Jaké botky na doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mmonica
10.9.12 23:38
@Kamik4411 píše:
taky jsem kupovala sante ale podle všeho ne každé mají anatomickou stélku, a samozřejmě asi to je dědičné. Zkusím hanáka a rehabku :-) ale díky za info :-) [/ctak nevim jak sante, ja mam s klenbou, ale uz mam dvoje DPK a ty maji klenbu taky
  • Citovat
  • Upravit
115
12.9.12 12:01
@3HE píše:
Podle mě je klín taky ten podpateček, ale záleží na tom, jestli mají tu podporu klenby nebo ne, ptž ta tam vadí určitě. Až pojedu do globusu, tak tam na ně mrknu. U nás je ještě ten problém, že malá má vyšší nárt a širší nohu, takže ty klasické bačkůrky jí nejsou dobré přes nárt, před tím právě varuje p. machalová, že mají být v nártu a volné, aby nestlačovaly nohu dolů - to snižuje tu klenbu. Teď máme ty Farečka a nárt je taky dost těsný :( jak píšeš, je to detektivka, ale snad to rozluštíme, koupíme vhodné bačkůrky a stélky a nožky se spraví. Kdybys na nějaké dobré bačkůrky narazila, dej vědět, pls :lol:

ahoj, tak včera jsem byla s prckem u ortopeda a v pohodě… juknul jak stojí jak chodí a že má nosit pevný opatek a ortopedické vložky… na kontrolu ve 3 letech… že potom by už mohl zvládat jednoduché cviky.. toť vše :lol:
Ohledně bačkůrek… prošla jsem snad všechny obchody s bačkůrkama a všechny mají tu vložku vlepenou (která nejde ani odlepit) a nebo všitou, teď jsem byla v albertu tam mají pár bačkůrek s vyjmutelnou vložkou, ale zase moc veliké a jenom nazouvací… tak nevím… začínám být trochu ve stresu :-)
No ještě zítra nebo pozítří pojedeme do Pardubic a H. Králové a uvidíme co najdu tam. Dej mi, prosím, vědět jak jsi pochodila v globusu.. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.9.12 16:54

Ahoj, ortopedi preferují pevný opatek, ale hanákovy stélky fungují jinak - vložím ti sem další korespondenci s p. Machalovou - bude to jednodušší než ti to celé převypravovat :mrgreen:

Dobrý den, omlouvám se, že odpovídám až dnes, ale Váš email ve mě vyvolal další dotazy, takže jsem si to musela vše promyslet Musím říct, že z finančních důvodů se přikláním spíše k verzi bačkůrky+hanák. stélky. - lze říct, že toto je TAKÉ účinné? (i když samozřejmě samotné hanákovy sandálky jsou učinnější).
Rozumím tomu dobře, když chci používat bačkůrky se stélkou, musí být bačkůrky volné v nártu a nad palcem a mít volnou patu? Bačkůrky sice mají pevnou patu, ale podle mě to není zase tak tvrdé zápatí jako třeba u venkovní obuvi - vadí to hodně v tom blokování achyllovy šlachy? Musí být přímo v zápatí jen pásek kolem nohy nebo pro volnou patu stačí mít volný nárt - gumka přes nárt a tím pádem je volná i pata?
Co se týká bačkůrek, tak dcera má vyšší nárt a širší kotníčky, takže do čechtínů vzor 1.a 2. se nevleze. Vyhovoval by jí právě vzor 4. Stejné jsou i tyto bačkůrky:http://www.obchudekudavidka.cz/detail.php?… doufám, že se vám dobře zobrazilojsou také určeny pro děti s vyšším nártem - líbí se mi ty dírky vpředu - dceři se dost potí nožky. Vadí ten zvýšený kotník a šněrování? Co kdybych si sama našila na tyto bačkůrky nějakou gumičku na zapínání třeba na cvoček a zrušila šněrování?- tím bych docílila pružnosti bačkůrky v nártu a volnou patu. Tím, že jsou určeny pro děti s vyšším nártem, mohly by mít i dost místa nad nártem i nad palcem. Na konci 1.odstavce ve vašem emailu píšete:„klínek se musí odstranit“ - myslíte ten podpateček?-já tomu nějak nerozumím

Řeším to teď hlavně na zimu, ale od jara do podzimu asi bude lepší koupit přímo hanákovy sandálky a nosit je venku i doma(umývat-říkám, že jsou drahé, ale i kdybych našla na léto řešení s bačkůrkami, a stejně bych musela koupit sandálky i na ven, takže další investice a v létě se zdržujeme více venku než doma. Teď na zimu chci jen do zimních bot koupit stélky a na doma to nějak vyřešit těmi bačkůrkami.
No, je to s těmi botkami věda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.9.12 16:56

Již se dostávám k odpovědím i na Váš druhý email :-)

Udělejte to, jak píšete. Zatím kupte ty bačkůrky, vzor na obrázku a dejte do nich Hanákovu stélku,
klínek odstranit, znamená klínek na vnitří straně stélky, tedy podepřená podélná klenba. Dno musí
být rovné a Hanákova stélky se dá na dno. Ten podpateček snad tolik vadit nebude (já jsem ho sice uřezala) a šňůrky dejte
z kloboukové gumy nebo jestli se Vám podaří tam našít nějak teplákovou širokou gumu na nárt místo
tkaniček, to nevím, nezkoušela jsem to rozebrat. Ať si bačkůrky nezničíte, těžko se to šije bez pořádného šicího stroje,
přece jen obuvníci mají speciální, kde se šije ve vzduchu, je tam lepší přístup.
Důležité je, aby dítě nechodilo na tvrdé podlaze bosky (plovoucí podlahy, lino, dlažba…), to je pro chodidlo nejhorší.

Nám se ty bačkůrky z obrázku moc neosvědčily, je tam krátký jazýček a shrnuje se dovnitř, stélka tam vlezla,
ale ten nárt není dobře vyřešen.
U nás v Holešově to maminy řeší, jak píšete, že sandálky mají děti venku, ve školce i doma, že je přenášejí a utírají spodek.
Ty sandálky jim vydrží většinou 1 rok, v létě doma i venku a pak v zimě doma.

Mám radost, že máte takový zájem pochopit vše kolem stélek a jejich používání berete jako samozřejmost,
aby měla dcerka zdravé nohy. Já už spolupracuji s panem Hanákem 4 roky a moc nás těší, když se s někým takovým, jako Vy
setkáme, kdo to přirozeně chápe a šíří dobré zkušenosti se stélkami v rodině, mezi spolupracovníky a kamarády…
Stále se ke mně vracejí stejné tváře a dovedou vždy někoho dalšího z rodiny, babičku, sestru, nedávno i sousedku.
Pana Hanáka si moc vážím, je to velice skromný pracovitý člověk a geniální vynálezce a to, co objevil si opravdu zaslouží
Nobelovu cenu a věřím, že se v budoucnu o něm budou učit děti ve škole. Bude to sice ještě několik generací trvat, každý objev a vynález to má těžké i ten vynálezce, protože vlastně jde proti proudu a tady tento vynález bere práci ortopedům a obuvníkům a těm se to nelíbí…
Držím palce i Vám, ať se na stélkách uzdraví celá Vaše rodina a vyřeší se všechny bolesti a trápení Vašich blízkých a přátel…

Kdybyste cokoliv potřebovala, napište, ráda Vám odpovím.
Dobrou noc a pěkné slunečné dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.9.12 16:59

Dívala jsem se na internet na bačkůrky pegres a čechtín - všude se uvádí, že od velikosti stélky 15cm výše, což odpovídá vel.23,24, mají bačkůrky tvarovanou nožní klenbu, která nejde vyndat.
U menších velikostí je to bez klenbičky.
Našla jsem ještě tyto bačkůrky:http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Měli jsme je už jednou doma, takže vím, že pata není ani náhodou pevná - zápatí je látkové stejně jako u čechtínů, možná ještě měkčí, jak uvádí prodejce, ale nárt je trošku těsný - musela by se místo pásku přes nohu dát gumička. V místě prstů je hodně místa - řešila jsem to tenkrát kvůli tomu, aby dcerka měla dost místa na prstíky, aby se nemačkaly.
Začínám mít pocit, že nakonec stejně pořídím ty hanák. sandálky…uvidíme. Já vím, že je těžko najít levnější a kompromisní řešení a čekat od toho, že to bude stejně dobré jako pravé hanák. sandálky
A co klasické tenisky? Místo šňůrek by se navlékla guma? H. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.9.12 17:01

