Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Gorgeous
Tak akorát hlídat aby se ti to v té lampě nepřipálilo a pravidelně doplňovat. ![]()
Kdyby jste měl někdo seznam, které nesmí děti, těhotné, či nejsou vhodné na nízký/vysoký tlak, tak se hlásím. ![]()
@anairda u toho saloosu na stránkách to v popisu píšou, ale vypsané je nemám, dobrý nápad ![]()
@Gorgeous
Mě přijde, že tam u většiny o vhodnosti nic psáno není. Takže asi kde nic není, tak to nikomu nevadí… Tedy doufám právě. ![]()
@anairda píše:
@Gorgeous
Mě přijde, že tam u většiny o vhodnosti nic psáno není. Takže asi kde nic není, tak to nikomu nevadí… Tedy doufám právě.
Jo já myslím že to tak bude, že kde nic není je to O. K. a ty, co někomu vadí, že to právě zmiňují. Pro děti a těhotné je prý dobrá mandarinka ![]()
@Gorgeous
Jj mandarinku mám, ta je super. ![]()
Teď jsem koukala u Nobilisu, že mají keramickou destičku, kde se olejíček nakape a pak volně odpařuje, to je také zajímavé, to by se hodilo třeba na toaletu. ![]()
@anairda píše:
@Gorgeous
Jj mandarinku mám, ta je super.
Teď jsem koukala u Nobilisu, že mají keramickou destičku, kde se olejíček nakape a pak volně odpařuje, to je také zajímavé, to by se hodilo třeba na toaletu.
Tak to ještě neznám, to je taky dobrý tip
Já nemám ráda ty umělé vůně jako air wick atd…
Na e-shopu Nobilis byl stažení jejich leták o éo, ale jestli jsem to dobře pochopila kvůli legislativě to museli zrušit a můžeš si jej jen koupit za symbolickou 1 Kč.
Máta levandulová nemá žádná omezení, ale jejich účinky jsou blízké levanduli. Záleží na co ten éo hledáš.
@margaritha
Především hledám něco k navození pohody, dobré nálady, antistres, uklidnění… Mám dvouletou dceru a snažím se otěhotnět, takže proto se informuji. ![]()
@Gorgeous
Neznám, ale tento způsob prodeje mi není sympatický. Záleží na tom, co od toho čekáš a jaké máš zkušenosti s aromaterapií. Já ji na sobě a dětech testují již 2,5 roku. Jestli s tím zatím nemáš žádnou zkušenost, obrátila bych se na nějakou zavedenou firmu (Nobilis, Hádek) a zeptala se v jejich poradně.
@anairda
Ze směsí má Nobilis zklidnění nebo uvolnění (od 30 měsíců), nebo jakékoli citrusy - zvlášť mandarinka, nebo levandule či ylang. Na respirační onemocnění je pro malé děti fajn eucalyptus radiata.
@margaritha
No zatím mám právě ty citrusy - mandarinka, grep, pak březuli, u té jsem také našla, že ji mohou děti, no a teď zkusím ještě tu mátu citronovou.
Takže levandule by také šla, jen ta asi bude více sedativní viď? Já mám docela nízký tlak.
Ano jako ten ylang je tam kontraindikace, ale mně nevadí, pokud to nepřeženu. Ještě používám bazalku levandulovou, která by měla zároveň zklidňovat i působit antibakteriálně na dýchací cesty. Ta pak žádná omezení v použití nemá.
Ahoj tak mi právě odepsala paní od Saloos a prý může být aromalampa zapálená celý den a můžeme to celý den dýchat. Méňě kapek je prý pouze na vůni a více kapek je na inhalaci. Stačí prý jen dodržet to, že něco nesmí těhotné, něco děti a něco né na vysoký tlak, jinak je vhodné inhalovat klidně celý den + pravidelně větrat