Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Je tu plno starších diskusí o cukroví, pohledej… a jen si vyber ty, kde nejsou ořechy…
ahoj, mě by se taky hodil nějaký tip na dobré cukroví bez ořechů, bez vajec a bez kakaa.
děkují ![]()
Kik píše:
ahoj, mě by se taky hodil nějaký tip na dobré cukroví bez ořechů, bez vajec a bez kakaa.
děkují
To už je horší ![]()
Pudinkové?
650g hladké mouky, 5 pytlíků pudinkového prášku (vanilka, ale výborné jsou i jahodové…), 500g tuku, 250g cukr moučka, trochu prdopeč.
Těsto odpočinout, tyčinky přes strojek (nebo uválet…), slepit pak po dvou marmeládou.
Konce se namáčí do čokolády, ale to asi nic.
Šlehačkové
40dkg polohrubé mouky, 1 šlehačka, 1 hera
vypracovat, odpočinout, vykrájet malé tvary (hodně se nafouknou), horké obalovat v cukru s vanilkou
A pak se většinou kakao dá z receptu vynechat (a třea nahradit trochu cukrem…). Ale zas tam jsou většinou ta vejce. ![]()
BÍLÉ ROHLÍČKY
25 dkg 100% tuku
25 dkg hladké mouky
30 dkg cukru
Tvarujeme rohlíčky v hladké formičce dáváme na plech (jako vanilkové rohlíčky) a pečeme opatrně, aby zůstaly bílé. Konce máčíme v čokoládě.
To pudinkové je taky moc dobré. Loni jsem ho zkoušela poprvé a letos bude zase.
Leni, překopíruju sem ty recepty co jsem ti už posílala, třeba se někomu budou hodit.
STROJOVÉ CUKROVÍ
30 dkg tuku
50 dkg hladké mouky
10 dkg cukru
1 vejce
prášek do pečiva
Plnit marmeládou, konce namáčet do čokolády.
MÁSLOVÉ SLEPOVANÉ
41 dkg hladké mouky
25 dkg másla
16 dkg cukru
1 vejce
Možno použít do lisu.
Péct v mírné troubě.
SÁDLOVÉ KOLÁČKY
15 dkg sádla
15 dkg cukru
20 dkg hladké mouky
2 lžíce kakaa
Mírně péct. Uděláme bochánek s důlkem do kterého po upečení dáme marmeládu, rozinku nebo ořech.
VANILKOVÉ ROHLÍČKY
15 dkg mandlí
1 vejce
21 dkg másla
30 dkg hladké mouky
Obalujeme ve vanilkovém cukru.
KOKOSOVÉ ROHLÍČKY
18 dkg cukru
12,5 dkg másla
10 dkg kokosu.
10 dkg polohrubé mouky
1/4 prášku do pečiva
Plníme formičky ve tvaru rohlíků, formičky se nevymazávají a v formičkách pečeme, (asi na180ºC) Konce máčíme v čokoládě.
KOKOSOVÉ PRACNY
30 dkg hladké mouky
20 dkg cukru
25 dkg másla
25 dkg kokosu
2 celá vejce
KOKOSOVÝ KMEN
15 dkg pískového cukru
17 dkg práškového cukru
2 vanilkové cukry
5 dkg sušeného mléka
16 dkg kokosu
Rum
1 dkg kakaa
kaše z maizeny (hustá) – kukuřičný škrob mouka nebo piškoty na zahuštění. Cukr svaříme s trochou vody na nit. Sypké přísady promícháme a spojíme s rozpuštěným cukrem a maizenou (podle potřeby) abychom získaly dobře tvarovatelné těsto. Podle potřeby přidáme piškoty nebo mouku. Hotový kmen obalujeme v kokosu.
VOSÍ HNÍZDA
15 dkg piškotů rozemlet
6 dkg cukru
6 dkg másla
3 lžíce rumu
3 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
Náplň:
1 prolisovaný žloutek (vařený)
8 dkg práškového cukru
2 lžíce rumu
1 syrový žloutek
1 lžíce kondenzovaného mléka
Vše smíchat v tuhé těsto a formičkou vysypanou cukrem (pískovým) tvoříme úlečky. Všechny přísady na náplň umícháme dohladka, plníme úlečky a lepíme na kulaté piškoty.
Polévat čokoládou.
Barborka4 píše:
http://www.potravinova-alergie.info/…z-orechu.php
Tohle jsou super stránky. Už jsem si je uložila.
Ahoj, ořechy jdou nahradit mandlema, pokud to není z bláta do louže
, já osobně nesmím vlašské a lískové. Takže všude dávám ty mandle. V jakémkoliv cukroví,kde je tuk tak to lze i bez vajec. Ještě osobně místo cukru většinou používám med.
No a bez kakaa (já teda dávám vždycky místo kakaa čokoládu a míň cukru), ale to bude asi stejné. Tak ty světlé. Těch je hodně.
ahoj,dekuji za recepty. ja mam blby to ,ze nemuzu ZADNE orechy ![]()
ahoj holky, potrebovala bych recepty na vanocni cukrovi,ALE jsem alergicka na orechy..dekuji moc!