Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Taky učíte svoje děti, aby před přechodem stály a čekaly až se auto ÚPLNĚ zastaví? Pokud ano, dělaly jste to doteď jako já. Já ode dneška bude svoje děti učit, aby počkaly až zastaví i druhé auto za tím, které je pouští přes přechod a prosím ostatní mamky, aby dělaly to samé!
Před třemi hodinami jsem utekla hrobníkovi z lopaty, pořád je mi z toho ještě blbě, ne fyzicky jako spíš psychicky. Chtěla jsem přejít na přechodu vozovku v obci, kde se jezdí padesátkou a uprostřed je ostrůvek. Řidič malé Hyundaye zastaví a já vstupuju na přechod a jak mám ve zvyku kývnu na něj, že děkuju… a najednou šupa, modrá šmouha v periferním vidění, já letím do vzduchu a padám na vlhkou cestu - leknutím zařvu a po dopadu zařvu ještě jednou, protože mi u hlavy brzdí SUV Audi. Sbírám se z cesty a instiktivně jdu na krajnici, necítím bolest, jenom šok. FAkt mě nic nebolelo. Řidič audiny vůbec nebrzdil a v plné to napálil do řidiče, co zastavil až mě jeho auto odmrštilo. MOdrý Hunday odstřelil tak třicet metrů dopředu. Přijeli policajti i záchranka. Díky bohu mi nic nebylo, jenom modřiny na kyčli a na koleně, ale nechci vědět, co by se stalo kdybych byla o vteřinu rychlejší a o metr víc ve vozovce. Obě auta napůl zrušená a já jsem si uvědomila jak vteřina může změnit život, jak „jenom si skočím do Lidlu na zeleninu“ může zničit život mě i rodině. Fuj, je mi z toho ještě blbě a jestli jsem se doteď bála o děti na cestě, bojím se teď ještě víc. Jak je naučit bezpečně přelézt cestu, když jsem to sama, i když ne vlastní vinou, nezvládla?
Máte někdo podobnou zkušenost? Potřebuju se z toho nějak vypovídat…
SUV Audi? Žaluj ho za psychickou ujmu idiota. Ja to rikam porad, ze v audinach jezdi samí kreteni.
ježiš, no ještě, že to tak dopadlo. A že mě vůbec nepřekvapuje, že to bylo SUV. Když takové auto někde vidím, stokrát zvýším ostražitost a už několikrát se mi to vyplatilo.
Zažila jsem stejnou situaci před několika lety, ale měla jsem teda tu obrovskou kliku, že jsem to druhé auto viděla se řítit, a stihla jsem utéct. A od té doby si na máloco dávám většího bacha.
Ja VZDY cekam, az zastavi oba, nejednou se mi to vyplatilo.
Ne primo takovou jaky ty, ale jeli jsme s ex v aute, zastavili matce s malym ditetem pred prechodech, aby mohla prejit a zezadu do nas napalil jiny ridic, ktery zrejme psal sms, nebo nevenoval rizeni pozornost. Matka tak tak odhodila dite na bok, jinak by bylo pod nasim autem.
Jinak my ted zijeme v usa a co tady ridici delaji neni nic proti tomu, co delaji v cr.
Jsem ale rada, ze ty jsi v poradku. ![]()
@Lolllo píše:
SUV Audi? Žaluj ho za psychickou ujmu idiota. Ja to rikam porad, ze v audinach jezdi samí kreteni.
