Jak začne zánět středního ucha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
4.1.15 21:51
@Mazlinaa píše:
@blecha72 a pomáhá? Že bych se i na to optala :)

jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.1.15 02:38

Dětský zánět ucha je banální proti dospělému. něco o tom vím zánět sem mněl celkem 21× stačí když mi do uší nafouká vítr. tak pozor na to v tomto období. dejte dětem čepici přez uši. stačí chvilka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
5.1.15 05:55

Ahoj, jako dítě jsem měla x krát zánět stř. ucha-ted nedoslýchám. existuje očkování-hradí se, kolem 1300,pojištovny něco připlácí. zánět začíná rýmou, nesmí se smrkat najednou oběma dírkama. pri bolesti ucha než se to rozjede nakrájet cibuli do plátna, štávu nakapat do ucha-mám vyžkoušeno, zabírá. jinak mi dr, radila hodně žvýkat žvákačky rozhání zánět, dobré jsoukapky pamykom, ale nevím jestli nejsou na předpis. klasika léky ibalgin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
5.1.15 05:57

Spouštěčem zánětu je voda, nesmí se dostat do uší-třeba potápějící se děti v bazénu tímto pak trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
5.1.15 11:18

Před Vánocema sedmiletého syna trochu bolelo ucho a měl zvýšenou teplotu +-37,8. Takhle asi týden, tak jsme pro jistotu zašli na ORL a měl šílený zánět středního ucha. Hned mu to píchli, nasadili ATB a za dva dny na kontrolu. Stále vytékal hnis, tak to odsáli. Pak zase kontrola za 2 dny a pokud by nepřestal téct hrozila hospitalizace. Naštěstí večer před kontrolou to přestalo. Taky říkali, že jej to muselo strašně moc bolet a syn říkal, že skoro vůbec. Takže bych tam pro jistotu zašla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
5.1.15 11:36

Tak jsem tam byla, pán doktor byl velice „vstřícný“ se slovy „no něco jako zánět tam je, ale to je z rýmy“ a že si mám kapat do nosu kapičky, olynth nebo něco a když to nepomůže, tak přijít za týden :think: :palec: :lol: Jen nechápu, proč se mám ládovat kapičkama do nosu, když nos ucpaný nemám a rýma jde samovolně ven, no tak snad to alespoň pomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.19 22:13

Dobry den,
Dcerka dnes rano, ze ji boli ousko, horecky, po nurofenu vse ok, behs, smeje se, i neco malo sni, pak zas jak prestane pusobit nurofen, horecka.. Vecer jsme sli pro sichr k lekari na polikliniku, rekl infekce v pravem trochu a v kevem zanet, dal atb a rikal kapat noc a dite v klidu, na bolest a horecku nurofen. Nemel ji to pichnout? Kdy byste sli na kontrolu k pediatre, lred dobranim atb? To ousko ji teda praskne samo? Ja myslela, ze se picha vzdy..

• Citovat
  • Upravit
648
3.3.19 22:18

Můj syn měl nedávno zánět středního ucha a na žádnou bolest si nestěžoval. Měl vysoké horečky až 39,9 a pak jsme šli k dr.,ten mu vzal CRP, kde se prokázal zánět, mrknul do ucha a bylo jasno. Malý dostal antibiotika a nic mu nepichal, na ORL jsme měli jet jen v případě, kdyby mu z ucha něco vyteklo. Každopádně u nás naštěstí antibiotika zabraly a už další den byl bez horecek. Na kontrolu jsme šli pátý den, už to měl ok, ale dr. napsal pro jistotu ještě antibiotika, takže je dohromady bral 10 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.3.19 22:20
@Anonymní píše:
Dobry den,
Dcerka dnes rano, ze ji boli ousko, horecky, po nurofenu vse ok, behs, smeje se, i neco malo sni, pak zas jak prestane pusobit nurofen, horecka.. Vecer jsme sli pro sichr k lekari na polikliniku, rekl infekce v pravem trochu a v kevem zanet, dal atb a rikal kapat noc a dite v klidu, na bolest a horecku nurofen. Nemel ji to pichnout? Kdy byste sli na kontrolu k pediatre, lred dobranim atb? To ousko ji teda praskne samo? Ja myslela, ze se picha vzdy..

