Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já si kupuju vitamíny v lékárně.
Přímo je tam vyrábí.
Je mi 44 bez šedin, zatím ![]()
Mám to také po mé mamce, první šediny jsem měla kolem 20. Ted je mi 43 a kdybych nebyla obarvená, byla bych ze 2/3 šedivá
. Nejdřív tomu nevěřila ani kadeřnice, až když viděla jednou větší odrosty, tak koukala
. Udělat s tím myslím nic nejde, genetika je potvora. Naštěsí mám vlasů stále dost, takže 1× za rok si kupuji nějakou kůru proti padání vlastů. Dokud je co barvit a tím se to schová, tak mi to ani nevadí…
Šedivým celistvě a docela se těším na celou stříbrno šedou hlavu.
Tohle jsem fakt nikdy neřešila.
No pokud možno se vyhněte stresu.
Ale pokud to máte v genech, tak ani kamion potravinových doplňků a nejharmoničtější životní styl na světě tomu nezabrání. Řešení jsou dvě. Buď budete dál šedivět přirozeně a uděláte z toho svou přednost (teď je to vcelku v módě), anebo budete barvit…
@Anonymní píše: Více
A všichni ostatní v rodině už v tom věku šediví byli? Protože jestli ne, tak to není výsledek vitamínů, ale genetiky. Mojí mamce je skoro 60 a má celkem tak 10 šedých vlasů - a to je to tmavovláska. Prostě genetika. Nikdy žádné vitamíny nebrala…
@Miuska1 v tomhle je genetika neúprosná a bohužel toho moc nezmůžeš. Manžel to má taky v rodině a je komplet šedivý od 40, švagrová to samé a ta brala všechno možné, aby to oddálila.
@andiedvorakova píše: Více
Rozhodně barvit!😆 Nesnáším šedou a šedé odlesky. Moje přednost jsou spíš ty moje žluté a měděné!💚 A to, že nemám vlasy ani světlý a ani tmavý.😆
@Anonymní píše: Více
a tvoje rodina je sediva?
Ono je to hodne dedicne, my sedivime ukrtne brzy, zato mame dobre vlasy.
Muj nejstarsi ma par sedaku uz od sedmi let. Ale ty jeho vlasy, za to byste zabijely, stacily by na tri normalni hlavy.
@Pudloslava píše: Více
Normálně…
Už se každý barví, já ještě ne. Ještě nemusím.
Kdy začali si opravdu nevybavím.
Začala jsem šedivět asi v 15. Geneticky z obou stran. Jsem ale víc šedivá než mamka. Původní barva vlasů černá. Bílou hlavu jsem měla už v 35, ale barvím se, protože ta prosvítající růžová kůže mezi šedinami budí dojem plešatosti a vypadám i se cítím jako stará bába. Možná je to časté barvení špatné ze zdravotního hlediska, ale bez barvy to nejde. Vlasy mi rostou 2 cm za měsíc a mám je do pasu.
Na emiminu jsem se dozvěděla užitečnou věc, že když nechci červené odlesky, tak mám vybírat barvy jen s číselným označením bez písmen.
Ahoj!
Máte nějaký tipy, jak zpomalit šedivění vlasů? Já mám 23, máme to v rodině, že prostě šedivíme brzy…
No…a mě to štve, dohání mě k šílenství, pokud u sebe vidím bílý vlas. 😆
Mám hezkou, teplejší hnědou a na slunci mi hází teplý odlesky a to se mi líbí…jenže ty šedivý potvory tam jsou!😆
Napadá mě - jíst bohatou stravu na E, B, C, zinek a měď.
Pak málo stresu
No a co ještě? Co platí na vás? Budu ráda za jakýkoliv praktický typ!😊