Jak změnit doktora

2589
6.10.05 09:18

Jak změnit doktora

Ahoj,
vím, že je to trochu podivnej dotaz, ale nemáte někdo postup, jak zjistit „kvality“ dětského doktora, dokud k němu nechodíte a přitom ani neznáte nikoho, kdo k němu chodí? Naše paní doktorka se mi přestává líbit… A mám obavy, abych nešla jen z bláta do louže, taková notoricky nespokojená matka, ale přesto mám pocit, že by to chtělo. Např. ve čtyřech měsících u ní Ema ještě ani jednou nebyla na bříšku, aby ukázala, jak na tom je, od pěti měsíců měsíců bychom mohli dávat příkrmy, včetně piškotků, a nějaké alergie, i když je máme v rodině?! No, nic, radši končím, napište mi prosím, jestli jsem opravdu zbytečně nespokojená, nebo to vaše paní doktorky dělají jinak a taky, jestli (a jak) jste někdo zkoumali, jaký ten který doktor je. Moc díky, zdraví Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
6.10.05 12:10

Ahoj, ona se asi paní doktorka neučí novým věcem co se týká kojenecké výživy a kojenců asi celkově, ale neznamená to, že nebude umět dobře diagnostikovat choroby až budete přes rok = nebude to s tou výživou a vývojem tak důležité…
Takže jestli nikoho neznáš opravdu dobrého, tak si výživu dělej dle sebe - máš jasno, že když jste alergici, tak piškoty s vejcem apod. určitě ne… zvolit hypoalergenní jídelníček a je to.. takže to nebude problém.
Jestli se ale bojíš o správný vývoj, tak holt budeš muset tu změnu risknout. Nebo doktorce říci své obavy, jestli je vše vpořádku, když si ji pořádně neprohlédla jak pase apod.
Naše doktorka byla také taková „ordinující od stolu“ a tak jsme se v 5. měsících rozhodli přejít k jiné doktorce, kterou mi doporučila známá a je to nebe a dudy. Ta si dcerku prohlédla, prozkoumala fontanelu, omrkla pohybové schopnosti, poslechla srdíčko… to, co ta naše NIKDY neudělala. V 6.měsícíh jsme přešli ofiko po dokončené sérii očkování. Staré doktorce jsem to řekla, dostala kartu a šli jsme. Takže my šli s jistotou do lepšího a jsem za to moc ráda…
Tak držím palce, ať to nějak rozštípnete…
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
6.10.05 12:50

Ahoj,ja som sa s rodinkou prestahovala do Prahy a tiez som nevedela akeho lekara a kde najdem.No hlavne som sa bala toho ci bude dobry.Nakoniec sme si vyhladali na internete zoznam lekarov co maju ordinacie blizko nasho bydliska.Prechadzali sme stranky,citali co o sebe pisu,ako a co robia s detickami a pozerali fotografie ordinacii.Myslim,ze uz aj take foto ordinacie napovie co to o lekarke.Nakoniec sa nam jedna pozdavala.Zavolali sme jej a spytali sa ci mozme prist.Bola uz v telefone velmi mila a hned nam urcila prvy termin navstevy.Uz k nej chodime 4mesiace a musim povedat,ze nas nahodny vyber cez internet sa nam zda super.Aj 3rocna dcerka sa vzdy tesi ked ideme k lekarke.Hlavne preto lebo vie,ze vzdy dostne obrazky na vyfarbovanie a nejaky ten cukrik :lol: Pri prvej navsteve si Tobiaska poriadne poprezerala,vazila merala,vsetko nam vysvetlovala a vzdy ochotne odpovedala na kazdy nas dotaz.Dokonca nam ukazala aj vselijake cvicenia a masaze ako pomahat miminku pri spravnom vyvoji a podporovat jeho motoriku.To ma velmi prekvapilo lebo toto nam nasa lekarka pri starsej dcerke vobec neukazovala.Skus aj ty pozriet nieco na nete ak si neni spokojna.Mozno nieco najdes a myslim,ze ak je to dobry lekar rad ti pomoze.Inak zmenit lekara mozes bez problemov ale az po pol roku.Podpisujes u neho taku akoby zmluvu a ta ta zaväzuje,ze pol roka musis chodit len tam.Dufam,ze niekoho najdes a hlavne budes ty aj tvoje miminko spokojne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.10.05 12:56

Ahojky. Moc ti asi neporadím. My jsme si doktorku vybírali podle toho, že má tchýně zná sestru doktorky. Tak jsme tam zašli až s Elčou po prupštění a jsme spokojeni. Vždy si poslechne srdíčko, prohmatá fontanelu, od 3 měsíce si ji pokaždé otočí na bříško. Malá má atopický ekzém, takže říkala, kojit co nejdéle. Od 5.m jsem musela začít dávat na noc kaši, jelikož je malá hladovec. Vždy nám řekne svůj názor, ale konečné řešení je na nás. Necpe do nás zbytečně nějaké léky. Je fajn. Zkus si tady dát dotaz, jestli tam, kde jezdíte s malou (myslím město( nezná někdo dobrého pediatra.
Možná, že ti někdo odpoví a když ne, tak bych to riskla a šla se tam podívat ještě před přestoupením. A dej na první dojem a pocit. To bude asi to nejlepší.

