Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dotaz jsem teda holky poslala, dnes mi uz prazaci urcite neodpovi
, ale tak snad brzo…ja se tu zas sekla, jdu něco pect ![]()
Proč by se měla aromalampa zapalovat jen na 30 minut? mě tady svítí celý den a vodu přilévám olejíček 2-3 kapky dokápnu.
@anairda píše:
@Fíííjááá
To ani nevím, že Manufaktura dělá éteráky. Já beru Nobilis a Salus, ale je pravda, že teď mi o něco lepší přijde ten Nobilis, mám teď od Salusu Mandarinku a Grep a ten grep mi přijde takový slabý, nevím… U Nobilisu jsem se zatím nezklamala. Strašně mě láká jasmín, tu vůni miluju, ale dát za 1ml čtyři kila to fakt ne.Leda ten jasmín v jojobovém oleji, ale to nevím jaké by bylo v lampě.
Tak ty éterické oleje v jojobě se do lampy nehodí - můžeš používat jako olejový parfém. Ale konkrétně ten jasmín jsem měla v testeru a nic moc. Zato růže, to už bylo jiné kafe.
Já jsem porovnávala levanduli od Saloosu a Nobilisu a tam jsem opravdu zaznamenala rozdíl v intenzitě vůně. Takže levanduli Saloosu používám třeba na úklid do kýble s vodou a Nobilis do vany či masážních směsí. Just je podle mě předražený, aby na tom vydělali všichni distributoři. Nejvíc mě asi štve, že v katalozích je jiné složení výrobků než pak v reále na obalu ![]()
@margaritha
Děkuji
A proč myslíš, že se do té lampy nehodí? Asi by se spálil viď? ![]()
@Gorgeous
Já myslím, že je to problém přepalování, pokud doléváš, tak to nevadí… Otázkou je, jestli je dobré být v té vůni neustále, ty éteráky na nás taky nějak působí, některé třeba ovlivňují i tlak a tak podobně, takže na to bacha.
@anairda píše:
@margaritha
DěkujiA proč myslíš, že se do té lampy nehodí? Asi by se spálil viď?
Primárně je to jojobový olej, toho éo je tam minimum (několik kapek). Kdysi jsem to zjišťovala u římského heřmánku v jojobě a ze začátku mi to ani nechtěli prozradit (výrobní tajemství). Už si ten konkrétní poměr nepamatuju, ale logicky i dle ceny tam v těch 20 ml nebude ani ten 1 ml. A lít do lampy rostlinný olej
No jako asi můžeš, ale efekt asi nebude nic moc.
@margaritha
Je mi to jasné, ale je to teda škoda.
Ta vůně jasmínu musí být úžasná. Jak to vymyslet jinak… ![]()
@anairda
Tak to nevím, ale jasmínu bude do aroma lampy škoda. Max. kdyby ti nevadila chemie a na vůni jasmínu trváš, zkus nějaký vonný olej s vůní jasmínu. Já bych to ale nedělala - existuje spousta dalších úžasných éo, které jsou cenově přijatelné. Já ulítávám třeba na gerániu nebo ylangu, které jsou také typicky ženské oleje, podobně jako ten jasmín.
@margaritha
Chemie vadí, to tu vůni opravdu raději oželím. Možná koupím ten jasmín v jojobě a užiji si tu vůni jako parfém. ![]()
Ta cena je podezřelá, já bych do toho nešla. Všichni výrobci v ČR (Saloos, Nobilis, Eoné, Hádek) by za takovou cenu 10ml čistého jasmínového éo neprodali.
Ještě mě napadlo, že Hádek prodává i vonné kompozice, které nejsou čistými éo, ale údajně mají přírodní původ a měly by být nezávadné. Ale blíže jsem to nezkoumala. Zkus napsat dotaz do jejich poradny, jsou rychlí a velmi vstřícní.
@anairda to uz jsem taky nasla na slovenskych strankach za 11 eur, no nevim :-/
Máte někdo zkušenost s tímhle? http://www.esencialniolej.cz/ uvažuji, že to koupím stále nemocným dětem. Myslíte, že to může pomoct?
@MarketinkaKopretinka
Nevíš moc tě prosím jak je to s mátou citronovou (levandulovou) hodí se pro malé děti a v těhotenství? Někde čtu že ano a jinde že ne…
Není někde dostupná nějaká tabulka, které olejíčky se hodí?