Ne, rozhodně se vždy nepíchá. Pokud už má zánět, atb. jsou na místě. Může to prasknout, ale i nemusí, spíš je lepší, když to nepraskne a rovnou zaberou ta atb., ještě než to prasknout stihne.
Pro příště nám ORL doporučovala už při začínající rýmě začít dávat kapky Sinupret k zamezení rizika, že se to vrtne do uší. Jinak u nás též na tyhle problémy preventivně zabírá už od začátku rýmy začít kapat do nosu nosní olej baby od Hadka. Od doby, kdy u každé rýmy děláme postup - vystříkat nos mořskou vodou - odsát odsávačkou na vysavač nebo vysmrkat - nakapat nosní olej od Hadka se nám záněty uší naštěstí vyhýbají. A ten Sinupret je taky dobrý - ale nedávám ho vždy. Ten olejík ale ano. I krásně voní, malá ho přímo miluje a chce ho pak kapat, i když už je zdravá :mrgreen:

Pokud bere ta atb. orálně (nemá jen lokální na kapání do ucha), tak nasadit k tomu kvalitní probiotika, což by se mělo u každého braní atb.

Příspěvek upraven 03.03.19 v 22:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.3.19 22:20

Pichani je diskutabilní a ani odborníci nejsou za jedno. Píchají se větší záněty,po spontánním prasknutí hrozí zjizveni bubinku a poruchy sluchu do budoucna. Pribuzna k vuli tomu byla na operaci,já se dozaduji u dětí pichnuti u kazdeho vetsiho zánětu,doktor se vzdy ptá,jestli souhlasim,ale uz jsme se setkali na pohotovosti s doktorkou,ktera pichat nechtela,napsala Atb a k tomu fenistill,aby otok dřív oplaskl. Oproti tomu jsme s jinou dcerou zazili i propichnuti zacinajiciho zanetu bez Atb.Co otolaryngolog,to jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
3.3.19 22:22
@Anonymní píše:
Dobry den,
Dcerka dnes rano, ze ji boli ousko, horecky, po nurofenu vse ok, behs, smeje se, i neco malo sni, pak zas jak prestane pusobit nurofen, horecka.. Vecer jsme sli pro sichr k lekari na polikliniku, rekl infekce v pravem trochu a v kevem zanet, dal atb a rikal kapat noc a dite v klidu, na bolest a horecku nurofen. Nemel ji to pichnout? Kdy byste sli na kontrolu k pediatre, lred dobranim atb? To ousko ji teda praskne samo? Ja myslela, ze se picha vzdy..

my chodili na kontrolu ob den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.19 22:23

Dekuji, nemam s tim zkusenost, pamatuji si jen z detstvi, ze mi ucho vzdy pichali, abych netrpela bolesti.. Tak asi vedi co delaji, kombinace atb a leku na bolest pomohou, atb zabiraji asi rychke, ze..

• Citovat
  • Upravit
44228
3.3.19 22:26
@iiiv píše:
my chodili na kontrolu ob den

To by mě svihlo,at radeji propichnou a je to v klidu. I kdyz u nás dr. deti cekat nenechává,cekarna na ORL kdekoliv je vzdy narvana,lidi s akutnimi záněty,semeniste bacilů. Nas zve vetsinou po peti dnech az tydnu,dřív pri potížích. Větší zanety by se mely zkontrolovat jeste po měsíci a po trech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.3.19 22:26
@Anonymní píše:
Dekuji, nemam s tim zkusenost, pamatuji si jen z detstvi, ze mi ucho vzdy pichali, abych netrpela bolesti.. Tak asi vedi co delaji, kombinace atb a leku na bolest pomohou, atb zabiraji asi rychke, ze..

Jo, dřív se píchalo mnohem častěji, teď se od toho upouští. Neboj, atb. zaberou. Nasaď k tomu ty kvalitní probiotika (Terezia company má např. úžasná - kombinace probiotik + na imunitu hlívy a rakytníku) a prostřikovat mořskou vodou nos a smrkat nadále + klidně do nosu vždy po vysmrkání nakapat ten olejík od Hadka (nosní olej baby). Nos s těma ušima právě úzce souvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.3.19 22:31
@Anonymní píše:
Dekuji, nemam s tim zkusenost, pamatuji si jen z detstvi, ze mi ucho vzdy pichali, abych netrpela bolesti.. Tak asi vedi co delaji, kombinace atb a leku na bolest pomohou, atb zabiraji asi rychke, ze..

Na to,jestli uz pichnou nebo ne,bohuzel žádné tabulky nejsou. Promítá se do toho osobni nazor konkrétního ORL,je to na jeho rozhodnutí a mel by se souhlasem rodičů. Mám 5 dětí a se dvěma z nich jsme si s usima prožili,třetí mělo zatím sporadicky zánět. Jezdíme i na konzultace na specializovane ORL do fakultni nemocnice,kde se doktoři střídají. Co doktor,to názor. Musíš ditko sledovat,kdyby neustavala teplota a bolest,tak zítra znovu na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí