Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, s pritelem jsme se dohodli na tom, ze je cas na snazeni
a tak hledam nejake rady a zkusenosti. Co by jste poradily zacatecnici? Je neco duleziteho co bych mela udelat vubec nez zacneme?
Měla bys začít brát vitamíny. Levnější je kyselina listová, dražší a lepší (snad) femibion. Potom přestat kouřit pokud jsi kuřák a neopíjet se pokud se opíjíš. Jinak mě nic nenapadá. A pak to hlavní na co prý občas taky někdo zapomene, vysadit antikoncepci.
je to je kraasny:) tak at se povede, asi moc se na to neupinat a je dobry treba zacit brat ten calibrum babyplan nebo jine vitaminy:)
omezit koureni, piti:)
Příspěvek upraven 23.08.10 v 21:22
Ahoj, určitě doporučuju koupit si těhu vitamíny pro 1. trimestr(Gravital) a kys.listovou.A hlavně být psychicky v pohodě a nemyslet jen na ,,to,,.
Přeju příjemné snažení a ať se brzo zadaří ![]()
Nepiju ani nekourim a donutila jsem k tomu i pritele, takze myslim, ze z tehle strany strach nemam, ale nekolik let jsem brala antikoncepci a cetla jsem, ze je mozne mit ovulaci az po 6 mesicich..Mely jste s tim nejakou zkusenost? Jak dlouho jste cekaly?
Popravde, pokud to jde, tak to nech, nijak to nehrot a zkratka se jen milujte bez ochrany.
Otehotneni ti to neusnadni, ale nebudes hned pred rvni ocekavanou ms vysilovat, zda se zadarilo nebo ne.
Pokud jsi jako ja, ktera nesnasi, jak se cas vlece a neutika to vubec, muzes zacit brat vitaminy, listovku, muzes si zajit na gyndu, aby te prohlidnul, zda nemas nejaky skryty zanet, kvasinky, muzes si zajit k zubari, abys ho pak nemusela resit v tehu (napriklad rentgen je v pocatcich tehotenstvi velice nebezpecny), naposled se poradne opit, nacpat se nakladanym hermelinem a zajist to majonezovym salatem, protoze to jsou rizikove pochoutky, ktere se tehotnym nedoporucuji. Muzes zacit merit bazalni teplotu, abys vedela, jak tvoje telo funguje, nakoupit si testy ovulacni a tehotenske…
Na prvni ms po vysazeni HA jsem cekala 50 dnu, pak se to zkratilo, zadarilo se treti cyklus po vysazeni, druhy snazici. U kazde je to jinak, telo si musi zvyknout. Muzes zacit pit ruzne zenske caje, aby se telo dalo do kupy.
alsem píše:
Bez nakladaneho hermelinu? Tos mi ani nemela rikat
Ahoj, půl roku bych určitě nečekala, klidně začněte hned. Já začala brát femibion a pít kontryhel, po sexu dodržovala takové ty babské rady jako podložit zadek polštářkem, aspoň půl hodiny ještě ležet a nevstávat atd.
Myslím, že i prstíková metoda proběhla
![]()
Jo a důležité je vědět, kdy máš ovulaci, tak držím pěsti, ať cyklus po vysazení AK začne fungovat jak má.
„neupinat sa na to“ je pekna rada,ale bohuzail nemozna. ked raz chces otehotniet,ale nedari sa,tak nejde mysliet na nic ine
a je vela pripadov, ktore sa sledovali=ovulacne testy, meranie teploty,sex pocas ovulacie..myslienky zamerane iba na to a vyslo to
takze vela stastia,raz to vyjde
jasne, taky mi to za to nestoji..no zrovna ze jsem si dneska jeden dala, tak to jsem ani nevedela, ze je posledni ![]()
Ahoj, tak já brala HA několik let. Po vysazení jsem si říkala, že se to určitě hned tak brzo nepodaří a (plánovala jsem si porod tak na březen/duben, ale rodila jsem v prosinci) čekala jsem svou první ms, ale ta pořád nepřicházela, to už mi bylo divné, protože mě slabě pobolívalo v podbřišku (nebyla to meškající ms, ale roztahující se děloha), tak jsem si udělala těhu test a byla tam slabá //. Nemohla jsem tomu uvěřit a tak jsem si udělala ještě 2, kde už čárky byly obě dobře znatelné, šla jsem pro potvrzení k dr. Ten mi těhu potvrdil a já jsem jen nevěřícně koukala, že se to povedlo tak rychle!!! Taky jsem si říkala: hlavně se k tomu neupínat, ale přesto jsem na to pořád myslela. Takže přeji ať se to také taky rychle podaří ![]()