Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj prosim vas o receptik jak je delate?? ja je nikdy nedelala a mam v planu je udelat dnes na veceri chtela bych tam dat i salam ..nebo poradte richlou omacku na testoviny dekuji moc ![]()
Tak s vajíčkem nedělam…ale asi nejrychlejší je jakakoliv smetanova…budto smetana+niva, smetana+tavenaky…atd…myslim ze i u deti jsou nejoblibenejsi…
Dice píše:
Tak s vajíčkem nedělam…ale asi nejrychlejší je jakakoliv smetanova…budto smetana+niva, smetana+tavenaky…atd…myslim ze i u deti jsou nejoblibenejsi…
noo prave nemam smetanu ani zadny syr ![]()
Jestli myslíš zapačené těstoviny s vejcem a salámem. Tak mi děláme takhle:
Uvařit těstoviny a dát po vrstvách se salámem do zapékací mísy. Podle množsství rozšlehat vejce přidat sůl a pepř, popřípadě jiné koření, mléko. Promýchat a zalít. Nahoru můžeš dát strouhaný sýr aby byla kurčička. Mňam Mňam ![]()
ahoj, úplně jednoduše: na cibulce osmahneš nějaký ten salám nebo šunku, uvaříš těstoviny, smícháš s tím salámem a přimícháš vajíčka, opepříš, osolíš a je to ![]()
Zapečené nebo nezapečené?
Zapečené dělám tak, že promíchám v pekáčku nudle s najemno nakrájenou cibulkou a s uzeninou, v hrnečku si rozmíchám dvě vajíčka, okořením solí pepřem, někdo přidává ještě mlíko a zaliju tím nudle, popř. to ještě pokladu sýrem a dám zapéct tak 25minut.
Nezapečené - osmahnu na troše oleje cibulku s uzeninou a pak tam přidám rozmíchané vajíčka, dochutím a pak se to jen smíchá s nudlema.
Nevím, jestli jsi měla na mysli tohle ![]()
Jája8 píše:
Jestli myslíš zapačené těstoviny s vejcem a salámem. Tak mi děláme takhle:
Uvařit těstoviny a dát po vrstvách se salámem do zapékací mísy. Podle množsství rozšlehat vejce přidat sůl a pepř, popřípadě jiné koření, mléko. Promýchat a zalít. Nahoru můžeš dát strouhaný sýr aby byla kurčička. Mňam Mňam
já to ani nevrstvuju, prostě to promíchám dohromady… a může se tam dát i mražená zelenina, taky tam neni vůbec špatná ![]()
u nás v práci dělají jen tu zapečenou zeleninu s vajíčkem a je to mňamka ![]()
Jarka K píše:
já to ani nevrstvuju, prostě to promíchám dohromady… a může se tam dát i mražená zelenina, taky tam neni vůbec špatná
Mě to nebaví mýchat tak tam hodim pár těstovin nato nakrájenou uzeninu a zase těstoviny a tak dál.
![]()
Dice píše:
můžu se zeptat jak třeba tu variantu Smetana+niva děláš?Myslím postup ![]()
Dělám ji uplně jednoduše, uvedu skoro do varu smetanu profesional (oranzovy kelimek) nastrouham do ni nivu, osolim opeprim pokud je treba a promicham, tato smetana nejlip houstne takze je asi za 5 min hotovo ![]()
Dice píše:
Dělám ji uplně jednoduše, uvedu skoro do varu smetanu profesional (oranzovy kelimek) nastrouham do ni nivu, osolim opeprim pokud je treba a promicham, tato smetana nejlip houstne takze je asi za 5 min hotovo
děkuji ![]()
ta smetanová je ještě dobrá, když místo nivy se dá sýr gordonzola (prodávají ho v lídlu) a může se tam přidat i listový mražený špenát je to výborné i s noky