Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chystám se do Španělska ( březen)
Zajímalo by mě, jaká města ( blízko sebe) či jaké památky vidět, vaše zkušenosti ❤️ děkuji
Vysloveně města?
Loni v březnu jsme byli v Andaluzii, let Malaga, navštívili jsme Malagu, Rondu, Granadu ( lístky na Alhambru už asi neseženeš, to je na několik měsíců dopředu), Gibraltar.
Mallorca a Tenerife, tam jsou města spíš okrajově, je to hlavně o přírodě.
V jaro chci do Valencie, ale zkušenost zatím nemám.
@DeadRoseCZ píše:
Ahoj, chystám se do Španělska ( březen)
Zajímalo by mě, jaká města ( blízko sebe) či jaké památky vidět, vaše zkušenosti ❤️ děkuji
Barcelona, Barcelona, Barcelona - tam je toho tolik, že tam můžeš být několik dní a pořád neuvidíš všechno,
Tossa de Mar je hezká,
pak Valencie - ale to není blízko sebe
Taky hlasuju pro Barcelonu
nepíšeš, na jak dlouho jedeš, ale tam člověk i týden má co dělat a vidět ![]()
Já kdybych měla čas a peníze jedu určitě do Barcelony…Sagrada Sagrada Sagrada :smiling_face_with3_hearts:…no asi si počkám až ji dostaví 🤭
Za mě určitě Cádiz!
Pak již zmíněná Andalusie tzn Malaga, Sevilla, Ronda, Marbella, Granada, Cordoba. Dále se nespleteš s Barcelonou, ta je nádherná a skutečně nemusíš ani nikam předjíždět a nebudeš vědět kam dřív. ![]()
Valencii a Madrid nemám zatím projeté, ale roadtrip Andalusií mám za sebou nedávno, takže pokud chceš, napiš, ráda poskytnu typy na konkrétní místa, ubytování i půjčení auta. ![]()
Píšeš že chceš více měst blízko sebe, takže Andalusie by mohla být to pravé.
Kdybych měla rychle vyjmenovat místa která určitě neminout tak určitě Plaza de Espaňa v Seville, nádherné město celkově! Určitě tě zaujme i Parque Maria Luisa, rozsáhlý park uprostřed města plný pomerančovníků, palem, jezírek atd., Kousek od Malagy je turistická atrakce ve skalách Caminito del rey. Musíš ale koupit lístky přes internet (v případě špatného počasí vrátí peníze, nebo můžeš vybrat jiný termín)
V Malaze pak Teatro Romano, Alcazaba. V Cadizu zase můžete surfovat
no je toho spoustu! ![]()
Ahoj, hele moc doporučuju web Travellect.com, jsou tam trasy po Španělsku i dalších zemích a denní itineráře. Mě to moc pomohlo při plánování dovolené ![]()