Tam, kde píší, že je podložená klenba, jde to vždy odstranit, to je jen molitan pod látkou
a tu odtrhnete lehce.
Ty tenisky s gumičkami místo šňůrek, je dobrý nápad :-)
Asi by to bylo řešení, pokud nechcete pořizovta ty biomechanické Hanákovy sandálky…
Ty bačkůrky z bazaru jsou pěkné, i ty mohly být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.9.12 17:06

Takže to tady všechno máš :mrgreen: V klidu si to pročti a pak se uvidí… :kytka: :kytka: :kytka: :mavam:
Co se týká těch cviků, jak říkal ortoped, že by kolem třech let zvládl, tak to je podle mě pozdě… to se pak jen dělá kroužení nohama, držení tužky mezi prsty, sbírání něčeho drobného prsty nohy apod..
19.9.jdu na tu rehabku - zkontroluje postavení patní kosti a achylovy šlachy, pak buď dá nějakou rehabilitaci nebo nedá - je to rehabilitace taková, že dochází maminka s dítětem na rehabku a taky maminku naučí cviky, které s dítětem doma provádí…
nevím, kdy pojedu do globusu, ale kdy prý jdou z těch bačkůrek stélky vytrhnout, tak bych je vytrhla… nebo koupit ty tenisky, když na pevné patě tolik nezáleží - vše se dočteš výše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
12.9.12 20:36

Věda, věda, věda… nic jiného na to nemohu říci. Paní píše, že sandálky dětem vydrží cca rok.. to bych neřekla… malému po 2, možná kousek víc, měsících musíme kupovat nové botičky. Teď mi ještě řekni, kupuji malému větší botičky než má nožičku a to klidně až o 1,5 cm, takže musíš koupit stejně dlouhou stélku jako botky, ale nevadí, když vlastně ta stélka není přesně na nožičku? Z toho mám trochu obavu.
Malej nemá na štěstí tolik vysoký nárt, takže snad snadněji seženeme nějaké bačkůrky, ale co jsem zatím viděla bylo se stélkou nalepenou a přišitou, takže žádný úspěch. Ty co jsi našla na mimibazaru se mi líbí, ale i tak bych je raději malému vyzkoušela než kupovat přes net. No nic budu se snažit něco pořídit a dám vědět.
Zatím se měj a díky že o tom se mnou mluvíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
13.9.12 07:57

NO, právě, že p. Machalová píše, že ty klenbičky jdou odstranit - je to trochu drastické, ale prostě to musíš rozpárat a vyrvat je ven násilím :D Je to prý jen molitan nalepený na stélce a přišitý látkou - u bačkůrek za cca150kč tě to nemusí mrzet, že je trochu zničíš :D Já si tam nějak vyřeším i ty šňůrky a dám místo nich gumičku.
A nebo ještě koupit ty tenisky - taky mi to odsouhlasila :D, ale v menších velikostech jsem viděla jen kotníkové - mě v nich příjde ta noha moc uzavřená a pak se potí, já si myslím, že nízké by měly stačit - zatím koupím některé ty bačkůrky a až z nich vyroste, tak uvidíme… Já malé kupuji boty asi co tři měsíce, o tom nadměrku jsem té paní ai v prvním emailu taky psala - aby vložka dobře seděla s nohou apod., ale k tomu se nevyjádřila, ale když říká, že dětem sandále vydrží skoro rok, tak bych věřila tomu, že určitě maminky kupují s nadměrkem. Možná rok nebo 3/4roku vydrží dětem školkového věku - už jim noha tak rychle neroste… u těch menších bych to viděla maximálně na 5měsíců :D
Já teď na zimu koupím bačkůrky+stélky, možná do zimních bot koupím taky stélky-když už budu platit poštovné, tak ty dvě stovky do zimních bot obětuji - i když bych mohla z bačkůrek stélku vyndávat a dávat ji do zimních bot, ale nevím, jak to bude s těmi velikostmi - zimní boty se kupují trochu větší než bačkůrky… :nevim: uvidíme až to všechno budu mít doma a pak objednám stélky. Možná by bylo lepší koupit nejdříve stélky…ale paní psala, že rozměry stélek sedí podle tabulky velikostí, takže bych se neměla splést :think: je to loterie - nerada bych platila další poštovné za výměny… :roll: Nejhorší bude ten první kup a jestli budeme spokojeni, tak to další nakupování už bude snad lepší :D
Potom na jaře bych koupila přímo sandálky a jedny stélky do uzavřených bot - byly by od dubna do září/října na venek i na doma, potom i do školky. Jsou sice drahé, ale zase nemusím kupovat sandále a dvoje přezůvky(doma a školka), sice to musíš přenášet, ale při tom všem, co člověk pořád smýká po taškách je to už maličkost. no, jak říkám, uvidíme, zatím je třeba vyřešit zimní obutí(domácí i venkovní).
Jsem taky ráda, že spolu o tom můžeme mluvit :dance: a jsem ráda, že jsi napsala té paní jako první - to mě nakoplo jí taky napsat :lol:
Já si tady u nás připadám jako exot - kámošky převrací oči, že to přeháním, že chci mít dokonalé dítě a přitom jejich děti mají stejné nohy jako to moje, akorát, že to moje to má o trošku více :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
14.9.12 22:24

