Vážný pracovní úraz - zkušenosti s touto firmou

Anonymní
12.10.13 19:45

Vážný pracovní úraz - zkušenosti s touto firmou

Ahojda,

omlouvám se, že píši anonymně, ale vzhledem k situaci a vážnosti problému mě snad pochopíte. Manželovi se stal před necelým měsícem opravdu hodně vážný pracovní úraz. Jelikož není ještě vše dořešeno ohledně inspekce a bezpečnosti práce, nemohu popsat závěry. Našla jsem ale tyto opravdu velmi zajímavé a poučné stránky. Máte prosím někdo s touto firmou zkušenosti? Vkládám link:
http://www.pracovni-uraz.cz/
Přemýšlím, zda se na ně neobrátit, jelikož manželovo léčení vidíme minimálně na rok a půl - dle slov lékaře, který manžela operoval a měl na starost.
Nerada bych se ale zapletla s nějakou podvodnou firmou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
12.10.13 19:51

…tak já nejsem odborník, ani nemám zkušenosti, ale stránky na mě působí dost seriozně, navíc všude píšou, že poskytují vše bezplatně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.10.13 19:53

Napíšu Ti vlastní zkušenost. Zajdi na úp nebo sociálku, tam Ti přesně řeknou, co je třeba. určitě bych osobní informace nesvěřovala 3tí osobě, kor když www stránky obsahují je č. mobilu a pod. Nebo se obrať na bezplatnou právní poradnu - většinou je při diecézích a pod (tedy u nás to funguje při faře), tam Ti pomůžou, sepíšou žádosti atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
12.10.13 19:57

Proč se chceš obracet na ně, když ještě nejsou vypracované závěry? Myslíš, že by mohli vzniknout nějaké komplikace v závěrečné zprávě o pr. úrazu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
12.10.13 20:00

No bezplatně to není, tedy dotaz emailem jo… oni ti pak i pomůžou i soudem a pod, a po vyplacení odškodného od zaměstnavatele firmě a právníkovi zaplatíš provize z odškodného. pořádně si stránku přečti… účtují si 10-20% z výše odškodného.
U každého úřadu práce je občanskoprávní poradna bezplatná, běž se zeptat tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.13 20:07

Včera jsem tam večer psala informace ohledně doplácení do výše platu manžela. Samozřejmě nic konkrétního a detailního ze soukromí jsem neuváděla. Jen prostá všeobecná fakta. V manželově firmě mi řekli, že mi tím vycházejí vstříc a naznačili, že mi tím vlastně prokazují laskavost. Pán z té firmy, je to Mgr. /z linku co jsem zde uvedla/ mi hned odepsal a uvedl na pravou míru, že laskavost mi tím firma nedělá a že každý jiný případ by bylo porušení zákoníku práce, že nám to prostě vyplácet musí. A kdybych potřebovala nějakou další radu nebo pomoc, mám se na ně klidně opět obrátit. Na našem ÚP zrovna moc laskaví nejsou. Na mě právě ty stránky působí dobrým dojmem. Hlavně i těch příloh, rad a příkladů, co tam uvádějí. Manžel má ten úraz opravdu hodně vážný a ani doktor mi nedokáže říct, zda se vůbec úplně uzdraví nebo mu zůstanou trvalé následky. Proto bych pro něj chtěla získat veškeré možné finance, na které má nárok, abych mu alespoň mohla poskytnou takovou péči, jakou si zaslouží.

• Citovat
  • Upravit
2816
12.10.13 20:11

IČO nikde nemají… na uvedené adrese jsou 2 právníci. První má své webovky kompletní. Druhý, jakýsi ing. Rožánek má jen stránku s kontaktem, ale má tam že dělá i náhradu škody na zdraví. Ale bůhví jestli je to on, kdo provozuje tu „firmu“ která by zakladatelce měla pomoct. Já bych to neriskovala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.13 20:13

Firma se k tomu staví všelijak. Vůbec třeba návštěva bezpečáka na JIPce ani ne 2 dny po operaci hlavy, kde byl manžel naprosto mimo a ještě krvácel do mozku. Toto mi přišlo jako hyenismus a i lékařka se divila a říkala, že toto si nedovolí ani policie. Byla škoda, že ona tam v tu dobu nebyla a já nechtěla dělat scény na JIP, bylo hodně těžké ho odtamtud dostat, na moje výzvy o odchodu nereagoval. Slova ředitele znějí, že manžel v ničem nepochybil, že pochybila firma. Ale jsme v čechách a já se vážně obávám, aby to nějakým způsobem nezametli pod koberec. Je to opravdu hodně vážná situace.
Jinak já zatím nikomu nic předávat nechci. Jak jsem psala, není to stále ještě dořešené. Informuji se dopředu. Nemíním v tom podnikat zatím nic, dokud nebude šetření u konce.

• Citovat
  • Upravit
72725
12.10.13 20:14
@Anonymní píše:
Včera jsem tam večer psala informace ohledně doplácení do výše platu manžela. Samozřejmě nic konkrétního a detailního ze soukromí jsem neuváděla. Jen prostá všeobecná fakta. V manželově firmě mi řekli, že mi tím vycházejí vstříc a naznačili, že mi tím vlastně prokazují laskavost. Pán z té firmy, je to Mgr. /z linku co jsem zde uvedla/ mi hned odepsal a uvedl na pravou míru, že laskavost mi tím firma nedělá a že každý jiný případ by bylo porušení zákoníku práce, že nám to prostě vyplácet musí. A kdybych potřebovala nějakou další radu nebo pomoc, mám se na ně klidně opět obrátit. Na našem ÚP zrovna moc laskaví nejsou. Na mě právě ty stránky působí dobrým dojmem. Hlavně i těch příloh, rad a příkladů, co tam uvádějí. Manžel má ten úraz opravdu hodně vážný a ani doktor mi nedokáže říct, zda se vůbec úplně uzdraví nebo mu zůstanou trvalé následky. Proto bych pro něj chtěla získat veškeré možné finance, na které má nárok, abych mu alespoň mohla poskytnou takovou péči, jakou si zaslouží.

nevím tedy, o co přesně šlo, ale mému ex se stalo taky - prac. úraz, marodění odhadnuto na cca rok. Po celý ten rok bral jen nemocenskou, až když došlo k vyléčení a dr potvrzené trvalé poškození, tak se tepve zaměstnavateli doložily veškeré dokumenty, na základě toho doplatil mzdu do 100 % (ano, celou částku najednou), pak jsme museli na pojišťovnu, vyřídit pojistku, bolestné a podobné kraviny. Nevím, jak moc se změnily zákony, ale tehdy nebylo možné nic řešit, než byl úraz vyléčen, popř určena míra trvalého poškození :think: mmchdm, opravdu si přečti ty stránky dobře, chceš jako 20 procent z odškodného dávat cizí osobě, když to můžeš mít celé? nevím, záleží na Tobě. Mi pomohla ta bezplatná právní poradna, zadara, nechtěli nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
12.10.13 20:16

A zaměstnavatel uznal úraz jako pracovní? Jestli ano, tak s ním sepsali záznam o úrazu a jen kopii odešlou na příslušný orgány a pak pošlou vypočítanou ušlou náhradu mzdy :nevim: jaký problém by v tom měl být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
12.10.13 20:18

@martina.se můžou se vyplácet zálohy pokud přinese potvrzení od lékaře že je stále v neschopnosti v souvislosti s prac. úrazem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.13 20:18

Takže ta bezplatná právní poradna je přímo na ÚP? Stačí tam zajít a oni mi už poradí? Samozřejmě bych tam šla až poté, co bude vše dořešené. Je to pro mě naprosto nová situace. Přiznám, že se zmítám ve spoustě pocitů, strach o manžela, strach, aby se firma k tomu postavila čelem, jak má. Momentálně jsem na dvě děti sama, rodina nepomáhá. Je toho moc a mně jde jen o to, aby se manžel uzdravil a aby dostal to, na co má nárok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.13 20:22

Firma to bere jako pracovní úraz, ale není to dořešené. Jak jsem psala, jednalo se o opravdu hodně vážný případ. Momentálně probíhá vyšetřování od bezpečnosti práce, inspektorátu práce a policie. Závěry ještě nemají, jelikož manžel po úraze leží stále v nemocnici, před 2 dny převezen z JIP a stále ochrnutý na polovinu těla. Dle lékařů není stále ještě schopen výpovědi a nemůže jim ani nic podepsat vzhledem k nehybnosti končetin.

• Citovat
  • Upravit
67
12.10.13 20:25

Pokud to firma bere jako pracovní úraz tak bych se toho nebála.. určitě o nic nepřijdete… je pravda, že i lehký prac. úraz trvá vyřešit i dva měsíce… a vy to máte bohužel komplikovanější :,( držím palce a nestresuj se dokud nebudete mít závěry :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
12.10.13 20:46

Pokud je to vedeno jako prac. úraz- nikomu nic nedávej.
Ten bezpečák, co byl u muže, tak sepíše hlášení, posílá se to na pojistovnu, OIP a dále řeší. Ten bezpečák tam musel přijít, sepsat úraz - na toho bych se vůbec nezlobila
Navíc do doby než muž nastoupí do práce z neschopenky, tak to dořešeno nebude.
S dorovnáním mzdy- zaměstnavatel musí mít pojištění- a z toho se to platí, takže to není laskavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák