Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkus oslovit nutričního terapeuta nebo někoho s psychoterapeutickým přístupem, to co popisuješ je největším problémem lidí obézních i jen s nadváhou. Dlouhé roky a v poslední době obzvlášť se mluví o tom, že hlava a myšlení je alfa a omega hubnutí. Poslechni si pár podcastů a rozhovorů s Petrem Havlíčkem a Margit Slimákovou, za mě jsou to nejzdravěji uvažující odborníci na nutriční problematiku.
@Noku
Ano, mam 168 cm a cca 88 kg. Takze ano je jeste co hubnout. Kdyz jsem mela 84 kg tak jsem citila super.
Máš pravdu, hodně věcí se odehrává v hlavě, ale právě proto potřebuješ změnit přístup, ne se dál točit v kruhu různých zázračných metod a diet typu Herbalife.. zaplať si někoho, kdo tomu fakt rozumí jako kvalitního trenéra nebo výživového poradce, který nedělá blbosti typu na tady máš 5 jídel a stridej je dokola, ale pomůže ti pochopit, jak jíst v běžném životě. Ne jídelníček, kde máš 3× denně kuře s rýží. Ale normálně rozepsané možnosti, maso, přílohy, snídaně, svačiny, všechno, list potravin od A do Z, abys věděla, z čeho si můžeš vybírat a jak jídla připravovat. Místo kalorií budeš cca vážit, což je o dost příjemnější, než se bičovat kalorickými tabulkami
Jo, nebude to zadarmo. Ale rozhodně levnější než věčně zkoušet nové produkty, suplementy nebo detox challenge, které tě nakonec zničí psychicky i fyzicky. Tohle je investice do toho, aby sis jednou provždy nastavila vztah k jídlu i k sobě…
Zdravim, mam asi problem, kterym se momentálně užírám. Od roku2023 jsem se rozhodla, že ze sebou neco zacnu delat, abych se citila lepe ve svem tele. Prvne se me podarilo zhubnout nejakych 10 kg intuitivnim stravovanim a pak se to zastavilo. Poté jsem zkusila i Herbalife kde jsem zhubla 7 kg ; ale jelikoz to bylo velice finančně nákladné tak jsem to přestala užívat a samozrejme jsem nejaky ty tri kg nabrala zpet, ale o co mi jde. Vim, že to mam vse zaseklé v hlavě. Zkousela jsem si i pocitat kalorie, ale prislo me že to je jen dalsi zacarovany kruh. Potrebovala bych změnit myšlení, protože i pri pohledu na moje telo se v tom uplne utápím a samozrejme stres je nejhorší nepřítel hubnutí
pritom jsem si myslela, že hlavu mam krasne zmaklou. Je to těžké tom mluvit už takhle verejne, ale vím, že tohle uz sama nezvládnu. Clovek chce zhubnout je aktivni, ale nemuze, protoze to ma vse v hlave. Potrebuju se naucit vztah k sobe i k jidlu. Nekdo nejake rady?