Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky prosím nestalo se to některé z Vás? Malá se dorvala k mému plátíčku antikoncepce cerazette a chybí mi 3 prášky
. Je jí rok a půl. Ruce mám dokousané ale nedonutila jsem ji vyzvracet a to jsem to zkoušela fakt brutálně
pediatr řekl, že pokud se nevyzvrací do 30min tak pak už nenutit a dal mi číslo na nějakou linku do Prahy kam si mám zavolat… tak jsem volala a paní mi řekla, že se nic neděje, že ji nemám ani nutit zvracet, že by se nic nemělo stát…tak snad ne
ale jsem vyklepaná..
Nic se jí nestane, snědla jednorázově tři prášky, to bych nehrotila. Spíš ty si teď dávej bacha, když ti tři chybí ![]()
Byla to toxikologická linka? Tam mají bohaté zkušenosti, tak pokud to řekli oni, asi můžeš být v klidu. No holt do sebe dostane nějaký hormony. Prý jich je ale plná i voda, takže snad to bude ok.. Fakt je snědla, prohlídla si všechno? Jsou dost prťavý..
Malá chce asi sourozence ![]()
Buď v klidu, antikoncepce už v dnešní době obsahuje jen nízkou dávku hormonů, takže by se nemělo nic stát ![]()
Pokud se sama nevyzvrací, tak ji nenuť.
A nic si z toho nedělej. Takových nehod ještě bude. Jen si veškeré léky pro příště dej někam, kam se malá nedostane
![]()
@Sibyla0 píše:
Byla to toxikologická linka? Tam mají bohaté zkušenosti, tak pokud to řekli oni, asi můžeš být v klidu. No holt do sebe dostane nějaký hormony. Prý jich je ale plná i voda, takže snad to bude ok.. Fakt je snědla, prohlídla si všechno? Jsou dost prťavý..
To je fakt, třeba je jen někam zahodila. Je to nízkohormonové, nejspíš jí nebude ani špatně…
@AV pokud Ti na toxo lince řekli, že je to v pohodě, tak klid
neboj, v HA jí jednorázově nemá co ublížit. Max jí bude špatně. Ale nutit ke zvracení, ať pozře cokoliv, se nedoporučuje.
No ona je spíš vylízala
, prostě tři otevřené „důlky“ a v nich v každém trochu rozmočené bílé hmoty, takže soudím, že to prostě ocucávala
a když jsem se jí ptala jestli to spapala tak ukazuje prstem do pusinky
takže to e fakt snědla
ani nevím co to byla za linka, paní se představila, říkal doktor, že je to jak pro rodiče tak pro doktory, když mají dotaz ohledně takových případů nebo úrazů dětí
na vše si dávám takový pozor a ted tohle…snad to fakt neublíží..
Se sourozencem má smůlu
má o 7,5 let staršího bráchu a s touhle partou by to musel být minimálně cooprefield aby bylo další miminko
… holky díky za malé uklidnění, fakt si dávám na tyhle věci pozor… budu ji sledovat…
Podle tel čísla 224 919 293 je to toxikologické informační středisko… tak snad vědí
Kdysi kamarádce kluk sládoval taky několik prášků a nic se mu nestalo.
Já bych asi taky byla dost vystrašená
Pokud věříš tomu, že ta poměrně malá dávka hormonů jí neublíží, tak ji nech. Pokud přece jen chceš zkusit, aby se vyzvracela, tak se říká, že po vypití litru mléka se zvrací samo. Ona toho tolik nevypije, ale zkus do ní nalít nějaké tekutiny a třeba to poletí ven…
@Petule030 píše:
Já bych asi taky byla dost vystrašenáPokud věříš tomu, že ta poměrně malá dávka hormonů jí neublíží, tak ji nech. Pokud přece jen chceš zkusit, aby se vyzvracela, tak se říká, že po vypití litru mléka se zvrací samo. Ona toho tolik nevypije, ale zkus do ní nalít nějaké tekutiny a třeba to poletí ven…
ještě kojím, ona je prsomil takže to do ní láduju na střídačku s čajem, navíc je zahleněná
a už je to víc jak třicet minut… pak už to prý nemá cenu, protože už se prášek vstřebal:-(
Příště když dítě sní něc co nemá, tak do něj nalej teplou vodu s rozmíchanou hořčicí a máš to zpátky hned.
No já bych neřekla, že se vše vstřebalo. Proč by jinak bylo na prášcích napsané, že pokud do tří hodin po požití zvracíš, tak prášek nemá účinek a máš si vzít další??
Nechci dělat chytrou, moc toho o tom nevím, ale ještě bych to nevzdávala ![]()
@Lynette píše:
Příště když dítě sní něc co nemá, tak do něj nalej teplou vodu s rozmíchanou hořčicí a máš to zpátky hned.
děkuji za tip…to se hodí