Krásný den

Ivulka + Elča 6,5m

• Citovat
  • Upravit
1078
6.10.05 12:58

Zapoměla jsem se přihlásit.

Ivulka + Elča 6,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
6.10.05 13:04

Ahoj.
My jsme doktorku měnili po 6 měsících, ale ne proto že by se nám ta naše nezdála. Naopak byla to mamina se dvěma dětmi po mateřské, takže přesně věděla, co a jak nám říci. Jenže jsem se přestěhovali a dojíždění nepřipadalo v úvahu.
Jaké bylo mé udivení při zjištění, že nejen zubařů ale i dětských lékařů je v našem okolí nedostatek. První lékařka, kterou nám doporučili nás pro plný stav nevzala. Ta, kterou máme nejblíž, nám zase nebyla doporučena. Jednou jsem šla kolem otevřené ordinace nedaleko a zkusila to risknout, v nejhorším se přece můžu za tři měsíce přehlásit s mimiskem jinam. Vyšlo to. Paní doktorka nás po menším ukecávání vzala (na její ordinaci vidím).
Je super, vůbec se k ní nebojím jít s se sebemenší blbostí, konzultace po telefonu fungují, můžu se jí zeptat na cokoliv a i ona se ráda informuje o novém, malého vždy poslechne, prohlédne, poměří, pohraje si s ním…
A to musím říci, že máme s kým srovnávat. Dětských lékařů jsem za poslední půlrok poznala řadu … v porodnici i v nemocnici, ortopedie, kardiologie, neurologie…
Závěrem: pokud máš výhrady k lékaři, je opravdu lepší změnit jej. I když ti bude radit dobře, budeš asi pořád v nejistotě, že by ti někdo poradil lépe.
K té výživě: I já jako nekojící matka vím, že příkrmy se u kojených nebo částečně kojených dětí zavádějí obvykle až po 6 měsících, výjimkou je když dítko neprospívá a má hlad. U nekojených je nutno zavádět příkrmy dříve, protože se některé látky hůře vstřebávají. Já osobně bych s příkrmy vůbec zbytečně nespěchala. Vejce - celé? Co je to za blbost. Pouze 1× týdně vařený žloutek a bílek až od jednoho roku, piškot? právě naše doktorka mi řekla, že jsou to naprosto zbytečné prázdné kalorie.

Přeju novou PŘÍJEMNOU doktorku.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
6.10.05 21:57

Ahoj Evo,

to teda zírám a dr. bych změnila. Porovnávám ji totiž s naší dr. Ta se na alergie v rodině vyptala hned při 1. návštěvě (vždyť je to důležité i kvůli délce kojení i kvůli potravinám, které by měla matka při kojení konzumovat). Aničku vždycky při návštěvě důkladně prohlédne, od 3. měsíce ji dává na bříško a zkouší trakci i jiné dovednosti, můžu s ní konzultovat, co chci a jak dlouho chci, když mě na začátku kojení bolela prsa, předepsala mi homeopatika, názory má moderní - v souladu se současnými trendy, je kdykoliv na mobilu. Jednou jsem tam telefonovala kvůli problému (tomu pláči při kojení - však jsme se o tom spolu na diskuzi bavily) a narazila jsem na její zástup, protože moje dr. měla zrovna dovolenou. Její zástup je důchodkyně a její názory tomu plně odpovídaly - no strašný kecy, podle toho se nešlo řídit. Moje dr. se mi pak za ni omlouvala, že je to prostě důchodkyně a že jsem klidně mohla zavolat na mobil jí. Když jednou Anička nějak málo přibírala (110 g týdně) a já se lekla, tak mě uklidňovala, že je to v pořádku, že to určitě dožene. Taky že ano. Na druhé straně, je strašně pečlivá a když se jí něco nezdá, radši pošle na další vyšetření. Má jedinou nevýhodu - v poradně se čeká půl hodiny až hodinu, protože je prostě důkladná a tak jako ke mně se chová ke každé mamince.

Vybírala jsem si ji na doporučení známých, ale zkus se zeptat třeba i tady na e-miminu, třeba má někdo dobré zkušenosti s dr. blízko tvého bydliště. Nebo oběhni sousedky, které mají malé děti, taky by ti měly poradit.

Změnu dr. ti radím proto, že si myslím, že vzájemná důvěra je strašně důležitá - vždyť Ema k ní bude chodit dlouho a ty se na její rady budeš muset spolehnout.

Hodně štěstí při výběru přeje

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
7.10.05 09:13

Děkuju, holky, musím se do toho pustit. Zkusím ten internet, třeba se tam objevilo něco nového od té doby, co jsem to zkoumala prvně (duben-květen), se sousedkama nevím- jsem tu nová a nikoho neznám a zas tak dobře mi to seznamování nejde, a dotaz na pediatra v Praze-Radotíně jsem taky dávala. Ale aspoň vím, že se mi to jen NEZDÁ blbý. Že to může fungovat i jinak, takže když nic nenajdu, zkusím prostě na blind druhou ze tří místních doktorek. Mějte se moc hezky a ještě jednou děkuju! Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.10.05 09:44

Tak jsem našla aspoň něco, třeba se vám to bude někomu hodit. Nám, vzhledem k přetrvávajícím drobným krvičkám ve stolici, jo. Takže:
http://alergie-mleko.webz.cz/…-alergie.php
 EvaM

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky