Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Sýr mrazím už strouhaný. Když ho potřebuju, kus ulomím.
A houby nakrájím, hodím na pánvičku a podusím (bez tuku). Zaberou méně místa.
Vlastně mrazím velkou část nákupu ![]()
Mrazíme i rohlíky, každé ráno vytáhnu z mrazáku dva rohlíky, hodím na 30 vteřin do MW a mám úžasně čerstvé pečivo ![]()
Dekuju vsem moc za tipy!takze vlastne vsechno do sacku na zamrazovani, zavrit-ale jak??jen proste zauzlovat?a hodit do mrazaku.....jak jednoduche:-)to jsem myslela, ze je to slozitejsi
![]()
Mrazím skoro všecko, maso když koupím, tak si ho naporcuju a strčim do mrazáku, sýr cihlu, tu jsem si nastrouhala a nakrájela a taky šoupla, pak jen vyndám a nemusim nic strouhat, krájet. Krémy mrazím, zeleninu, ovoce, houby, máslo, prostě vše co má krátkou trvanlivost a mohlo by se brzo zkazit, tak to tam šupnu. Maso většinou večer vyndám a odpo vařím.
SussiK píše:
Dekuju vsem moc za tipy!takze vlastne vsechno do sacku na zamrazovani, zavrit-ale jak??jen proste zauzlovat?a hodit do mrazaku.....jak jednoduche:-)to jsem myslela, ze je to slozitejsi![]()
přesně tak,
a nebo si kup v Tescu plastový misky s víčkem (skvělí na polívky a omáčky) ![]()
Já to šupnu do pytlíku a buď zauzluju a nebo jen přeložím.
Pečivo tam taky házím, občas bych teda potřebovala mnohem větší mrazák, lidi se mi diví na co mam 2 ledničky, ale jeden je mrazák a pořád přerovnávám a hledám kousíček místa, aby se mi tam vše vlezlo ![]()
Pettulle píše:
Já to šupnu do pytlíku a buď zauzluju a nebo jen přeložím.Pečivo tam taky házím, občas bych teda potřebovala mnohem větší mrazák, lidi se mi diví na co mam 2 ledničky, ale jeden je mrazák a pořád přerovnávám a hledám kousíček místa, aby se mi tam vše vlezlo
my prave chceme taky koupit jeste mrazak, protze ten u lednice je malicky…a u nas jsou hodne casto akce na masa, ryby a tak a skoro nikdy toho nevyuziju tak kupuju mrazak a usetrime:-)
weruuunka píše:SussiK píše:přesně tak,
Dekuju vsem moc za tipy!takze vlastne vsechno do sacku na zamrazovani, zavrit-ale jak??jen proste zauzlovat?a hodit do mrazaku.....jak jednoduche:-)to jsem myslela, ze je to slozitejsi![]()
a nebo si kup v Tescu plastový misky s víčkem (skvělí na polívky a omáčky)
tesco tady nemame ale snad je nekde najdu:-)
SussiK píše:weruuunka píše:tesco tady nemame ale snad je nekde najdu:-)SussiK píše:přesně tak,
a nebo si kup v Tescu plastový misky s víčkem (skvělí na polívky a omáčky)
Určitě je najdeš skoro všude. ![]()
Mně se třeba osvědčilo, když porcuju do mrazáku maso na plátky, tak každý plátek proložit papírem na pečení.
Když někdy zapomenu vyndat maso včas, tak nemusím čekat, až povolí zmrzlá horda masa. Prostě ty plátky od sebe oddělím a za chvilku jsou rozmrzlý.
A ja kdyz mrazim maso tak si na kus papiru napisu co to je a dam to k tomu. Po zmrazeni se to tezko poznava (alespon me) ![]()
strace píše:
Mně se třeba osvědčilo, když porcuju do mrazáku maso na plátky, tak každý plátek proložit papírem na pečení.
Když někdy zapomenu vyndat maso včas, tak nemusím čekat, až povolí zmrzlá horda masa. Prostě ty plátky od sebe oddělím a za chvilku jsou rozmrzlý.
prosté, a přitom mě to nenapadlo, já čekám, až ta horda rozmrzne
tohle vyzkouším, dík za tip ![]()
strace píše:
No to je supr nápad
![]()
Pettulle píše:
Já to šupnu do pytlíku a buď zauzluju a nebo jen přeložím.Pečivo tam taky házím, občas bych teda potřebovala mnohem větší mrazák, lidi se mi diví na co mam 2 ledničky, ale jeden je mrazák a pořád přerovnávám a hledám kousíček místa, aby se mi tam vše vlezlo
My máme doma velkej truhlicovej mrazák a taky věčně plnej…
girlie sage píše:
A ja kdyz mrazim maso tak si na kus papiru napisu co to je a dam to k tomu. Po zmrazeni se to tezko poznava (alespon me)
Dobré jsou na to ty sáčky do mrazáku.Tak je kolonka a tam písneš co to je,a nesmaže se to.já to píšu centropenem.
Paoloska píše:
Není dobré zamrazovat třeba vejce a sýr, má to pak jinou konzistenci.
Syrové bílky se dají zmrazit bez problémů. Po rozmražení jdou normálně vyšlehat. Mrazím je v silikonové formě na muffiny, každý bílek ve své vlastní formičce. Druhý den je přesypu do sáčku. Když se mi jich pár nasbírá, můžu z nich udělat pusinky a přesně vím, kolik jich mám.