Jak zařídit, aby byl porod co nejbezpečnější?

Anonymní
13.8.15 11:23

jak zařídit,aby byl porod co nejbezpečnější?

Po svém prvním porodu, kde bylo spousta zbytečných zásahů ze stran personálu marně přemýšlím nad tim, kde a jak přivedu své druhé dítě na svět. hned jak sem podruhé spatřila pozitivní těhu test moje první myšlenka byla, že nechci rodit v nemocnici a hooodně sem uvažovala o domácím produ. o miminko sme přišli a znova těhotná ještě nejsem a tím víc mám čas se na to pořádně připravit. domácí porod mě láká, ale zároveň z toho mám respekt. zatim mi asi nejlíp vychází odject do porodnice na poslení chvíli, porodit a po pár hodinách odejít - tedy tzv. ambulantní porod, samozřejmě za předpokladu, že vše bude v pořádku. jak to máte vy a co považujete za nejbezpečnější?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
13.8.15 11:24

Pro mě je nejbezpečnější rodit v porodnici a být tam těch pár dní než nás dají do kupy :) pro tebe bude rozumná volba ten ambulantní porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25210
13.8.15 11:28

Já měla podobné pocity po prvním porodu taky a po druhém se ještě prohloubily, byť jsem na porodním sále strávila ani ne 10 minut, tak těch zásahů bylo až až. Já si nedokázala v těch velkých bolestech dupnout a přitom porod běžel fantasticky.
Ale rodit doma bych neměla odvahu. Teď doufám, že to poběží lépe a že si s porodní asistentkou hned řeknu co jo a co ne. Porodní plán se mi psát nechce.
O ambulantním jsem taky přemýšlela, ale manžel mě od toho odradil, ať si 4 dny odpočnu…
Takže mám v hlavě, co chci a co nechci a budu doufat, že to půjde domluvou a že se mě případně zastane manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
13.8.15 11:29

Najdi dulu, sepiste porodni plan a vyzaduj, aby ti pri porodu delala ombudsmana, spoustu veci takova zkusena zenska muze ohlidat. Ja se na podruhe ridila intuici. Odmitla jsem zbytecnou indukci, porodila jsem spontanne ani nee 24 hodin po jejim odmitnuti. Mela jsem porodni plan, vsichni ho ceetli a respektovali, nicmene to byl hodne pohodovy porod. Narozdil od zvrtaneho prvniho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
13.8.15 11:30

Já bych domů po porodu nešla ani za nic!!! Máš v nemocnici veškerou péči a v případě problému okamžitě pomohou. A být propuštěna za 72 hodin od porodu(pokud je vše ok),není zase taková hrůza. Teda alespoň v Krnovské porodnici.
Každý se mě ptal, jesli chci už domů..a já jsem říkala, že ne. V nemocnici kolem mě skáčou, donesou jídlo pod nos…doma už takový veget není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
13.8.15 11:31

Jak? Rodit v nemocnici a spolupracovat při porodu :roll:
Mně např. pomohl i předporodní kurz - co se týče dýchání při kontrakcích a zmenšení strachu z porodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
13.8.15 11:33

Z hlediska bezpečnosti je asi klasika porodit v porodnici a zůstat minimálně jak oni chtějí těch 72h, z hlediska psychiky jsem i já rozhodnutá rodit ambulantně, jen pozor na ten odjezd na poslední chvíli, aby si pak nerodila neplánovaně doma.
Za sebe jsem třeba měla oba porody v pořádku, téměř bez zásahů, tedy až na to, že oba byly vyvolané, ale pobyt na šestinedělí pro mě byl stres, což se negativně podepsalo na kojení, takže tentokrát, když to dobře dopadne, tak chci rodit ambulantně a pokud bude dítě i já v pořádku, tak mám v plánu zůstat přes noc a pak odejít domů, kde bude manžel, aby se staral o děti a vařil a budu si domlouvat i porodní asistentku aby mne přišla zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
13.8.15 11:38

@mammy no,takhle nějak je i má představa… já měla největší stresy ze šestinedělí, vůbec sem se tam nevyspala, pořád tam někdo coural, mlátil dveřma, když sem končně přes den usnula já i malá, přišla návštěva popř. přivezly jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
13.8.15 11:46

Doporucuju vybrat porodnici, kde aktualne jsou schopni akceptovat porod bez zasahu. Bacha na reference, rok od roku se to meni. A normalne do ni odet. Prijezd do autoritativni porodnice na posledni chvili mam vyzkouseny a neni o co stat. Radeji si zajet dal nez do spadove a v klidu porodit, nez rodit v aute.
Pro bezpecny porod bys mela byt v klidu, mit volnost pohybu, moci sesoustredit na sebe, to jde doma, s ditetem a chlapem za zadkem tezko, navic nekdo by te mel monitorovat i v prubehu porodu.
Navic muze nastat nestandardni situace a budes rada, ze jsi v porodnici, kde veris, ze to s tebou mysli dobre a ne tam, kde ti minule pripravili hrozny zazitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
13.8.15 11:48

Rodit v porodnici a hlavně bejt psychicky v pohodě…

pokud máš strach, jak se budou chovat vem si sebou k porodu partnera s kamerou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.8.15 11:53

Rodit v porodnici s tim, ze si dobre vyberes (navstivit predem, domluvit se), najit si dobrou dulu a sepsat porodni plan.

znama takhle rodila, byla celou dobu pouze s dulou, lekar se na podival pri prichodu a pak prisel az na poslednich par minut, nicmene nezasahoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
13.8.15 11:53

Po prvním porodu, který taky nebyl nic moc, jsem taky začala hledat informace o alternativách, tipy a zkušenosti z jiných porodnic. Nic proti domácím porodům, ale m to přišlo asi jako nejnebezpečnější, ikdyž mnohem kultivovanější a tak nějak intimnější. To je právě to, že nikdo neví, to se nedá naplánovat, co se stane nebo nestane. Za sebe, zase porodnice, opět zážitek nic moc - ale dva krásní zdraví kluci. To za těch pár dní jistého nepohodlí rozhodně stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
13.8.15 11:54

Rodit v porodnici jednoznacne. Taky me par veci cililo, ale nase zdravi nebylo ohrozeno coz je dulezity. Muj partner by skakal 3 metry vysoko kdybych chtela rodit doma. Ale mame na to stejny nazor. Si vezmi k porodu svoji PA nebo lekare, ktereho si vyberes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.8.15 12:03

Porod je enjbezpečnější tam, kde se rodička cítí dobře a bezpečně, takže to nejde paušalizovat, je to čistě individuální.. mě přijde porod bezpečnější doma…bez zbytečného stresu a zbytečných zásahů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
13.8.15 12:05

V porodnici, být pod kontrolou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie