Jak zastavit tchýni?

Anonymní
18.2.20 20:31

Jak zastavit tchýni?

Ahoj holky, myslela jsem si, že na tohle téma v životě nebudu zakládat diskuzi, ale… Před 2 lety se mi na rozdíl syn… Od té doby se návštěvy tchýně zvyšovali a zvyšovali… Ani mi to nepřišlo ale teď jsou denní tedy skoro celodenní… začala mi povídat dost do výchovy ( i věci které vím - dbej na 5 denní jídelní cyklus, měla by jsi ho už odplenkovat, namaz mu ten zadeček pořádně, dáváš mu vůbec jíst? Proč mu dáváš toho mléka tolik? Dávej mu ho min, dáváš mu vůbec zeleninu, ovoce a mnoho mnoho dalších ) + se hodně kvůli ní hádáme s přítelem ( jeho navádí proti mě a mé proti němu) já jsem strašně klidná a nedokážu ji říct své pocity na rovinu, přítel si nechce dělat zle a teď babo rad… Holky já už fakt nevím ale dál už je to asi neúnosné…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
18.2.20 20:33

Ty s ní bydlíš v jednom bytě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
18.2.20 20:38

Bydlite spolu? normalne ji to rekni, dekuji za radu, ale udelam si to po svem. Celodenni navstevy tchyne bych nesnesla a slusne bych ji rekla, ze chces mit sve soukromy nebo neotvirat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 20:42

Spolu nebydlíme dochází a přítel ji dal klíče od bytu..

• Citovat
  • Upravit
1466
18.2.20 20:43

Zažila jsem něco podobného. Naštěstí až na ty návštěvy. Jinak taky do všeho kafrala a běda jestli nebylo po jejím. Taky jsme se kvůli ní dost hádaly. Prostě si promluvil s manželem a jí slušně řekni, že děkuješ ale že si to uděláš po svém a až si nebudeš vědět rady obrátíš se na ní ale víš co? Podle mě to nezabere. :mrgreen: Hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
18.2.20 20:46
@Anonymní píše:

Takže normálně přijde a odemkne si? 8o A byt je společný nebo jen přítele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 20:49

@ArumLily0 já se po další návštěvě tady klepu a bojím se co přijde dál… Vařit mě nechce nechat protože její vnouček potřebuje pořádné jídlo a ne ode mě… Vždy si sebou přinese uvařené jídlo a krmí ho tím :zed: :zed: děkuju moc za dodání odvahy :) já se nějak opatrně pokusím :)

• Citovat
  • Upravit
78491
18.2.20 20:49
@Anonymní píše:

tak ať přítel chce ty klíče zpět - pokud to ovšem není její byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
18.2.20 20:51

Klice od bytu? 8o na co? existuje zvonek. a to si sama otevre? tak to by tchyne videla :cert: dej klic zevnitr, at se tam nedostane a promluv s chlapem, ze si jeji kazdodenni navstevy neprejes.co si to ty tchyne dovolujou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
18.2.20 20:51
@Anonymní píše:

Jestli to je váš společný byt, tak klíče okamžitě odebrat pokud nerespektuje tvé soukromí. To si nedokážu vůbec představit, že by mi do vlastního bytu někdo takhle lezl 8o Moji rodiče klíče mají, ale chodí až na moje pozvání. Přece musíš mít možnost udělat si vlastní program, procházku sama nebo s kamarádkou, cvičení s miminkem… Planuj si aktivity mimo domov, pak nebude mít šanci tě tak často navštěvovat. A na nevyžádané rady buď jen kyvej, ať máš pokoj nebo ji vůbec nevnimej, pokud to jde nebo řekni nechci, děkuji. A s partnerem to prober znovu a důrazně, to bude jen gradovat čím bude dítě větší. Musíte být zajedno. No nezávidím ti to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
18.2.20 20:52
@Anonymní píše:
Ahoj holky, myslela jsem si, že na tohle téma v životě nebudu zakládat diskuzi, ale… Před 2 lety se mi na rozdíl syn… Od té doby se návštěvy tchýně zvyšovali a zvyšovali… Ani mi to nepřišlo ale teď jsou denní tedy skoro celodenní… začala mi povídat dost do výchovy ( i věci které vím - dbej na 5 denní jídelní cyklus, měla by jsi ho už odplenkovat, namaz mu ten zadeček pořádně, dáváš mu vůbec jíst? Proč mu dáváš toho mléka tolik? Dávej mu ho min, dáváš mu vůbec zeleninu, ovoce a mnoho mnoho dalších ) + se hodně kvůli ní hádáme s přítelem ( jeho navádí proti mě a mé proti němu) já jsem strašně klidná a nedokážu ji říct své pocity na rovinu, přítel si nechce dělat zle a teď babo rad… Holky já už fakt nevím ale dál už je to asi neúnosné…

Nejdříve bych požádala přítele, ať svojí matce sdělí, že každodenní návštěvy a nevyžádané rady jsou pro vás už obtěžující. Pokud by nedošlo k nápravě, pak bych jí to sdělila slušně, ale jasně já sama. A klíče od bytu bych jí zabavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 20:52

@divine woman byt je společný… Zazvoní a když dělám, že nejsem doma, tak si odemkne a divý se, že jsem ji neotevřela…

• Citovat
  • Upravit
25897
18.2.20 20:55
@Anonymní píše:
@divine woman byt je společný… Zazvoní a když dělám, že nejsem doma, tak si odemkne a divý se, že jsem ji neotevřela…

Jestli byt patří i tobě, tak máš právo si tam zvát koho chceš. Klidně bych nechala vyměnit zámek a příteli vyjasnila, že tam matka nebude chodit jako domů, ale jen na pozvání jako každá slušná návštěva. Nebo můžeš nechávat klíče v zámky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
18.2.20 20:56

Hruza. Utni to, dokud je cas. seber sily, a promluv nejdrive s chlapem, pak s ni. Co ma co chlap davat matince klice? Chapu jako zalohu, kdyz byste se zabouchli, ale nema tam co lezt, neni to jeji bydleni. Ji rekni, ze ona si uz sve vychovala, a ze matkou jsi ty, a tedy rozhodujes ty (a partner). Dale, ze si denni návštěvu neprejes. Na rovinu a v klidu. Neustupovat! Jinak se z toho brzy zblaznis.

Příspěvek upraven 18.02.20 v 20:57

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.20 20:56

@vrbule to jsem taky zkoušela, ale pak vyzvídá co jsme dělali, o čem jsme povídali a já nemám tu odvahu ji odporovat… Zkusím to ještě nějak přes přítele… Děkuju moc :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová