Rozseklá brada

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
101
15.10.13 19:45

Roseklá brada

Maminky, asi pred 20minutami mi prcek (9měsíců)uklouzl ve vaně :( a rosekl si bradu, tekla krev..já v šoku, ale přestal brečet skoro hned, tak jsem to vyčistila a zalepila náplastí…myslíte že to stačí..nebo pohotovost? ted uz spinká, byla sem ho kontrolovat a naplast mel zakrvácenou, ale už krev ted netekla..jen se chci ujistit, určitě se to někomu taky stalo :| :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.10.13 19:46

@binu určitě se to stalo, u dětí je to hned.. akorát bych sledovala, ráno se na to mrkla.. Je mi jasné, že to musel být šok.. ráno mrkni, jestli má v cajku zoubky a hotovo :think: já bych s tím na pohotovost nejela (pokud se fakt seknul jen do brady, né do hlavy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
15.10.13 19:49

Děkuji, hned sem o něco klidnější 8o a ještě možná ironická otázka k těm zoubkům, myslíte jako uštíplé nateklé?? moc dííkyyy ;) @martina.se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
15.10.13 19:52

Pro příště (doufám, že už nebude) lze mít v lékárničce náplasti „motýlek“…můžeš si je sama vystřihnout…ten tvar krásně stáhne ránu a mnohdy zachrání od šití…ale samozřejmě nevím, jak moc se rozsekl…jinak pokud se probudí chladit, ráno kontrola zubů…snad to bude ok… :hug:

• Citovat
  • Upravit
6536

Mě syn spadl dělal kraviny po hračce a obličej zakrvácenej a naštěstí neměl nic rozseklého, ale jen si prokousl ret, ale taky to z něj pěkně chrčelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@binu píše:
Děkuji, hned sem o něco klidnější 8o a ještě možná ironická otázka k těm zoubkům, myslíte jako uštíplé nateklé?? moc dííkyyy ;) @martina.se

jj, jestli si kus neurazil, nebo něco podobného. šance malá, ale lepší je to zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
15.10.13 19:54

Jj, mně se to taky stalo u syna na konci srpna. Krve jako z vola a tekla mu krev jak z brady, tak z pusy a taky jsem byla naprosto v šoku, nejdůležitější je rychle to osušit a zjistit „škody“ V puse se naštěstí jen kousnul, tak to bylo v pohodě a brada byla taková trošku rozšklebená a zrovna jsme byli u švagrové a ta mi právě říkala, že to by bylo tak na steh, možná by to ani nešili, tak jsem dala na radu zkušené matky a na pohotovost jsme nejeli. Zahojilo se mu to docela rychle a má tam jizvu. Ale mně přišlo, že to měl hluboko, jestli to má jen povrchové, tak bych to stáhla jen náplastí, udělat mašličky a jakoby stáhnout k sobě. Ty máš malého syna, ten to snese. Maty mi ty náplasti v noci strhnul. Držím pěsti, ať je malej v pohodě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
15.10.13 20:00

Kousnul se i do jazyka mel trochu krve v pusince, vše jsem utřela ručníkem. tak snad to bude ok. Řekla bych tak 1,2cm dlouhé…Hned pořídím motýlky, protože on je Ďáblík :srdce: stoupá si všude i ve vaně právě, má tam protiskluzové obrázky a i tak se mu to povedlo. Spinká jak andílek, tak snad dobrý a všem maminkám děkuji za uklidnění, ještě ted se klepu..boule byli i odřeninky, ale krev poprvé tak mě to vyděsilo. Jste moc hodný :palec: :palec: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
15.10.13 20:06

Taky jsme zažili prokouslou bradu, bylo to skrz a krve spoustu…Radši jsme na pohotovost zajeli. Nešili to, prý na tom místě to ani nešlo, jen překryli tím zeleným. Ale vyšetřil ho zubař a zjistil, že jednička se kýve. Takže říkal, že buď se ještě chytí, nebo vypadne. Každopádně, že brzy zešedne, zčernat snad nestačí. Takže týden nekousat nic tvrdého… Nakonec zub opravdu trochu zešedl, ale i když se syn pak do stejného zubu znova uhodil, po čase zase zbělel. Takže teď už ani nevím, který to byl :) Jizvu po úraze má, ale sluší mu, je trochu maskovaná pod rtem v té rýze.
Takže zkontrolovat, jestli se nekýve nějaký zoubek, jestli rána není moc rozšklebená (pak stáhnout tím motýlkem, pokud to jde) a pak jen čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
20.5.15 10:09

Ahoj holky, včera jel syn na odrážedle, spadnul a o to zapínání helmy pod bradou si rozsekl bradičku:(
Bradu má odřenou a tak půl centimetrovou ranku. Zdá se mi ale docela hluboká… Včera jsme mu to vyčistili a babička(zdravotní sestra) říkala, ať na pohotovost nejedeme… Zalepila mu to „mašličkou“
Teď se mi ale zdá, že mu to mokvá… Ráno jsem mu to znovu vydesinfikovala. Myslíte, že mu na to mám něco dávat? Zalepit nebo ne?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák