Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MarketinkaKopretinka Neměla by hořet déle jak 30 minut? Osobní zkušenost nemám, zatím.
Chci také zkusit aromalampu, v restauraci kam chodím používají a že by byla zapálená pouze 30 minut? To není. Tím teda neříkám, že to dělají správně. ![]()
@ArumLily0 maximalne 30 min. idealne od zahrati vody tech 15 - 20 a pak vyvětrat, a taky opravdu bacha na to, co tam davaji za oleje!!
@MarketinkaKopretinka Pro úplného laika. Jaké ano a jaké ne?
@ArumLily0 tak urcite ano v biokvalite, protože ty oleje v lampe inhalujes, tak prece si zamerne nebudes skodit, ze? ja jsem justacka, takze ja jedu většinou v tech justackych olejích, protože vim, ze je to kvalita. Kvalitni olej se nemusíš ani bat uzit vnitrne při ruznych potizich. Zrovna ted jsem udelala linecke - klasicky recept je s citronovou stavou a kurou z pulky citronu…no fakt většinou citron v biokvalite nemam, takze jsem dala 10 kapek citronoveho olejicku, davam citron i 2 kapky do konve s cajem…pomerancovy je v kuchyni taky vyborny.
Navíc třeba ten citronovy je vyborny při laryngitidach, nachlazeni…pomerancovy je zivotabudic, na celulitidu…atd.
No a ještě, ze u nas a mych pratel vede olej z 31 bylin, to je naprosta bomba za hooodne dobrou cenu (jen nekdy mate cenou, protože je ho 50 ml.) ale to mas tak na rok az dva), podle toho jaky jsi uživatel oleju ![]()
@MarketinkaKopretinka
Prosím tě, mě by zajímalo kde pořád bereš, že Just má oleje v BIO kvalitě, nemůžeš mi hodit odkaz, kde to píší? Já to hledala jak trouba, ale nenašla.
Třeba u toho Nobilisu, je mají přímo rozdělené, na bio a nebio, je to znát i v ceně, ale tady mi to asi uniká?
@anairda Just nedela nic v nebiokvalite. A splnuji to i podle normy ISO 9001, ve které si to stanovili jako podminku. Však tady na vebu něco malo je http://www.justnahrin.cz/nase-filozofie , ale kdybys jim napsala nebo zavolala, tak ti to asi potvrdi. Proto ty produkty jsou třeba o něco drazsi, ale vis, ze nekupujes zajice v pytli. Samotne svycarske normy a legislativa nedovoluji dat do prodeje nejake smejdy.
Třeba je zajimavost, ze protez alpska je chranena bylina. Co se vypestuje na takovem policku (fakt ne moc velke, videla jsem to) v udoli Wallis, tak 90% produkce této umele vypestovane proteze ze svycarskych hor jde na zpracovani do Justu.
Ja byla i v tom Justu i v Nahrinu, takze muzu potvrdit
@anairda atd atd. ale pokud te fakt něco konkretne zajima, tak muzu zkusit zjistit nebo mrknout
@MarketinkaKopretinka
Tak nejde o nějaké šmejdy, je mi jasné, že ty oleje budou čistě přírodní, ale BIO znamená, že např. ten konkrétní citron nebyl vypěstován s pesticidy atd… Ve Švýcarsku jim na zelené louce asi citrony nerostou. ![]()
@anairda pravda pravda
navíc certifikát BIO podle jejich webových stránek má jen Nahrin u Justu nikde nic není. Navíc by se přeci měli dmout pýchou, ale nikde ani písmenko ![]()
@Fíííjááá
No já si právě myslím, že BIO nejsou, což mě konkrétně by tak úplně nevadilo, ale právě v tom případě mi ty oleje připadají zbytečně drahé. ![]()
http://www.justnahrin.cz/…ba-a-kvalita
Treba tady, nikde ani slovo o bio
@anairda tak to každopádně, navíc mě mrzí, že se tu pořad dokola něco vnucuje. Ja třeba nedám dopustit na Maufakturu, je to ČESKÁ firma a mají produkty za přijatelnou cenu. Doma teď točím citrusy, tea tree a eukaliptus.
Salus jsem doma pálívala taky a naprostá spokojenost, navíc mají obrovský výběr, takže jsem se nikdy nenudila ![]()
@anairda já vim, co je bio
neberou jen ze Švýcarska produkty…by asi tea tree nevypestovali
. Ale berou z tech nejkvalitnějších území pro danou bylinu či rostlinu. Např vivi aloe je jen rodu aloe vera barbadensis Muller a sbírá se hooodne vysoko
ručně, každý list zvlášť a každý list zvlášť je kvůli hodnotě aloinu, který obsahuji listy oddělen od vnitřní části tak, aby zelena část rostliny nebyla vůbec použita (spousta firem nekvalitně zpracovává aloe a to je to, proč je z něj lidem zle, nemají takové účinky atd. Je to fakt na dlouho dala jsem jen příklad.
@Fíííjááá
To ani nevím, že Manufaktura dělá éteráky. Já beru Nobilis a Salus, ale je pravda, že teď mi o něco lepší přijde ten Nobilis, mám teď od Salusu Mandarinku a Grep a ten grep mi přijde takový slabý, nevím… U Nobilisu jsem se zatím nezklamala. Strašně mě láká jasmín, tu vůni miluju, ale dát za 1ml čtyři kila to fakt ne.
Leda ten jasmín v jojobovém oleji, ale to nevím jaké by bylo v lampě.