Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Cenarius píše: Více
Jojo, strašný opruz posilat to treba na 6×, ale to paradoxně jde, par vterin po sobě.
@j.a.n.i1 píše: Více
já to mám na den, i když jsem nezkoušela, jestli se to nedá obejít, že to pustí
@vokishka píše: Více
Tak ja mam limit vyšší, ale oni maji tech 50t na okamžité platby, ale ozkouseno, ze jich můžeš poslat x az do tveho limitu.
Je to tak, v tom seznamu co jsem viděl měli nejméně, ale zase mají napsáno " u bezpečných účtů až 400 00,–" Nevím kdo to hodnotí.
@chs.jasmin píše: Více
Pokud mají prachy pod polštářem, je to je jejich věc. Asi platby kartou neberou aby je nemuseli danit ne? A ten soukromník to bude něco podobného. Různé banky mají různé predpisy. Těmi je zapotřebí se řídit.
@j.a.n.i1 možná zakazuje, ale víš kolik statisíců se v hotovosti otočí…🫣 Taky jsme platili i více…
Ani autosalony ti nedají auto, dokud nemáš zaplaceno. Mela jsem peníze na účtu, který nepodporuje okamžité platby, takže se auto napřed zaplatilo a až pak vyzvedlo. Takze pochybuju ze ti soukromník vydá auto bez zaplaceni.
Takze bud ty zaplatíš předem na základě kupní smlouvy a nebo na místě okamžitou platbou - ale u AB fakt max limit 50k, ale naťukáš hold 8× za sebou.
@Vada píše: Více
Myslíš s tou televizí? No nevím, jak jsem psal, jsem zvědavý jak to bude v praxi. Ale to znění je tak, že by to mělo platit i pro tu televizi za 3000 EUR a více (každá hotovostní platba v obchodě nad 3000,– EUR).. A stane, nestane? Nařízení EU je schválené od roku myslím 2024 od nějakého měsíce 2027 vstoupí v účinnost v celé EU. A je to nařízení, takže náš parlament se tím nebude už vůbec zabývat. Samozřejmě se bavíme při platbě v hotovosti. Neplatí to při platbě kartou, při této platbě tě už jsi identifikovaná samotnou kartou (bankou). Vzpomeň si na mě až si budou v roce 2027 v obchodě zapisovat údaje z tvého OP. ![]()
No a poslat z tvého uctu 200tis a z dalšího účtu 200tis? Určitě ověřit pak v bance denní limit a jeho navýšení. Já mám kolikrát problém i platit zájezd, vždycky musím navyšovat.
Pres QR kód okamžitou platbou. Jen nějaké banky neumožňují takovou velkou částku okamžitě zaplatit, takže třeba air bank má do 50 tis. Platila jsem na víckrát a vyřešeno..
Prodávala jsem auto, kupující si ho zkontroloval a dal pokyn domů manželce, která hned převedla peníze. Akorát já v nějaké panice, že to třeba zruší i když mi už peníze přišly, si je hned převedla na jiný svůj účet. No jo, ale ten převod pak trval několik hodin. To byly nervy, protože jsem neměla ani auto ani peníze
.
Zároveň při prodeji jsme auto i přepsali. Ušetřilo to nervy jak jemu, tak mě. Prostě jsem si vzala na jeden den dovolenou, za to mi to stálo. Opravdu to chcete řešit o víkendu?
@Lucie008 vřele doporučuju váš postup s přepisem auta, člověk se až diví, kolik týpků si to i celé týdny a měsíce nepřevede a pak chodí pokuty pěkně původnímu majiteli..
Neviem ci ti to pomoze, ale ja som takto kupovala dva krát.. raz za 17000eur, vtedy este neboli okamzite platby a tak sme sa s predavajucim stretli v jeho banke v nakupnom centre, tam sme podpisali zmluvy a vlozili peniaze na jeho ucet.. ano bol tam poplatok ale to uz bolo zanedbatelne..
Teraz druhy krat za 25 000.. z toho som mu dala 15k v hotovosti a 10 som poslala okamzitou platbou.. prislo to okamzite
V zmluve bolo vsetko zadefinovane, rozdelenie platby atd. Ziaden problem v tom nevidim, CU mi predajca zdielal len som ho skopirovala, a den predtym som si v IB nastavila iny limit na okamzitu platbu.
Koukám, že Partners i Air jsou stále parodie na banky.
Aby fungovala okamžitá platba, musí CERTIS podporovat obě strany.
Hlavně bych si pohlídal samotný přepis, ČR je bohužel právní žumpa.