@3HE juu moc dekuji za obsahle info, my jsme bohuzel uz teda o rok starsi :palec: a mam nazory ortopedu dokonce dva: jeden tvrdi, nechte to jak to je ono se to spravi samo :palec: a druhy noste boty pouze kotnikove, s klinkem a protetickou vlozkou delanou na miru, neni nad to kdyz se dva odbornici shodnou ze :pocitac:
No ale tak ja to vyresim tak jak vy koupim vlozky do bot dvoje, jedny do skolky ty dam do papucku, myslim ze by mohli sedet do boticek BEFADO, a pak druhe vlozky do bot na zahradu ve skolce :pankac:
Jinak to udelam tak ze prve koupim vlozky Hanak a pak s nema teprve vyrazim koupit papucky a celorocni boticky, vim ze vyndat origos stelka jde z Pegres ( ty jsou nejlevnejsi celorocky cca 650kc, Superfit a Fare) O tom Befadu vam jeste reknu jak to tam je presne s tou stelkou zda jde vyndat nebo hlavne at je plocha aby se na ni v pripade dala polozit Hanakova.
Myslite ze tento typ papucek by byl vhodny? http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.9.12 23:47

Já myslím, že ty by ty befado balerýnky mohly být - jsou nízké, což je dobré pro patu, ale není tam dobrý ten suchý zip přes nárt - ten má být pružný - třeba jako guma u cviček nebo dát tenisky a místo šňůrky navléct gumu a zašít - když jsou nízké, tak se ani nemusí rozvazovat a i tak se dobře nazouvají. Zkusím najít nějaký odkaz v té velikosti 27, jak máte ty balerýnky. Ten nárt má být pružný kvůli tomu, že když je pevný, tak stlačuje nohu a noha se při chůzi nemůže prohýbat, blokuje se i pata a achylova šlacha a tím pádem se neposilují ty svalíky, které má ta hanákova stélka podporovat a když noha neposiluje, tak se nedostane do osy. Takže pružný nárt dává noze přirozenou hybnost při chůzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.9.12 23:49

Třeba tyto:http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, ale nevím, jak je to se stélkou, to byste se musela zeptat prodejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.9.12 23:54

Nebo tyto:http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, ale jestli by v nich dceři nebylo moc teplo - ty balerýnky jsou přece jen otevřenější.
Boty mají mít i dost místa nad palcem, což zase lépe splňují tenisky. Blerýnky sjou ve špici těsné, aby držely na noze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.9.12 23:57

A nebo některé z těchto, ale jen ty s gumičkami:http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Pošlu je všechny na zhodnocení paní machalové, uvidíme, co mi na to řekne ;)
Jinak se těmi ortopedy, to je zážitek k nim chodit :roll: :roll: :roll:
Oni to nejdříve neřeší a pak dají na míru dělané vložky: ty sice pohodlní chůzi, ale neléčí nohu, takže jsou celkem k ničemu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
15.9.12 09:18

@3HE Juu moc dekuji, doufam ze pani odepise co nejdrive :palec: no je to badani ze? ja mam k tomu holcicky dve, tak jsem si rikala ze me by se mozna i vyplatilo zainvestovat do tech Hanakovych sandalek do skolky, protoze tam pisou ze lze pouzit i pro druhe dite, jen se vymeni stelka :think: ale musim si je prohlidnout v realu, pac nevim zda by to umela ve skolce vubec odepnout, no v pondeli razim do mesta kde prodavaji Hanakovi produkty tak sem pak napisu co jsem se dozvedela :mavam:
Tak hlavne teda je to i draha zalezitost pac musim koupit boty do skolky, boty na doma a k tomu boty na ven a do vsech stelky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková