Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na začátku jsem nestihal vůbec nic!! Malej byl neodlozitelnej. No a ted mu bude rok a je to docela pohoda. Když luxuju, vytírám…sup s nim na záda.:) Vareni trochu hapruje…tak zatím moc nevyvaruju, spis oblíbené rychlovky. Kdo ma dvojčátka a vice, tak ho hluboce obdivuju!!!
@Anonymní píše:
Holky, jak vypadá váš de, kdy jste celý den doma s miminkem? (nebo třeba ročním, dvouletým, případně takhle malými dvojčaty?) já nikdy nebyla moc na vaření a uklízení, ale ted mám pocit, že to fakt nezvládám, ač bych měla. kdy děláte takové ty zásadní věci jako je myt wc a koupelny, úklid, atd?já se snažím, problém ale je, že poslední dobou vstávám v osm, chodím spát ve dvanáct, a stejně jsem strašně unavená :/ už jsem si i říkala, že si nechám zkontrolovat štítnou žlázu, že to není normální
Všední den; budíček v 6:30, sprcha, snídaně, odvezu deti do školky, přijedu, vyluxuju, vytřu, setřu prach, hodím prádlo do pračky, jdu obstarat hospodářská zvířata, sprcha, pověsím prádlo, dám kafe, uvařím oběd, mezi tím vším stihnu vyřídit pár klientů v rámci podnikání a zdejší diskuzi, přivezu děti ze školky, hodím prádlo do pračky, jdu s dětmi ven na tak dvě hoďky, pověsím prádlo, večeře, koupání, taťka zabaví děti, umyju wc a koupelnu, já nebo taťka přečte pohádku, večer žehlení, sex sex sex a hajat ![]()
@looocka píše:
Je to divny, ale ja s mimcem zvladala vic, nez s vetsima rarachamastarsi rada tvori, tak vsude fixy, ustrizky atd a mladej to bere maluje po zdi, posteli, proste vsude… Furt vyliva nejaky piti, patla jidlo, co najde haze za postel, v koupelne cachta vodu, pak to rozslapuje vsude (takze vytirani denne). Proste je to sycak
a ja vecer padam s placem na hubu, ze zitra to bude mit rezim a pujde to… A bojim se az nastoupim za skoro rok do prace a zvladat k tomu jeste domacnost. Manzel neni zrovna uklizeci typ, takze v domacnosti mne moc nezastane… No tak sem si vylila srdce
![]()
asi je vsude neco…
![]()
Souhlas, taky jsem s menšími zvládla víc! ![]()
Moc nezvládám.
Podle mě je základ se z toho nepředpo… ![]()
Já doma vycíděno nikdy neměla, na MD to bylo o něco lepší, protože na to bylo víc času. Co chodím do práce, tak je to zase horší, já raději půjdu s prckem na hřiště, než ho odhodit k počítači a šůrovat.
Takže podle mě je zvládání domácnosti hlavně o určení priorit
Dělám jen to základní, používám vlhčené uklízecí ubrousky a nehroutím se, když není týden vytřeno.
A ženský, který po celodenním kolotoči, když dítě konečně usne, jdou místo odpočinku drhnout dlaždičky v koupelně, považuji za duševně choré
![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Moc nezvládám.
Podle mě je základ se z toho nepředpo…
Já doma vycíděno nikdy neměla, na MD to bylo o něco lepší, protože na to bylo víc času. Co chodím do práce, tak je to zase horší, já raději půjdu s prckem na hřiště, než ho odhodit k počítači a šůrovat.
Takže podle mě je zvládání domácnosti hlavně o určení prioritDělám jen to základní, používám vlhčené uklízecí ubrousky a nehroutím se, když není týden vytřeno.
A ženský, který po celodenním kolotoči, když dítě konečně usne, jdou místo odpočinku drhnout dlaždičky v koupelně, považuji za duševně choré![]()
![]()
![]()
no přesně, hlavně se z toho nezbláznit:)
já mám pocit, že mám tolik času, když nemusím do práce… a sice nevím, jaké to ke uklízet velký dům..a ani bych to nechtěla, ale já mám vytřeno za pět minut, i se setřeným prachem, tak i kdyby to dítě tu celou dobu prořvalo, tak to přece vydrží… ![]()
věšení prádla nahradila sušička, mytí nádobí myčka… ![]()
s vařením to dělám tak, že si k obědu dám to, co bylo včera k večeři - dělám toho víc a odložím si část na zítra. A pohoda… nevím co je směrodatné tomu, aby měl člověk správný pocit, že by zvládl ještě jedno, ale myslim, že bych se sice neflákala, byla zapřaženější, ale asi i mám na to toho zvládnout víc.
beru md jako „práci“ a stejně jsme co ob den někde pryč u dr atd, takže úklid řeším stejně jako v době kdy jsem chodila do práce - tj. ráno a večer. ![]()
Ahojky, my máme 15. měsíčního syna, zvládám domácnost bez problémů. Udělala jsem si rozvrh a podle něj se řídím už několik měsíců. Každý den vstávám v 5 hod a to i o víkendu. Synovi dám v 5 hod sunar a dam ho ještě spát. Já si uvařím kafčo, pustím pračku a do 7.30 hod uklízím komplet celý byt 4+1. Začínám koupelnou, wc, kuchyň, obývák, ložnice, chodba. Každý druhý den vysávám a každý den vytírám. Vařím buď každý den nebo obden. Pak jdem na procházku. Odpoledne, když malej spí, tak žehlím. A až přijde manžel z práce, tak se mu můžu věnovat. Je lepší si vše udělat dopoledne, aspoň za mě. ![]()
@renča.m píše:
Ahojky, my máme 15. měsíčního syna, zvládám domácnost bez problémů. Udělala jsem si rozvrh a podle něj se řídím už několik měsíců. Každý den vstávám v 5 hod a to i o víkendu. Synovi dám v 5 hod sunar a dam ho ještě spát. Já si uvařím kafčo, pustím pračku a do 7.30 hod uklízím komplet celý byt 4+1. Začínám koupelnou, wc, kuchyň, obývák, ložnice, chodba. Každý druhý den vysávám a každý den vytírám. Vařím buď každý den nebo obden. Pak jdem na procházku. Odpoledne, když malej spí, tak žehlím. A až přijde manžel z práce, tak se mu můžu věnovat. Je lepší si vše udělat dopoledne, aspoň za mě.
Souhlas, co clovek stihne do jedenacti, to je nejlepsi!!!
ja planuji v novem roce taky vstavat driv, ale problem je ze maly je pak treba i v deset vecer vzhuru… kdy chodis spat? A kdy ti usne detatko? Ja bohuzel potrebuju osm hodin spanku, jinak jsem jak prastena:/
@renča.m nevím jaká síla by mě donutila vstát v 5 ráno
radši si pospím než vytírat ![]()
@Niemeyer Ahojky, já s manželem chodíme spát ve 21.00 hod. Synka dáváme spát v 19.45 hod. Pro syna jsem si nastavila režim od narození jak s jídlem tak i se spánkem. Naštěstí mi syn od 2 měsíců spal celou noc. Káva mě povzbudí a na brzké vstávání jsem si zvykla za tu dobu
Pro mě je fakt lepší vše stihnout dopoledne a odpoledne už odpočívat a věnovat se jak synovi, tak manželovi ![]()
@renča.m píše:
@Niemeyer Ahojky, já s manželem chodíme spát ve 21.00 hod. Synka dáváme spát v 19.45 hod. Pro syna jsem si nastavila režim od narození jak s jídlem tak i se spánkem. Naštěstí mi syn od 2 měsíců spal celou noc. Káva mě povzbudí a na brzké vstávání jsem si zvykla za tu dobuPro mě je fakt lepší vše stihnout dopoledne a odpoledne už odpočívat a věnovat se jak synovi, tak manželovi
jjj, to chapu. ja toho tedy vecer s manzelem uz moc nedavam, prestoze jsem nocni sova. takze chodit spat v devet je pro me mucive a pro muze nerealne, protoze rano vvstava v pul devate:) ale planuju vstavat denne v sedm, to bych mohla dat..:)(dite se budi v osm a vetsinou vstavame v tech 8 vsichni tri spolecne a ve dvanact vecer chodime vsichni tri spolecne spat ![]()
@Niemeyer píše:
jjj, to chapu. ja toho tedy vecer s manzelem uz moc nedavam, prestoze jsem nocni sova. takze chodit spat v devet je pro me mucive a pro muze nerealne, protoze rano vvstava v pul devate:) ale planuju vstavat denne v sedm, to bych mohla dat..:)(dite se budi v osm a vetsinou vstavame v tech 8 vsichni tri spolecne a ve dvanact vecer chodime vsichni tri spolecne spat
Přesně jako u nás. O půlnoci chodíme všichni včetně 19M batolete spát a v 8.30 batole a s ním všichni vstáváme ![]()
@Lamátko zrejme jim to vyhovuje, ze vstava pak pozdeji. Ja zase dam dite radeji driv spat a driv vstavame. Ale ja sama chodim nejpozdeji v 10 spat, chodit spat o pulnoci by pro me bylo za trest.
U nas se i o vikendu vstava v tech 6, ale dcera vstava se mnou a uz dopo jdeme na prochazku, nejpozdeji v 10, tak to mame zase cele posunute dopredu. Radeji uklidim narazove vecer, kdyz spi nebo proste po praci taky vecer odpocivam, domacnost pocka. Porad chodit do prace a po vecerech uklizet neni pro me a o vikendech se venuju radeji dceri, uklizim tak pul dne, no. Ono kdyby vypomohl chlap, je to mnohem jednodussi, ale u nas to nefunguje. Na druhou stranu mu je jedno, zda je doma uklizeno nebo ne, on si toho vubec nevsimne (neporadku nebo ze jsem uklidila).
No jo ale dítě by nemělo chodit spát o půlnoci, co to je za režim ![]()
@kdochcekam píše:
@renča.m To máme hodně podobné. Taky nejvíc udělám dopoledne a ráno. dpoledne je čas na sport a výlety. Teď co chodím o práce se snažím vždycky po večeři než se děcka uloží co nejvíc stihnou poklidit, abychom o víkendu nemarnili čas doma úklidem, ale mohli se bavit. Stačí hodinka denně a byt je v pohodě.
presne, taci hodinka denne a je to:) a ta se da najit vzdy:)