Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mam velky problem se stehivanim syna k dceri do pokojicku do patra, mame tam totiz zabradli a schody a nas dvoulety syn je desnej horolezec a kaskader… Spi zatim s nami dole, ale uz se navzajem rusime. Bojim se ale, ze ikdyz ma prozatim detskou postylku /ohradku/, tak z dokaze nekdy vylezt a pak pujde k zabradli ci schodum a skoci nebo spadne… Vratka nahore mame, ale leze po tech tycich apod…:(
Nemate nekdo napad jak se to da vyresit, zabezpecit…?
Jak máte to zábradlí vysoké? Nebo mate ty šprušle na zabradli horizontalne? Máme na schodech vrátka ve výši zabradli což je cca 1m, dcera je vysoká (3,5) a je to na ni vysoké, že by se na to nevyskrábala ani náhodou…
Hmmm, tak to máte blbé, nechápu jak vám tohle zábradlí zkolaudovali… i když
Jediné co mne napadá je takový ten nástavec co se dává na plot ve věznicích
aby vězni nepřelezli…bez ostnatého drátu… A vysvětlovat k tomu ![]()
@79Simona máme doma neco podobného:-( budeme muset vymenit zabradli, at to ditko nema jako zebrik:-( nic jineho me nenapada totiz…
Já bych vzala síť proti holubům a natáhla jí až ke stropu (tam stačí tak tři očka, kterými se provlékne provázek, aby byla síť napnutá.) I za cenu toho, že si do toho sádroše udělám díry, které pak později bude potřeba zadělat, tak tenhle „žebřík“ by používali i mé děti. Síť dělali právě tcháni, mají doma něco podobného. No a vrátka, pokud jsou dost vysoká a tyčky jsou svislé, by neměli být potřeba.
Co treba neco takoveho? http://www.provaznictvi.cz/…E-a-zachytne
Joo, zabradli s horizontalnimi prickami je designove paradni, ale kdyz ma clovek deti, tak tedy nic moc.
@Kakika píše:
Já bych vzala síť proti holubům a natáhla jí až ke stropu (tam stačí tak tři očka, kterými se provlékne provázek, aby byla síť napnutá.) I za cenu toho, že si do toho sádroše udělám díry, které pak později bude potřeba zadělat, tak tenhle „žebřík“ by používali i mé děti. Síť dělali právě tcháni, mají doma něco podobného. No a vrátka, pokud jsou dost vysoká a tyčky jsou svislé, by neměli být potřeba.
Dle fotky to vypada, ze vratka jsou z toho sameho materialu a stejne resena jako zbytek zabradli ![]()
@Cuddy píše:
Dle fotky to vypada, ze vratka jsou z toho sameho materialu a stejne resena jako zbytek zabradli
pravda. No, tak to bych ta vrátka vyměnila. Aspoň dočasně, než mládě dostane rozum. Ale já jsem na tohle asi hrozná, raději bych provrtala nové zábradlí, než doufat, že se nic nestane. ![]()
Nebo mozna nez slozite davat site bych pred to zabradli pridelala jeste jedno se svislimi prickami, napr toto, dava se ke krbu.
http://www.krby-krbova-kamna.centrumkrbu.cz/…-flex-5.html
Jinak to vase zabradli je moc pekne, ale take by me lakalo na to lezt:-)
Máme něco podobného, máme tam přidělané takové plastové desky, průhledné takové vroubkovaté, nevím přesně jak se to jmenuje, takže po tom nemůže šplhat jak po žebříku. Nevypadá to tak uplně pěkně, ale my to máme nahoře, kde to není pro návštěvy vidět, chodíme tam jen my, máme tam ložnice, pokojíky.
Ahoj, my máme zábranu, ale tyče jsou vertikálně… nemůže po ních vylést. Když se bojíš, tak bych možná počkala, třeba za půl roku - rok už bude chápat nebezpečí…
Mame neco podobneho, jen misto tech horizontalnich tyci mame jen napnute ocelove lanka. a dali jsme tam sit a je to v pohode. na schodech branka. kluk ma dva roky.
ale zaklad je ze vi, ze se na to proste neleze.
No prave ze vratka jsou stejna, takze ty site vypadaji jako super napad, ale to nejde, nejak se ven dostavat museji…:)
Myslite, ze ve 3 letech uz mu to třeba vysvetlim nebo tam bude mit chut lezt porad…? Mame starsi holcicku, tu by tohle nikdy nenapadlo…
Fakt se bojim ho nahoru nastehovat na spando, zaroven proste dole s nami uz spat taky nemuze, proste se navzájem celou noc budime…