Jak zmenšit nožičky u slunečných brýlí?

26
17.5.22 17:19

Jak zmenšit nožičky u slunečných brýlí?

Zdravím,

chtěla bych se zeptat, jak zmenšit nožičky u slunečních brýlí? Brýle jsem objednávala přes internet, takže jsem neměla možnost si je vyzkoušet. Došly mi a zjistila jsem, že mi jsou velké. Potřebovala bych nožičky dát blíž k sobě.

Neznáte nějaký tip, jak tento problém vyřešit? Popřípadě kde v Brně by mi je mohli spravit?

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
17.5.22 17:26

V optice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
17.5.22 17:38

Co myslíš tím zmenšit nožičky? Zkrátit délku? To jde. Nebo „dát blíž k sobě“ myslíš šířku rámu? S tím moc dělat nejde, trochu utáhnout, ale to není o nožičkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.5.22 17:39

@bublinek Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.5.22 17:42

@Tomie Myslím tím, aby byly celkově užší a lépe držely na očích. Cítím, že jsou celkově široké, ale jen v oblasti nožiček.

Dost blbě se to popisuje, ale snad chápeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.5.22 17:45

@Tomie Posílám fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.5.22 17:47

První fotka – takhle bych je potřebovala zúžit.

Druhá fotka – takhle jsou normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
17.5.22 18:07
@NejakTak píše:
První fotka – takhle bych je potřebovala zúžit.Druhá fotka – takhle jsou normálně.

Tak takhle je nezuzis. Vrátit a zajít si do optiky vybrat ty co budou sedět. Pokud potřebuješ o tolik užší, tak tyhle jsou naprosto nevhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
17.5.22 18:22

Takže vůbec nožičky zmenšit nepotřebuješ. :mrgreen: Ale máš moc široký rám.

Jestli nepomůže to utažení (o moc to nejde, ale můžete zkusit), tak to chce vrátit a sehnat jiné. Můžeš zkusit i v drogerce, až najdeš sedící (klidně nějaké hnusné, to je fuk, jde jen o velikost), tak mrkni na stranici a najdeš tam trojčíslí (xx-xx-xxx), která určují velikost brýlí - ty si zapiš a podle nich pak vybírej na netu. První číslo je šířka - já mám třeba 49, ale mám velkou hlavu, takže ty budeš potřebovat menší. Druhé je šířka nosu - to je taky důležité, aby nepadaly. Třetí je délka nožiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
17.5.22 18:58
@Tomie píše:
Takže vůbec nožičky zmenšit nepotřebuješ. :mrgreen: Ale máš moc široký rám.Jestli nepomůže to utažení (o moc to nejde, ale můžete zkusit), tak to chce vrátit a sehnat jiné. Můžeš zkusit i v drogerce, až najdeš sedící (klidně nějaké hnusné, to je fuk, jde jen o velikost), tak mrkni na stranici a najdeš tam trojčíslí (xx-xx-xxx), která určují velikost brýlí - ty si zapiš a podle nich pak vybírej na netu. První číslo je šířka - já mám třeba 49, ale mám velkou hlavu, takže ty budeš potřebovat menší. Druhé je šířka nosu - to je taky důležité, aby nepadaly. Třetí je délka nožiček.

Podle velikosti se takto přesně řídit nedá, dost ty čísla ovlivňuje i tvar obroučky, jinak velikost 49 je spíše menší, o moc menší už se nedělají :lol: leda dětské :lol: pokud do nich bude optika zasahovat, tak nejspíš už jen tak vrátit nepůjdou. Úplně nejlepší je si koupit kvalitní brýle v optice, které si člověk zkusí a sednou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat