Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Tůmička není zač.. Měla i capáčky, ale nebyly takhle značený jako boty, byly značený jako oblečení - podle měsíců.. Ono u těch capáčků to není zas tak důležitý, ty jsou fakt jen na ozdobu ![]()
@gabriela82 Právě tohle jsou Nike a mají tam vel. 17
a cm 8, takže jsem z toho byla jelen a nikde nemůžu najít právě ten seznam velikostí capáčků podle měsíců.
@Tůmička Hele, tohle je strašně individuální, protože i bota každého výrobce může mít jinak dlouhou stélku a tudíž mít jiné číslování. Jinak my začínali vel. 20,5 v 9 měsících, byly to první chodící capáčky od DPK, na podzim vel. 21 od Superfit ve 14 měsících a teď v zimě máme zimní 23 zase Superfit. Malej má 18 měsíců. Rozhodně je lepší se řídit vždy délkou stélky.
Příspěvek upraven 31.12.12 v 13:47
Tak u nas prvni botky v roce 20ky, v roce a ctvrt 21ky, v roce a pul 22ky, v roce a tri ctvrte 23ky, ve 2 letech 24ky, ve 2 a pul 25ky a ve 3 letech 26ky
Tedy cislovani dle Superfitek, kazda znacka ma malinko jijnou stelky, takze vzdy merit ![]()
Ahojky holky, mám dylema a potřebuji poradit. Kupuji sandálky fare s otevřenou špičkou a nevím velikost, vychází mi bud nadměrek 0,5cm nebo 1,2cm-1,3cm, jaké vzít? Ty větší myslím, že se v nich zabijou. Já jsem radši pro ty menší, vždyt budou otevřené a za 4měsíce to snad vydrží. Co myslíte?
Na jak velky dite? Ja kupuju botky vzdy s nadmerkem nejmene cca 10mm, ja bych vzala ty vetsi. Pokud by to tedy byly prvni boticky pro rocnatko, tak ne, ale to bych zase pocitala, ze za 2 mesice musim koupit nove ![]()
Tak to bych vzala ty vetsi, ona se jim noha trosku vytahne a 5mm je fakt hodne malo. Kdyby to bylo treba 8 nebo 9mm, tak to uz by slo, ale do mensiho nadmerku bych nesla, zvlast ted. Do srpna je daleko
Ja mam dceru 3,5 roku a taky se chystam koupit nadmerek nejlepe kolem 9-13mm, jak to vyjde ![]()
@mazlove píše:Řeším teď úplně ten samý problém, chci koupit sandálky pro 4letá dvojčata a nevím jaký nadměrek. Nohu mají 17,5 cm dlouhou a já váhám mezi 18 a 18,5 cm velkými sandálkami. U těch menších se bojím, aby jim nebyly v srpnu malé, ale zároveň aby v těch větších nezakopávaly (malý zakopává i když jsou boty akorát, všechny špičky má okopané
Vzala jsem ty větší, tak uvidíme, díky
@lemanka Ja ted brala dceri nadmerek 10mm, vcera jsem je kupovala. A rozdil 5mm mezi cisly mi prijde divny, mezi cisly je 7mm - a vyrobci to jen blbe zaokrouhluji na cele pulcentimetry. Takze my meli volbu bud sandalky uplne tesne (3mm) nebo 10mm, takze volba byla jasna. A merila jsem to v obchode metrem ![]()
@Aliik píše:
@lemanka Ja ted brala dceri nadmerek 10mm, vcera jsem je kupovala. A rozdil 5mm mezi cisly mi prijde divny, mezi cisly je 7mm - a vyrobci to jen blbe zaokrouhluji na cele pulcentimetry. Takze my meli volbu bud sandalky uplne tesne (3mm) nebo 10mm, takze volba byla jasna. A merila jsem to v obchode metrem
No ony jsou taky změřené, chci koupit befado sunny a ty jsou buď 18 nebo 18,5 cm velké. Nejhorší je, že ty menší mají ještě skladem barvy z minulé kolekce, které jsou hezčí, ale asi to nebudu riskovat a vezmu ty větší… Ještě uvidíme
.
Příspěvek upraven 06.05.13 v 20:24
@mazlove píše:
Vzala jsem ty větší, tak uvidíme, díky
Jak jsou dětem sandálky? Nezakopávají? Já pořád nevím, zda koupit sandálky s nadměrkem 0,5 nebo přes 1 cm také pro 4letá dvojčata. Myslíte, že ty větší jsou OK? Děkuji
.
@nepř. lemanka píše:
Jak jsou dětem sandálky? Nezakopávají? Já pořád nevím, zda koupit sandálky s nadměrkem 0,5 nebo přes 1 cm také pro 4letá dvojčata. Myslíte, že ty větší jsou OK? Děkuji.
Tak dnes dorazily sandálky, malá má nadměrek cca 1cm a musím je vyměnit za menší, zdají se mi velké až dost, mají otevřenou špičku a opravdu nám bude stačit ta 27.Nedá se nic dělat, ale aby se vnich zase nezabila a nevypadá to moc hezky ![]()