souhlasim s tebou
@Lolllo píše:
No ono to nebude tou Audinou, i když mě jeden zmr. taky s tímto vozem srazil psa
![]()
Každopádně zakladatelko, ještě že to dopadlo, tak jak to dopadlo a jsi živá a zdravá. Mě se jen při pohledu na nadpis diskuze udělalo zle. Ať je brzy psychicky i fyzicky líp
![]()
@Veveří teda, to jsi fakt měla kliku ![]()
mě se stalo něco podobného, když mi bylo asi 13 let. podotýkám, že jsem šla na zelenou a najednou ani nevím odkud vyjelo auto a srazilo mě. punčocháče na cáry, já se sbírala a auto ani nezastavilo a jelo dál. dobelhala jsem se domů, našim ani muk, řekla jsem jim to až po svatbě. je fakt, že mám každej den vítr když jde dcera do školy, aby se jí nestalo to samé. taky ji učím, ať se pořádně rozhlédne když jde na zelenou
Je to blbý, stát se to může kdykoliv, může zastavit druhý auto, neubrzdí to třetí… Je to o náhodě. A o štěstí… Tys měla štěstí v tom, že ti nic nebylo. Manžela takhle taky srazilo auto na přechodu. Borec jel v pruhu pro autobusy, neměl tam co dělat… Auto v normálním pruhu zastavilo, tohleto ne… Manželovi se tehdy krom odřenin naštěstí taky nic nestalo…
@Lolllo
Tak to dík, máme Audi ![]()
@Veveří
Mám podobný zážitek, naštěstí jsem z vesnice, ale pohyb po městě v dopravní špičce mi nahání hrůzu ještě dneska… Tenkrát mi bylo 6 a přecházela jsem na zelenou. „Naštěstí“ šla vedle mě starší paní, takže auto se zastavilo o ní a já stihla uskočit. Taky jí díkybohu nic nebylo, ale ten šok… fuj!
Jsem ráda, že to takhle dopadlo! Já teda čekám vždycky, i na to, až zastaví auto jedoucí z druhého směru, nedoufám, že mě vidí, a proto zastaví, vsázím na silnici jen na jistotu. U nás je čtyřproudá silnice v centru, klasika je, že autobus začne brzdit před přechodem a za ním jedoucí auta ho začnou předjíždět druhým pruhem. Přes autobus je nemáte šanci vidět, jen když - stejně jako já - sledujete i provoz za ním. Jako chodec jsem hodně opatrná, jako řidič a ještě odkojený pražskou dopravou si víc troufám na prasárny (jako že někam vjedu, ne že trénuju své nárazníky kolem přechodů).
A řídil to mistr světa, který měl dnes asi dobrou náladu, protože jinak by inzultoval toho řidiče, do kterého vrazil a potom tebe, že jste se opovážili mu vlézt do cesty. Tipuju na podnikatele či zlatou mládež. Ale čekat na zastavení druhého vozidla mě nikdy nenapadlo, ale teď už to budu dělat. Děkuji za varování. Pořád jsem naivní a myslím si, že řidiči mají řídit podle předpisů. ![]()
Hlavně že jsi v pořádku. Mně se to nestalo, ale manžel už byl několikrát u toho, že před přechodem zastavil a někomu za ním to zřejmě nebylo vhod a v té křižovatce (třeba i na semaforech) ho ten dotyčný objel, chodci-nechodci
Nikomu se nic nestalo. Vím, že jednou tam šly učitelky s dětmi ze školky a jindy nějaký důchodce. Tudíž byli naštěstí pomalejší. Nechápu to
Já si to nedokážu představit, že bych někoho srazila. Dodnes jezdím po městě jako šnek.
Mě se nic podobného nikdy nestalo, naštěstí.. Jsem ráda, že jsi zakladatelko v pořádku. Šok přejde. Kamarádku tak srazil nějaký blbec, když jela na kole. Ani nepřibrzdil a jel dál ![]()
Dětem to můžete vysvětlovat, vysvětlovat, vtloukat do hlavy, nadávat, vyhrožovat smrtí pod koly a rozmačkáním na mastnej flek.. 1000× bude dělat co má a pak jednoho dne přijde nepochopitelný zkrat a udělá, co nikdy předtím neudělalo.. Můžeme jen doufat a vtloukat..
Když jsem ještě chodila na střední, tak kamarádky neteř (nebo jiná příbuzná, už si to přesně nepamatuju) šla ze školy, bylo jí 8. U školy je přímo světelná křižovatka. Denně přecházela na zeleného panáčka a ten den, nikdo neví proč, se rozhodla přejít 10m od něj. Chtěla přeběhnout, jak přejede kamion. Bohužel měl 2 návěsy. Ta holka vběhla přímo mezi ně ![]()