Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Potrebuji rychlou radu. Maly(20mes) se napil octa(delala jsem mu mliko a nehlidala jsem ho a ocet mu byl pri ruce) Naklonil ho a loknul si, hned zacal rvat a po chvilce se mu zvedl zaludek a malinko vyblinkal…mam strach aby si treba nepoleptal jicen…mozna trochu plasim
stalo se to nekomu? jinak se chova normalne…
No dobrou chuť…chudinka…vodu, vodu, vodu…pít…naředit…ocet není taková hrůza i když ho to muselo pálit…
Zavolej na toxickou linku, číslo najdeš na netu. Ale stát by se mu nic nemělo ![]()
Klid, ocet je jen 8%. Jestli to navíc vyzvracel, tak se nic neděje.
@Klarča.K věřím, že to nebude žádná hrůza, přece jen ocet není žádný jed. Ale pokud bys měla podezření, pořád by plakal a tak, tak bych asi někam jela. Ale podle mě to bude ok
@Klarča.K Jinak tohle píšou na netu ohledně kyselin a zásad-otravy:
Závěr: Pokud stále ještě chcete něčím „neutralizovat“, tak čistou vodou. Jde-li o vnější potřísnění, tak je to určitě více než vhodné - oplachujte vodou, a to i po delší dobu (pozor na možnost podchlazení dětí). Jde-li o požití, je možné trošku vody vypít, ale jen je-li toho postižený sám schopen. Nesmí ovšem dojít ke zvracení.
Klid…ocet je fakt v pohodě…pokud může pít, ať pije…naředí to…a ať nezvrací…nemusí se ten jícen poleptat znovu, že jo??? stačilo jednou…
Pro tyhle případy mám v telefonu uložené číslo na toxikologii, je to rychlejší než hledat na netu či zakládat diskuse
.
Jestli si jen loknul, tak bych neplašila, předpokládám, že mu to moc nechutnalo, takže toho moc nevypil, dávej mu vodu a bude to OK ![]()
@Klarča.K píše:
Potrebuji rychlou radu. Maly(20mes) se napil octa(delala jsem mu mliko a nehlidala jsem ho a ocet mu byl pri ruce) Naklonil ho a loknul si, hned zacal rvat a po chvilce se mu zvedl zaludek a malinko vyblinkal…mam strach aby si treba nepoleptal jicen…mozna trochu plasimstalo se to nekomu? jinak se chova normalne…
Lokem octa si jícen nenaleptá, neboj.
V dřívějších dobách se voda s octem dokonce pila jako běžný nápoj, malému určitě neublíží. Dej si lahev z dosahu a nic si nevyčítej, podobná nehoda se jistě podařila každé mamině.
Jestli si jen loknul octa, tak to neboj, je to fakt jen 8% kyselina… moc mu to zřejmě nechutnalo
… někdo pije jablečný ocet ze zdravotních důvodů, může se už od 3 let… dej mu napít čisté chladné vody, klidně i trochu ochucené šťávou, ať si spraví chuť ![]()
Neboj, bude v pohodě..akorát možná nikdy nebude muset buřty s octem a cibulí
![]()
Taky bych byla v klidu. Mně malá minulý týden rozkousla jarovou kapsli do myčky
Mít uložené číslo na toxikologii je opravdu praktické
Tak koukám, že ne jen můj mladší syn měl stejný nápad jako ten tvůj ![]()
Ale můj si teda lokl fest, že ten lok byl i slyšet a dokonce se mu na chvíli z toho překvápka i zastavil dech
Ano, teď už se tomu směju, ale tenkrát jsem byla na mrtvici (on oči přes celou hlavu, snaha chytit dech, nemohl se ani nadechnout, aby začal řvát), když mi to okolo roku provedl, tak jsem mu vypláchla pusu, nalila do něj stříkačkou od nurofenu trochu tekutin - i slazené šťávy. Pak jsem volala na tu toxikologii, taym mi řekli hlavně kvůli věku sledovat, kdyby se mi nelíbil, tak k doktorovi. Je pravda, že mu to hezky vyšlemovalo střeva, bo se tak do hodinky asi 4 x pokadil a řídký kadění měl ještě i druhý den, pak už byl v pohodě. Takže se neboj, já si myslím, že pokud neztratil dech, jako ten můj, tak si jen cucl, jen holt tě čeká ještě ta řídká stolice - tak se drž ![]()
@Lesina píše:
Lokem octa si jícen nenaleptá, neboj.
V dřívějších dobách se voda s octem dokonce pila jako běžný nápoj, malému určitě neublíží. Dej si lahev z dosahu a nic si nevyčítej, podobná nehoda se jistě podařila každé mamině.
u harpyjí doma se pije běžně i teď- respektive v létě je to osvěžující nápoj. ![]()