeká nás za pár dní dlouhý let vč. přestupu a tak se začínám bát jak to náš malý (2r a 3m) zvládne
. Bude to jeho první let.
Máte nějaké typy, postřehy? Co fungovalo nebo naopak co bylo zbytečné?
Předem díky všem za odpověď
.
Hezký den ![]()
K
@Carolinex01 píše:
Ahoj holky, čeká nás za pár dní dlouhý let vč. přestupu a tak se začínám bát jak to náš malý (2r a 3m) zvládne. Bude to jeho první let.
Máte nějaké typy, postřehy? Co fungovalo nebo naopak co bylo zbytečné?
Předem díky všem za odpověď.
Hezký den
K
jak píšou holky, buď do tabletu nahrát pohádky nebo kinedryl, aby to prospal
@stinga jo 1/4 dávám taky
ale u 2 letých jsem nedávala ještě, to jsem měla coculine homeo
@lucynka25 píše:
@stinga jo 1/4 dávám takyale u 2 letých jsem nedávala ještě, to jsem měla coculine homeo
Tablet, oblíbené mlsky, nějaká úplně nová hračka
Více novych hraček
klidně i nějaké kreslení… par pastelek a papíru. Modelování (jedna štanglička modeliny)… oblékaci postavička z papíru… záleží, co ditko rádo. Raději bych vzala širší repertoár různých skladnych blbosti
u nas se bohužel očekávaný spánek v letadle nedostavil, ač všechna ostatní batolata v letadle spokojene chrněla
Měli jsme teda krátký let 2h, ale úplně to stačilo
největší úspěch měl určitě kelímek, když jsem si ho dala na nos a dělala s nim psa jako mr. Bean ![]()
Nové knížky s okýnky, pohyblivými prvky apod. My dětem nedavame na hraní tablet ani mobil nikdy kromě letadla, takže to je pak záchrana s jistým úspěchem. Kinedryl nám funguje proti zvracení, ale rozhodne po něm děti nespí ( já ano), tak na to bych nespolehala.
Určitě nové hry já můžu doporučit tyto
https://www.zvidavehlavicky.cz/…pdf-aktivita
Pak hračku - plyšáka,
Knížky a nejlepší jsou křupky a jídlo když je krize…
Doporučuji určitě co nejvíce po letišti proběhat před odletem ať je unavený a vysportovany 😁
Pokud nejste pro elektronické zařízení, tak doporučuji nějaké interaktivní knížky nebo hračky, které by neobtěžovaly okolí. ![]()