Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o názory na reprodukční kliniky.
Jakou jste si vybraly? Plusy, minusy a zkušenosti. Jak probíhá první návštěva? Předem moc děkuji za sdílení zkušeností 🌸
PS: Mě lékař doporučil Pronatal
Z Pronatalu-Sanatorium Praha máme 2 děti (11+6 let).
Vyhovovalo mi:
Mohlo být lepší:
Za mě je důležitý provoz 7 dní v týdnu. Ti, kdo to nemají, jsou nekvalitní, i kdyby měli sebeosobnější přístup.
Pak je důležitý kvalitní embryolog a kvalitní logistika.
Byla jsem v centru, kde pravá nevěděla, co dělá levá a dělali si, co chtěli, úplně běžně tam bez konzultace s tebou vyhazovali 5 denní blastocysty, nenasadili ti včas v cyklu léky, přišlas tam a doktor netušil, proč tam jsi(bylas objednaná na určitý typ kontroly).
Když zjištíš všechno to důležité, pak je docela praktické zjistit i, jaká je tam organizace ultrazvuků, zda se provádějí třeba jen v určité hodiny nebo celý den, zda je tam třeba o půl třetí mrtvo nebo jsou ochotni časově tobě vyhovět.
Při určitých procesech tam je člověk docela často a můžu ti říct, že v jednom centru jsem díky jejich časové vstřícnosti byla schopna v práci proces utajit, zatímco v jiném to byla samá propustka.
Na Pronatal jsem slyšela vcelku dobré recenze, takže tím asi nic nezkazíš.
Jinak vybírej kliniku i tak, abys tam měla dobrý dojezd. Kontroly jsou pak vcelku časté, tak nechceš řešit nějakou komplikovanou dopravu.
My jsme v Clayo clinic. U předchozích IVF se u nás přišlo na problém s kvalitou buněk a oplodněním, takže jsem šli tam kde mají mít nejlepší laboratoř, což je Clayo, a vyplatilo se nám to. Z obou předchozích cyklů jsme měli vždy jen sotva jedno embryo a v Clayo hned 6. Přístup veškerého personálu je tam super, hezké prostředí, jen je teda trochu dražší než nějaká jiná centra.
Ahoj, já jsem si vybrala ReproGenesis a zatím jsme s partnerem moc spokojení. Pro mě byl největší rozdíl v tom, že je to menší klinika, takže je tam hodně důraz na osobní přístup. Na první návštěvě jsme hodně probírali naši historii, co už máme za sebou, udělali mi ultrazvuk a dali plán, jaké odběry a vyšetření budou potřeba. Líbilo se mi, že mi všechno vysvětlili srozumitelně a nechali prostor na otázky, protože já jsem byla dost nervózní. Další plus za mě je i to, že máme pořád stejného lékaře a koordinátorku, takže nemusím pokaždé všechno říkat znovu a cítím se mnohem víc v klidu.
Nevim tedy, odkud jste ale my vybrali Zlín. Menší klinika, kde není taková velká fluktuace. Přišlo nám, že je tam takové rodinné a příjemné prostředí s opravdu osobním přístupem. Sestry vtipkovaly, odlehčovaly situaci, každé vyšetření bylo díky přístupu snesitelné. Navíc se nesnažili jen vytahat peníze ale opravdu pomoci. Kdyz se doktorovi něco nezdálo, doporučil počkat a nic nenutil na silu. Ket nám 3× odkládali, aby byly šance co nejvyšší a díky tomu se nam taky podařilo hned na poprve. Teď mě tady lozí 8měsíční, zdravá cácorka ![]()
@Fugaro Bohužel Zlín by pro nás byl opravdu daleko ale i tak děkuji
Já jsem byla taky na IVF klinice ve Zlíně. Šla jsem tam nejdřív jen tak na nezávaznou konzultaci. Brala jsem to více méně na zkoušku, ale hrozně se mi líbil ten jejich osobní přístup, že to není žádná fabrika na pacienty. Taky jsem to neměla zrovna za rohem, ale i přesto mi to za to stálo tam jezdit. A docela praktický je, že přímo v areálu je i hotel, takže když je potřeba, dá se tam v klidu přespat.
@LittleSara Pokud máte v dobrém dojezdu Prahu, tak já si fakt nemůžu vynachválit Clayo. Je to třetí klinika na které jsme, tak mám srovnání a teda ten přístup tam je fakt absolutní pecka. Nehledě na to že jsme tam měli nesrovnatelně lepší výsledky než jinde.
@LittleSara nene, byli jsme nejdříve v Gennetu v Liberci, pak v Praze v Podolí a teď jsme tedy v Clayo.
V Gennetu jsme nebyli spokojeni celkově, v Podolí jsme spokojení byli, ale přišlo se na problém s oplodněním a hlavně kvůli tomu jsme šli tam kde mají mít nejlepší laboratoř, což je prý Clayo a vyplatilo se.
V obou předchozích klinikách jsme měli na konci sotva jedno embryo a v Clayo hned 6 blastocyst. Jak říkám, výsledky nesrovnatelné a přístup úplně úžasný. Jen je to jedna z dražších klinik, no…
@LittleSara my jsme v Pronatalu v Koline, dr. Kohoutkova.
Je moc mila, empaticka.
Meli jsme trosku problemy se schvalenim IVF zadosti, ale jinak si nemuzu stezovat, vse nam bylo vzdy vysvetleno, manzela si zvali taky dovnitr, aby vse slysel.
Meli jsme u ni 6× IUI, nakonec jsem si k ni nechala prevest i gynekologickou peci.
Akorat co jsem koukala, doplatek za leky jsme meli nejak vyssi, moc jsem to ale nezkoumala, stejne bych se s nima o tom nedohadovala ![]()
Nicmene my ted prochazime prvni IVF zkusenosti a jsme relativne mladi (30 a 32), a teprve stimuluji, takze kdo vi jestli za rok nebudu mit jiny nazor ![]()
@Liskulaska a můžu se zeptat proč tam byl problém se schválením? Je to něco co by mě mohlo potkat nebo to bylo něco individuálního?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.