Jak začalo vaše dítko chodit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27305
8.2.12 12:42

Jo a postavit se sám ve volném prostoru ze země dokázal až dlooouho potom, co se pouštěl nábytku a chodil. Nejprve potřeboval získat jistotu v chození a udržení rovnováhy a pak dokázal sám vstát ze země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.2.12 12:44
Clementine píše:
Jo a postavit se sám ve volném prostoru ze země dokázal až dlooouho potom, co se pouštěl nábytku a chodil. Nejprve potřeboval získat jistotu v chození a udržení rovnováhy a pak dokázal sám vstát ze země.

Mája zase uměla postavit se v prostoru hodně dlouho předtím než se pak odhodlala sama rozejít. Venku se vždycky postavila, vypadala, že už konečně začne chodit, a pak zas nic, dřepla si a poodlezla, kam potřebovala :mrgreen: . Ale třeba s kočárkem na panenky chodila v pohodě, prostě potřebovala jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
8.2.12 12:50

Chodil kolem stěny,a pak se jednou slavnostně pustil.Teda nevím jaká technika je správně,záleží podle mě na hmotnosti,a jak dítě udržuje rovnováhu,každopádně postavit se ze země malému trvalo déle.To už dávno chodil.

• Citovat
  • Upravit
8911
8.2.12 12:55

Taky nevím jak to má být správně, ale vím, že nejdůležitější je fáze lezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
8.2.12 13:10

ahoj, malá se po půl roce začala stavit na kolínka a lozit, po dvou měsících začala lézt. Lezla hrozně dlouho, někdy okolo 9. měsíce se stavila u nábytku a chodila okolo nábytku. Nikdy se neplazila. Chodila od toho 9. měsíce s držením se něčeho.
A včera začala sama chodit bez držení a už trajdá po celém bytě :srdce: Včera ještě se neuměla postavit v prostoru, dnes už jo. Začala chodit z ničeho nic a rovnou prostě šla jak tank.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.2.12 13:26

Dcerka udělal první krůčky včera-postavila se z nočníku a odešla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
8.2.12 13:32
berry4 píše:
Dcerka udělal první krůčky včera-postavila se z nočníku a odešla. :mrgreen:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: už jí to prostě nabavilo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
8.2.12 14:08

U nás klasika v pomíchaném pořadí- vstával, seděl, lezl, obcházel nábytek, začal se pouštět, chodil. Od švagrové malý vždycky jen stál u nábytku, ani nepochodoval a jednoho dne se pustil a chodil. žádné napřed ujdu metr, ale rovnou začal chodit v prostoru. Jen neuměl zastavit jinak než hlavou o zem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NikiRusicova
8.2.12 21:27

Pomahat ci nepomahat?

Holky,muzete mi poradit,jestli je to spravne?Nase mala ma 9mesicu,asi tyden lozi po ctyrech,jeste nesedi.Babicka by si strasne prala aby uz chodila a porad ji stavi na nozicky,zezacatku s ni takhle perovala,ale ted ji uz nechava stat ,sice jen chvilinku.Myslite,ze by se to nemelo?Natalka se na chozeni urcite jeste nechysta,tchyne je toho nazoru,ze se ji to uci uz dopredu,podle me blbost,az sama bude pripravena,tak proste zacne.Jen mi jde o to jestli to nevadi nozickam,klouby atd…Nevim,poradte,diky

• Citovat
  • Upravit
8911
8.2.12 21:43

Toto bych rozhodně nedělala. Nechala bych ji pod dozorem na zemi, ať si dělá co chce, ať se sama snaží, lozí, prozkoumává, zkouší si sedat, klekat, vstávat… Ona se to naučí, i když ji to nikdo učit nebude!! Nepotřebuje, aby ji to někdo ukazoval, dojde si k tomu sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.2.12 21:47
NikiRusicova píše:
Holky,muzete mi poradit,jestli je to spravne?Nase mala ma 9mesicu,asi tyden lozi po ctyrech,jeste nesedi.Babicka by si strasne prala aby uz chodila a porad ji stavi na nozicky,zezacatku s ni takhle perovala,ale ted ji uz nechava stat ,sice jen chvilinku.Myslite,ze by se to nemelo?Natalka se na chozeni urcite jeste nechysta,tchyne je toho nazoru,ze se ji to uci uz dopredu,podle me blbost,az sama bude pripravena,tak proste zacne.Jen mi jde o to jestli to nevadi nozickam,klouby atd…Nevim,poradte,diky

Nepomáhat,a tchýni to rezolutně zakázat :!
vadí to celému tělíčku,které na to není připravené,sama píšeš,že se je to blbost,tchýni to zakaž :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.2.12 21:50
NikiRusicova píše:

samozrejme ze to vadi!!! Nepomahat, nestavet, nevodit za ruce, nechat holcicku, az si na to prijde sama. Tchyni zakazat nebo na diteti muze napachat škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
9.2.12 11:40

Nepomáhat,nestavět,dítě se naučí chodit samo,nepotřebuje to učit,a už vůbec né dopředu.Ještě jsem nepotkala nikoho,jehož dítě by se nenaučilo bez pomoci chodit,navíc,některé detí se postaví cca kolem 8-9 měsíce,ale trvá ještě dlouho,něž příjde chůze jako taková.

Babičku navštivte,nebo pozvěte,až dítě bude chodit,ať mu neublíží.Jak fyzicky,tak psychycky,některé děti dostanou takový šok,když je někdo postaví,a poté pustí v prostoru,že se potom chodit bojí,a trvá to ještě déle.

• Citovat
  • Upravit
1626
19.2.12 14:42
berry4 píše:
Dcerka udělal první krůčky včera-postavila se z nočníku a odešla. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec: To mě moc pobavilo :lol:
Tak u nás to šlo postupně,Janička je lehce hypotonická,tak nám všechno trvalo pomaleji,v 8mi měsících se plazila,v roce seděla,lezla a obcházela nábytek a teď od pátku začíná dělat první krůčky(je nám 16měsíců)mám obrovskou radost,na rehabilitaci nám řekli,ať počítáme,že bude chodit dýl,že asi do 18ti měsíců ne a najednou ze dne na den se pustila stolu a ušla pár kroků :potlesk: :potlesk: Já jí třeba navnadila tím,že jsem pár metrů od ní nastavila náruč abych jí k sobě přitiskla,tak udělala 2-3kroky ke mně,teď od pátku už udělá i 10krůčku,za ručku jsem jí vodila jen párkrát,sama v prostoru se umí postavit až teď,co začíná chodit,ale zatím jen na chviličku,ještě preferuje lezení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.2.12 19:44

Tak to mi jsme od 6měs.lezli a od 7měs.stojime a chodíme kolem nábytku,teďka nám je 1rok a sami ještě nechodíme.Ze začátku jsme všechno dělali dopředu a teďka nic chodí teda rychle za ručičky a i u stolu stojí a pustí se třeba i na chvilku ale že by se rozešel to ještě.Myslím, že se bojí,protože kolikrát se pustí pak si to uvědomí a rychle se chytí a mí takoví vyděšený výraz jako,že se bál.Jiank chodí po celém bytě po svých,ale všeho se drží i kdyý třeba jen jendou rukou.Občas tedy taky udělal asi kruček,dva sám ale to zatím všechno,ale tak si říkám, že snad ještě tak pozdě to není na to aby uměl chodit.Co vím od kamarádek tak jejich děti začali chodit kolem 13-14,měs.Většina říká, že se pustí sám a jiná mi říkala že se její děti postavili v prostoru sami a hned za chvilku začali chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí