Jak zlepšit noční spánek mimča?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14991
11.10.13 23:52

V sedmi mesicich u nas zacala separacni uzkost, podotykam, ze dcera byla nekojena temer od narozeni, takze ze me mleko citit nemohla.

Dala jsem ji spat a po pul hodine se s revem vzbudila. Takto se budila porad a porad, dokud jsem si ji nedala k sobe do postele. Par mesicu to trvalo :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.10.13 00:48

Souhlasim s @petra_dwo, meli jsme to stejne. Do pul roku ok a pak se postupne pridavalo nocni kojeni a v 10 mesicich, kdy jsme byli na cca 5 nocnich podudlanich (uz ani nejedla, jen si tak cucla) jsme to na doporuceni Mudry utnuli a byl klid. Dle ni deti od pul roku jist v noci nepotrebuji a je to jen (zlo)zvyk. Trvalo to teda asi 4 noci, chodil tam jen manzel, ale stalo to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
12.10.13 08:57

@Verca1989 @suik Maminky, určitě neříkám že nee, jen jsem chtěla říct aby zakladatelka hlavně přemýšlela a dala na vlastní uvážení a instinkt než se do něčeho slepě pouštět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
12.10.13 09:09

Ok, nepotřebuje noční kojení dítě, které vypije 210ml UM před spaním, ale pokud náš v 8m nedá na jeden zátah víc než 120, pak logicky ten hlad mít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
12.10.13 09:28

@dani24687 To taky není pravda, já dávám kaši kolem 18.30 a před spaním vypije naše tak 100-120 UM a stejně spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.10.13 09:38
@Bananas píše:
@dani24687 To taky není pravda, já dávám kaši kolem 18.30 a před spaním vypije naše tak 100-120 UM a stejně spí celou noc.

no, ale tady paní píše, že nedává kaši a jen kojí, tak taky v tom vidím spíš hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
12.10.13 09:39

@Chelsa jeden čas jsem měla přisunutou k posteli postýlky, také nemám sesunovací stranu. přítel ji prostě dočasně odmontoval a bylo :mrgreen: jenže pak dceru začalo budit i to přesunování do postýlky, takže zůstala u mě a postýlka se zpátky smontovala a dělá z té jedné strany bezpečností zábranu. A co se týče té knížky každé dítě… tak naše anet si teda nekontroluje, jeslti ej vše stejné jako při usínání…protože už mi u prsa v posteli usne málokdy, spíš ji uhoupu někdy se přitom kojí někdy to nepotřebuje…pak se budí..stačí když uhoupe tatínek, někdy musím nastoupit já..dát si ji do psotele, má žízen…a někdy oěpt uhoupat, někdy tak usne…prostě děti nejsou na tlačítka a nejedou na100% dle jednoho „programu“…jako dospělý člověk má každý den a usínání a spánek trochu jiný, tak proč by to tak nemohlo mít dítě?… jako děti nencpeme do tabulek, tak je ani většinou nenapěchujeme do knížek. Vždyť stačí naslouchat potřebám miminka a ne svým obavám, strachům a negativním rádcům z okolí :hug: je to jednoduchý :hug: :kytka: bohužel je třeba počítat s tím, že momentální potřeby miminka se ve 99případů ze 100 NESHODUJÍ s momentálními potřebami maminky…kdyby to totiž ak bylo, tak by ta rodičovská/mateřská dovolená byla skutečně dovolenou 8) :mrgreen: zastávám názor že základní potřeby miminka (a to ej i kvalitní spánek, přítomnost maminky, jistota) mají před maminčinými přednost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
12.10.13 09:48

@Chelsa a není chyba právě v tom kojení? On nemusí být vyloženě hladový, ale probudí se a má chuť se pochovat, cítit teplý mlíčko atd. Mně se taky začal syn budit, zhruba ve 3 měsících, byla jsem přesvědčená, že má hlad, kojila jsem v noci co dvě hodiny, pak mi ségra říkala, že ona v noci nekojila, že jen chovala (což taky ale není řešení, mimčo se pak chce aspoň pochovat), tak jsem začala dělat to, že když se budil takto často, tak jsem ho jen utěšovala hlazením, dudlíkem atd. a z postýlky ho už nezvedala, kojila max. po 3 hodinách, spíš po 4, když to šlo a nebyl hysterickej. No a možná je to tím, možná ne, ale teď asi už týden se budí od 7 poprvé ve 4 ráno! a někdy dokonce v 6, takže si teď užívám spánku :))) Tak bych zkusila spíš nekojit, je už velkej, předpokládám, že v 7 měsících už dokrmuješ, tak dej na večer kaši, před spaním nakoj a je to, hladovej přece už být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
12.10.13 09:51

@Chelsa ještě mě taky napadlo, jestli už ho ze psaní nerušíte. Starší děti už mají lehčí spánek a může je probudit každé převalení se v posteli, zachrápání atd. Mám kolem sebe víc maminek, který to častý probouzení pak řešily tím, že už daly mimčo spát samotné do pokojíčku (případně do ložnice a rodiče spí v obýváku) a dítě jim spí celou noc, max. se probudí jednou na nějaké to pohlazení nebo pochování. Základem je ale dokrmovat a v noci už tak moc nekojit, spíš nabídnout pohlazení a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
12.10.13 09:54

Jo ještě jedna věc :) Na to brzké probuzení (třeba v 11 nebo ve 12) jsme se domluvili s manželem, že bude utěšovat on, aby syn neplakal, že ví, že ho můžu nakojit. Takže manžel vždycky pohladil, dal dudlík, něco pošeptal a byl klid. Mám vyzkoušeno, že když se ten první spánek co nejméně naruší, tak miminko pak spinká líp, protože ten první spánek je nejtvrdší a déle vydrží. Teď už se mi delší dobu syn takhle brzo nevzbudil a je možný, že to je díky tomu. I kdyby ne, tak rozhodně lépe usnul po pohlazení manželem než mnou, u mě si vymrčoval kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
12.10.13 10:59
@Verca1989 píše:
@Misulicka 1 chápu, jak to myslíš a vcelku souhlasím. Ale ono to někdy ani jinak nejde, než kojení utnout. Moje malá si taky na noční kojení zvykla, pak už se nebudila hlady ale jenom ze zvyku ale tím stylem, že se budila třeba po hodině, někdy i častěji a dokud nedostala prso, tak řvala jak na lesy. Samozřejmě jsem ji nakojila, dala do postýlky a než jsem stačila znovu usnout, tak byla zase vzhůru. Fungovala jsem takhle 3 měsíce a pak už to prostě nešlo, holt nejsem na baterky, přes den jsem si lehnout nemohla a nějak bylo potřeba fungovat. Takže jsem taky noční kojení zrušila a světe div se, malá najednou začala spát celou noc, začala lépe spát i přes den, začala mi líp jíst…kdyby se budila jednou, dvakrát za noc, tak to fakt neřeším ale tohle už dál nešlo…

můžu se zeptat co si teda v noci dělala když se malá vzbudila a brečela?? :think: naše malá vyžaduje taky poslední dobou furt kojení v noci a taky jsem už vyčerpaná aale já prostě nevím jak ji znova uspat bez toho aby se napila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9090
12.10.13 20:34

@Nicolink nechala jsem ji v postýlce, hladila ji, nabídla jsem čaj (nebo jiné pití co dáváš). Plakala ale nijak hrozně, 2 dny jsme trochu bojovali ale třetí den už mi spala celou noc…člověk k tomu musí být fakt odhodlaný, je to na nervy ale jsem ráda, že jsem to malou naučila, než začala stát atd., to by bylo asi složitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
12.10.13 20:35

@Verca1989
a kolik měla jak si ji to učila? :)

• Citovat
  • Upravit
10142
12.10.13 20:59

U nás totéž. Sedmý měsíc a neklidný spánek. Myslím, že je to také díky tomu, že dítko má nové vjemy, aktivity. Malá od dob, co leze, je prostě nervnější. Do toho zuby. Utnout v noci kojení je hezky řečeno, ale upřímně, já osobně si to nedovedu představit :D to by bylo řevu a nevyspal by se muž, který vstává do práce a ani tříletá dcerka. Takže já hold vstanu a anakojím, samozřejmě, že spolu usneme, vzbudím se třeba za hodinu a malou přenesu do postýlky. Jsem utahaná, zlámaná ( v noci k nám ještě k tomu chodí ta starší ze svého pokoe), ale hold takový je můj úděl. Jsem na mateřský, tak jsem tu pro ně.
Je to druhé dítě, já to beru tak, že je to naposledy (třetí neplánujeme), tak si to užívám. Sice držkuju, ale užívám ty chvíle, kdy ta malá hlavička vonavá je na mě nalepená a spokojeně chrní.

JInak u nás kaše bez efektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.10.13 21:23

@Nicolink měla čerstvě 9 měsíců, se spaním začala takhle „zlobit“ v půl roce…učila jsem to jednoduše, pro někoho je to možná moc radikální ale postupné odstavení by u nás asi bylo horší, takže jsem prostě jednou večer prso nedala, malou jsem dala po koupání bdící do postýlky a ležela jsem vedle ní na posteli. Měla jsem k ní prostrčenou ruku, hrál jí usínáček…plakala asi 10 minut, pak si sama lehla a usnula. Za hodinu se to opakovalo, postupovala jsem stejně, prso jsem nedala, malou jsem nevytahovala. Opět usnula a spala 5 hodin v kuse…když se během noci vzbudila, nabídla jsem jen čaj, ani jsem nerozsvěcovala, čaj nechtěla…druhý den to bylo téměř totožné a třetí den už spala v kuse až do 5 do rána, to jsem poprvé nakojila a pak ještě usnula. Během pár týdnů se přestala budit i nad tím ránem a spala v kuse až cca do té 7 hodiny, kdy jsme vstávali a vydrželo jí to do teď. Samozřejmě ale mimčo musí být ok, pokud zlobí zoubky nebo je dítko nemocné, tak bych se do toho určitě nepouštěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí