Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkus pravidelně uzivat L-Lysin. Pri vysevu nebo pri prvnich priznacich ve vyssich davkach a jinak treba dlouhodobe po tabletce kazdy den. Jinak moje zkusenost, v těhotenství mi po „haluzi“ zjistil aktivni herpes protilatky, vysev jsem nemela dobrych 7 let, ale pro jistotu mi nasadili Herpesin kvuli těhotenství, po jeho vysazeni jsem se vyhazela oparama, a pak nekolikrat jeste v pruhehu treba roku. Ale treba je to nahoda. Zacala jsem uzivat L-lysin a ťuk ťuk na drevo, zatim dobry. Jinak u herpesu obecne je dobre myslet na to, ze jsou infekcni, čili prat spodni pradlo pri vysevu zvlast, idealne s dezinfekci na vyssi stupen, menit kartacky, pasty, balzamy na rty, nekdy i kosmetiku, stetce, mozna i myci gely, pokud je sance, ze si je pri aktivním vysevu nejak kontaminujes ( ted pisu o puse i genetalnim zaroven )…jinak to bude predavat sama, sobe opakovane (,respektive ne předávat, to mas v sobe napořád, ale oni se tak radi nechaji aktivovat..,)
Ahoj, mám dvě věci co mě zajímají, jak jste novému partnerovi řekli ze trpíte genitálním herpesem? Já řekla pouze že trpím na opary jak na puse tak tam dole, myslíte že to stačí? Slovo herpes se mi hnusí a zní to děsivě
Další otázka zní co vám nejvíce pomáhá aby se nevracel tak často? Už mám v hlavě strachy kdy se ta potvora zase vrátí
jinak beru herpesin už skoro 4 roky a minimálně 5× ročně ho mám, nějaké rady a typy jak to zmírnit prosím? Je to pro mě stále dost citlivé téma, tak prosím anonym